Πρέπει να πω ότι χρησιμοποιώ το EVO από τα μέσα Ιανουαρίου περίπου και μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να βρω αντικαταστάτη του! Ήμουν ο πρώτος που το ανακάλυψα εν Ελλάδι και είχα γράψει και
το πρώτο ποστ στο παλιό φόρουμ.
Το τσιγαράκι έχει κάποια πλεονεκτήματα που για μένα έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην επιλογή του αλλά και στη συνέχιση της χρήσης του ως τώρα.
1. Έχει
πολύ μικρό μέγεθος. Είναι το λεπτότερο από όλα με διάμετρο κάτω από 9 χιλιοστά κι αυτό το κάνει πολύ κομψό. Επειδή εγώ συνήθως χρησιμοποιώ τις μικρές μπαταρίες του (βλ. παρακάτω) το μήκος του είναι ελάχιστα μικρότερο από ένα "κατοστάρι" μάλμπορο. Μόνο οι παρατηρητικοί αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για κανονικό τσιγάρο όταν ατμίζω εκτός οικίας και αυτό όχι λόγω του μεγέθους του.
2.
Φορτίζει πολύ γρήγορα. Οι μικρές μπαταρίες του σπάνια χρειάζονται πάνω από εικοσάλεπτο και οι μεγάλες σπάνια πάνω από ώρα. Ακόμα κι αν ετοιμάζεσαι για έξοδο και έχεις αφόρτιστη μπαταρία, μέχρι να κάνεις το ντουζάκι και να ντυθείς, είναι έτοιμη.
3.
Κρατάει πολύ για το μέγεθός του. Εξαρτάται βέβαια από τη χρήση. Εγώ ας πούμε βγάζω με τις μικρές πάνω από 3 ώρες πάφα πούφα χωρίς πρόβλημα και με τις μεγάλες πάνω από 4. Αν δεν είστε του συνεχούς πάφα πούφα, μπορείτε να βγάλετε άνετα μισή μέρα, μερικοί μάλιστα και ολόκληρη μέρα.
4.
Έχει σταθερή απόδοση μέχρι τις 3-4 τελευταίες τζούρες πριν χρειαστεί επαναφόρτιση η μπαταρία. Αυτός ήταν
ο κυριότερος λόγος που κόλλησα μαζί του. Καλό, χρυσό και το 901 που χρησιμοποιούσα πριν αλλά σε κάθε τζούρα η απόδοση έπεφτε. Κρατούσε περίπου το ίδιο αλλά ο πραγματικά ωφέλιμος χρόνος του δεν ήταν ούτε το 1/3 του EVO.
5.
Έχει καλή αίσθηση στο λαιμό και στο στόμα. Εδώ βέβαια είναι υποκειμενικό το θέμα. Εγώ λέω ότι είναι πώς σου κάτσει το κάθε τσιγάρο. Άλλοι τη βρίσκουν με τσιγάρα που κάποιοι άλλοι θα τα εκσφενδόνιζαν στον τοίχο. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται περισσότερο στον τρόπο χρήσης του καθενός. Πόσο δυνατά, γρήγορα ή μακρόσυρτα τραβάς τον ατμό, αν γίνεται συνεχόμενη ή διακοπτόμενη χρήση, αν κρατάς τον ατμό στο στόμα ή εισπνέεις κατευθείαν κτλ.
6. Έχει πολύ
καλή τιμή συγκριτικά με άλλα τσιγάρα. Τώρα μάλιστα υπάρχει και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ο
Intellicig.gr, με πολύ καλές κριτικές, από χρήστες του παλιού φόρουμ, για την εξυπηρέτησή του. Τα μέλη του φόρουμ μας έχουν μάλιστα και
έκπτωση, απευθυνθείτε στη εταιρία για λεπτομέρειες.
Μειονεκτήματα: Έχει μια
ευαισθησία στους δυνατούς ήχους και "παίρνει μπροστά" μόνο του με αποτέλεσμα να καταναλώνει μπαταρία άσκοπα και να υπερθερμαίνει το ατομάιζερ με πιθανές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής του. Από ό,τι πληροφορηθήκαμε όμως τελευταία
έχουν βγει καινούργιες μπαταρίες που διορθώνουν αυτό το πρόβλημα χωρίς επιπτώσεις στη λειτουργία του τσιγάρου. Όσοι έχετε από τις παλιές μπαταρίες πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε να παίρνετε το τσιγάρο μαζί σας σε κλαμπ με πολύ δυνατή μουσική, βιομηχανικούς θορύβους και παρόμοιους χώρους.
Θα ακολουθήσουν κι άλλες πληροφορίες για τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση από τον Scott που τον προτιμάω γιατί έχει καθαρή εικόνα και παρά την περίεργη ιρλανδέζικη προφορά του τον καταλαβαίνω καλύτερα από κάτι Άγγλους.
.