Καλημέρα κορίτσια κι αγόρια.
Σκέφτηκα να ανοίξω το παρόν νήμα το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παραμείνει ανοικτό και μόνιμο.
Η όλη ιδέα γύρω από αυτό (που θα εξηγήσω παρακάτω), είναι να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνατμιστές.
Πολλοί από εμάς ίσως χρειαζόμαστε/θέλουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούμε ή δε θέλουμε να αγοράσουμε. Επίσης πολλοί από εμάς έχουμε πράγματα τα οποία δε χρειαζόμαστε πλέον και κάθονται στο συρτάρι.
Πάντα είχα τη φιλοσοφία πως ό,τι δε μου χρειάζεται δεν έχει αξία για εμένα. Δηλαδή όταν δεν έχω ανάγκη κάτι, όσο φτηνό κι αν είναι, δεν πρόκειται να το αγοράσω. Όταν αυτό το κάτι βρίσκεται λοιπόν ήδη στην κατοχή μου, δε βλέπω το λόγο να το πουλήσω, αφού εγώ δε θα το αγόραζα. Γνωρίζω όμως επίσης πως κάτι που είναι άχρηστο σε εμένα, είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν, τα αντικείμενά που δε χρειάζομαι τα χαρίζω, αντί να τα πετάω στα σκουπίδια, όπως θα έκανα αλλιώς.
Το νόημα αυτού του νήματος είναι η ανταπόδοση. Όποιος θέλει να πάρει τα πράγματα που πρόκειται να διαθέσω, θα πρέπει κι αυτός ο ίδιος να χαρίσει κάτι σε κάποιον άλλο. Όχι στον προηγούμενο. Δηλαδή δεν πρόκειται περί ανταλλαγής. Αλλά μιας αλυσίδας χαρίσματος με σκοπό να επωφεληθούν κι άλλοι συνατμιστές.
Το όλο εγχείρημα θα έχει κάποιους κανόνες. Ο πρώτος ήδη αναφέρθηκε. Θα τους γράψω όμως αριθμητικά ώστε να είναι πλήρως κατανοητοί.
1. Όποιος θέλει να πάρει αυτό που χαρίζει ο προηγούμενος, πρέπει και ο ίδιος με τη σειρά του να χαρίσει κάτι στον επόμενο.
2. Οι προτάσεις θα γίνονται ανοικτά στο φόρουμ και όχι σε πμ. Δηλαδή θα είναι κάπως έτσι : "φίλε θα ήθελα τον τάδε ατμοποιητή που δίνεις και δίνω με τη σειρά μου τον δείνα ατμοποιητή συν 2 υγρά".
3. Αν προκύψει συμφωνία, τότε τα προσωπικά στοιχεία των συναλλασόμενων θα αποστέλλονται με πμ.
4. Καλό είναι τα αντικείμενα που ανταποδίδουμε να είναι περίπου ίσης αξίας. Δε θα βάλουμε κάτω τιμοκαταλόγους καταστημάτων, αλλά ο νοών νοείτω. Δεν είναι σωστό να πάρει κάποιος ένα μοντάκι και να δώσει μια μπαταρία.
5. Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται από αυτόν που δίνει τα αντικείμενα. Αν θεωρεί πως η ανταπόδοση δεν είναι αρκετή, με ευγένεια μπορεί να στείλει πμ στον άλλο να του πει να προσθέσει κάτι, ή να αλλάξει. Εδώ χαρίζουμε και πάμε να κάνουμε κάτι καλό. Δεν πρέπει να τσακωνόμαστε.
6. Τα αντικείμενα που δίνουμε πρέπει να είναι λειτουργικά και αυτόνομα χωρίς να χρειάζεται ο επωφελούμενος να μπει σε έξοδα για να τα λειτουργήσει. Δεν έχει κανένα νόημα να χαρίσει κάποιος το πάνω μέρος μιας μπαταριοθήκης αν λείπει το σώμα, ή το bell cap ενός ατμοποιητή χωρίς τον ατμοποιητή
7. Μπορούν να τρέχουν παραπάνω από μία προσφορές
8. Χαρίζουμε μόνο ατμιστικά προϊόντα. Ο λόγος είναι προφανής. Μπορεί ας πούμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου να έχουν μεγάλη αξία, αλλά το κοινό ενδιαφέρον εδώ είναι το η.τ.
9. Τέλος η σωστή λειτουργία του νήματος επαφίεται αποκλειστικά σε εμάς τους ίδιους και το φιλότιμό μας. Αν θέλει κάποιος να πάρει κάτι με "πονηρό" τρόπο, είναι στο χέρι μας να τον σταματήσουμε. Και μακάρι αυτός ο κάποιος να κοιμάται ήσυχος το βράδυ.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Κάνω την αρχή λοιπόν εγώ. Χαρίζω :
Α. Έναν ατμοποιητή Smok RSST ο οποίος μου είχε χαριστεί από φίλο συμφορουμίτη,
Β. Τρία αρώματα της TPA (Acetyl Pyrazine περίπου 4ml, Cotton Candy περίπου 12 ml και Graham Cracker περίπου 14 ml), μια μπαταρία eGo Spinner με τον φορτιστή της και έναν ατμοποιητή Aspire ET-S + μία αντίσταση.
Ο RSST ξεχωριστά, και τα υπόλοιπα μαζί.
Έξοδα αποστολής με απλό ΕΛΤΑ δικά μου ή χέρι με χέρι στο Ηράκλειο Κρήτης.