[justify]@stavraetos. Σαφέστατα, -μα το είπα ήδη νομίζω, το θέμα “γεύση” είναι τεράστιο και πονεμένο. Συμφωνούμε απόλυτα πως ακόμα και η επιλογή επιστομίου μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, πόσο μάλλον η επιλογή σε μοντ, από ηλεκτρονικό μέχρι μηχανικό, μιας και μιλάμε για σταθερά ρεύματα και ποιότητα απόδοσης.[/justify]
[justify]Όχι, όταν αναφέρθηκα σε ιδανικούς και μη ατμοποιητές στο σετάρισμα με provari, δεν βγήκαν απ' το μυαλό μου, έτσι. Βέβαια, δεν μπορώ ν' αναλύσω χρόνους, σημεία, διάρκεια ή δεν ξέρω τι άλλο, που δίνει τα όποια ρεύματα το κάθε μοντ, ή να στηριχτώ σε πίνακες που δεν γνωρίζω. Μπορώ όμως να πω πως με provari βλέπω κάθε φορά απαλό άτμισμα, σε όποια ισχύ κι αν έχω επιλέξει, και δεν το λέω ως μειονέκτημα. Συμφωνούμε στην σπουδαία αποδοτικότητά του, σταθερό σταθερότατο, ασφαλές ασφαλέστατο. [/justify]
[justify]Όταν λέω για ατμοποιητές που δεν ταίριαξαν. Ακολουθώ πάντα την ίδια διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις: στήνω τον χ ατμοποιητή και τον δοκιμάζω στις υποψήφιες πλακέτες, (ένα στήσιμο, ίδια βατ). Δεν έχει λογική να πω: μόνο τα λεπτά σύρματα ξέρουν από γεύση, μόνο αυτά θα μου αποκαλύψουν το κάτι παραπάνω ή τις όποιες λεπτομέρειες, όλοι οι ατμοποιητές λατρεύουν το provari, μονόδρομος το λεπτό σύρμα.[/justify]
[justify]Κι όμως ναι. Φτιάχτηκε ατμοποιητής-ες με 510, που υποδεικνύει πριν το στήσιμο για πιο μοντάκι είναι. Το περισσότερο διάστημα μέσα στο 1 έτος ατμιστής ήμουν με 7, 8, 9, άντε 12 βατ. Έχεις την εντύπωση πως επέλεγα χοντρά σύρματα; (για την ιστορία, ξεκινάω από 0.2mm και άνω). Έχω αρκετά προσωπικά παραδείγματα να πω αλλά δεν θέλω να παρουσιάσω δήθεν γνώσεις που δεν έχω ή τάχα αδιάφορο ατμιστικό πλουτισμό. Το συγκεκριμένο μοντ το λατρεύω, όμως δεν είναι η αρχή και το τέλος μου. Δεν το επιλέγω μπροστά σε ένα μηχανικό, όταν θέλω ακόμα πιο απαλό άτμισμα, δεν το επιλέγω όταν έχω έναν ατμοποιητή σαν τον Richelieu, όπου στάζεις ακόμα και σε 0,25 σύρμα και γίνεται κόλαση. Τον επιλέγω σε πάρα πάρα πολλούς άλλους, όχι όμως σε όλους.[/justify]
[Σημ. Δεν βάζω λόγια σε ξένα στόματα. Ερώτηση: τι εννοείς όταν λες “γι αυτο σου λεω το κοτετσοσυρμα και τις πριονοκορδελες μπορω να τις στησω, τις τριχες ομως οι λατρεις των πνευμονικων οχι...”]
Να ξεκινησω απο την σημειωση...τα παιδια που ξεκινανε τωρα εχουν την τυχη να στηνουν με συρματα και βαμβακι με μεγαλη επιτυχια...εμεις δυστυχως ξεκινησαμε με νον-resistance-νον και διατομες 13-17-20 ....φαγαμε καψουλια με την σεσουλα...ομως γινοταν ευκολα αντιληπτο και ποιο μοντακι εδινε σωστα και ποιο οχι ρευματα.....λογω της ευαισθησιας του συρματος....φυσικα και θα ειναι δυσκολο για τους νεους ατμιστες και ουτε θα μπουν σαυτην την δυσκολη διαδικασια.....αυτο εννοω
να τα παρουμε απο την αρχη....δεν βαζω εμπειρεια μπροστα σε μια συζητηση ουτε θεωρω ευτυχημα και προτερημα να εχω δοκιμασει πολλους ατμο γιατι πολυ απλα σημαινει οτι εχω πεταξει και πολλα χρηματα....δεν μιλω με σχεδιαγραμματα του καθε μοντ ουτε τις περιγραφες των παρουσιαστων.....ομως βαση καθημερινης χρησης και αντοχης ....ευκολια σταθεροτητα εργονομια ....δεν ειναι ουτε δηθεν γνωσεις εδω αυτα που γραφουμε ουτε επιδειξη,,,,ανταλαγη αποψεων γινεται και δινουμε παραδειγματα....
δεν καταλαβαινω ομως οταν γραφεις ο ταδε ατμο δεν κανει για το προβαρι....ισως να εννοεις οτι επειδη για να παιξει σωστα χρειαζεται μεγαλα συρματα δεν τα σηκωνει το προβαρι....ισως να εννοεις αυτο....η ισως να εννοεις οτι ειναι 25αρης...και η διαμετρος του δεν κανει...αλλιως δεν υπαρχει ατμο που να μην μπορει να ατμισει το προβαρι...ειναι αστοχο...στησιμο ναι ατμο οχι.,....
το τι στησιμο θα κανει ο καθε ατμιστης καθοριζει τα βατ και γινεται αναλογα με τον ατμο που εχει....τωρα αν γινει στησιμο με 0,3 ομ και χρειαζεσαι 30 βατ θα στα δωσει το προβαρι πλεον και 50 και 60.....ομως θα σου δωσει και ομαλο ατμισμα με 2,5 ωμ με 15 βατ και ψιλο συρματακι χωρις καψουλια...
ομως το τι μυστικα υπαρχουν που δεν γραφεις η δεν τα εχουμε διαβασει οσον αφορα τους πνευμονικους και ποσο παει ενας ατμο σενα μοντ....θα με συχγωρησεις αλλα δεν θα συμμεριστω αποψεις μυστικα και γνωσεις που δεν εχουν γραφτει εδω η σε αλλα φορουμ ...αν ζητας 30 βατ απο ενα αξιοπιστο μοντ 30 θα παρεις ....οπως φυσικα και απο το προβαρι 30 θα παρεις χωρις μεταβολες μεχρι να στεγνωσει η μπαταρια ....αν ζητησεις 100 δεν θα παρεις προβαρι,,,,τωρα αν θελεις να πυρωνει γρηγορα και αγρια η αντισταση σου οπως λες η βαζεις το μπουστερ στο προβαρι η αγοραζεις αλλο μοντακι με αγρια ρευματα με οποιες συνεπειες εχει αυτο...
το τεντωσαμε αρκετα το θεμα....και δεν υπαρχουν επιχειρηματα πλεον που να εχουν γραφτει ωστε να απομυθοποιηθει το προβαρι....γραφτηκαν παλιοτερα αρκετα διχως επιτυχια βγηκαν 100δες συσκευες ....
-ξεπερασμενο σε τεχνολογια(τc?χαχαχχα ποιος εχει? να το αποδειξει...δεν αναγραφει την ωρα...φτου)
-ξεπερασμενο σε βατ(αντε και εφτασε στα 60 ,αλλα 60 βατ μεχρι να τελειωσει η μπαταρια)
-ξεπερασμενος σχεδιασμος(στο εβγαλε και σε κουτακι χωρις hitech σχεδιασμο με μαγνητες η με καπακι που χαλανε οι βολτες ,δεν εχει και καλο 510 προεξεχει----ευτυχως δεν σου μενει στα χερια---να μην μενει και λιγο χρωμα στα νυχια)
-ακριβοοοοοο...ε μα τι να κανουμε εκει που παραγεται περνουν καλυτερα χρηματα οι εργαζομανοι....και στην τελικη οτι πληρωνεις παιρνεις σαυτην την ζωη....
το χειροτερο απολα ειναι η αντοχη στο χρονο....μα να μην χαλαει να παρουμε ενα αλλο σε διαφορετικο χρωμα....μα να μην χαλαει?η εστω κατι να μας δωσει να αγορασουμε ενα αλλο μοντ....
-δεν κανει για ορισμενους ατμο(τελευταια το διαβασα στον φιλο)....μαλλον στησιματα εννοει....ναι δεν κανει για πνευμονικεςμε 0,001 ωμ γιατι θελει 150 βατ...για τον ατμο με λογικο συρμα(40αρι?35?32?) μεχρι και 40 τερμα θα στα δωσει και πνευμονικη θα στην δωσει)
ΥΓ...{καπου ειχε γραφτει πως στα 15 βατ παραγεται θερμοκρασια 250-350 κελσιου δεν θυμαμαι καλα τις τιμες ....στα 30+ βατ αραγε τι θερμοκρασια να πιανουμε και σε ποια θερμοκρασια εισπνεεται ο ατμος που παραγεται?σίγουρα πανω απο 100 βαθμους σκοτωνουμε τα ακαραια στα πνευμονια μας χαχαχχαχα....)και αν εντελει μειωσουμε την νικοτινη με τις πνευμονικες, αυτη η θερμοκρασια του ατμου και η πυρακτωση μεγαλης επιφανειας συρματος ωστε να παρουμε το επιθυμητο χτυπημα εχει λιγοτερες συνεπειες απο το χτυπημα περισσοτερης νικοτινης με λιγοτερη θερμοκλρασια ατμου και μικροτερης διατομης συρματος?απλα αναρωτιεμαι και κανω τις επιλογες μου οπως ο καθε ανθρωπος ενηλικος
ΥΓ2 Η εξελιξη του ατμισματος δεν γινεται παντα με γνωμονα προς οφελος του ατμιστη...παντα κρυβεται απο πισω το κερδος...οταν προτοξεκινησαν οι επισκευασιμοι χαρα και πανηγυρια ,για την οικονομια και την ευκολια αλλα και την ποιοτητα που θα μας προσφερουν....ποσοι τυποι και διατομες συρματος υπαρχουν?ποσες εχουμε σπιτι μας και καθονται...το ιδιο με τα υγρα diy και ολοι εχουμε 50 αρωματα και αλλα 2 λιτρα υγρα αχρηστα ...μοντακια?πανε κι ερχονται παρελαση...επιπλα να τα βαλουμε φτιαχνουμε,....σε ολα τα προιοντα ετσι γινεται και θα γινεται ...
σκοπος μας ειναι να αλληλοβοηθηθουμε με τις γνωσεις μας η τις οποιες εμπειριες μας κακες η καλες ωστε να επιλεγουμε τα καταλληλα προιοντα για εμας...θα μας γλυτωσει απο εξοδα απογοητευσεις και σουπες που ολοι ηδη εχουμε φαει
ΥΓ3¨δεν ξερω γιατι μου βγαζει ως παραθεση οτι εχω γραψει γιαυτο και μαρκαρα τα δικα μου
Έγινε αφαίρεση του κειμένου της απάντησης από το κείμενο της παράθεσης στο οποίο είχε ενσωματωθεί αρχικά