vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

773 επισκέπτες, 5 χρήστες
anetost, zalaros, Methodios, Milarepa, camber

Πόσο πρέπει να καπνίζω?

Αποσυνδεδεμένος tsouts

• *
  • 11
  • Φύλο: Άντρας
Πόσο πρέπει να καπνίζω?
« στις: Αυγούστου 01, 2011, 21:35 »
Καλησπέρα σας, είμαι νέος στο άτμισμα και έχω κάποιες απορίες, δεν καταλαβαίνω από τους υπολογισμούς - δεν τα πάω και καλά με τα μαθηματικά.

Καπνίζω τσιγμαρα που έχουν 0.6mg νικοτίνης το ένα και το πακέτο περιέχει 20 τσιγάρα.
Το υγρό που έχω πάρει είναι των 5ml με 9mg (το μικρό μπουκαλάκι της Flavourart).
Το tank που έχει το ηλετρικό τσιγάρο μου είναι του 1.5ml.

Πόσα tank πρέπει να καπνίσω για να κάνω περίπου 10 τσιγάρα ή πόσα τσιγάρα είναι ένα tank?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2011, 21:47 από tsouts »

Αποσυνδεδεμένος Yiannis Rasta

• 1411
  • keep walking
    • YIANNIS STAMATIOU
Απ: Πόσο πρέπει να καπνίζω?
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 01, 2011, 21:49 »
Γεια σου tsouts !!!!
Δεν υπαρχει τροπος να συγκρινεις την προσληψη νικοτινης απο το καπνισμα,
αφου επιστημονικα δεν αποδειχτηκε ποια ποσοτητα νικοτινης προσλαμβανει ο ατμιστης(απο οσο ξερω βεβαια).
Για αρχη καλο ειναι να βρεις τους δικους σου ρυθμους ατμισματος,
που θα σε καλυψουν ψυχολογικα.
Μιας και ατμιζεις 9mg εισαι χαμηλα και κοντα σε lights κτ.
Η ποσοτητα των ml που θα καταναλωσεις ειναι υποκειμενικη,
αφου καθε ατμοποιητης εχει διαφορετικη καταναλωση.Μεινε στο αρχικο σταδιο της γνωριμιας με το ατμισμα και η ποσοτητα των ml θα προκυψει απο τις αναγκες σου !!!!!
                                      aloha  :bye:

Αποσυνδεδεμένος tsouts

• *
  • 11
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2011, 21:58 »
Ευχαριστώ πολύ yiannis. Σκεφτόμουν ότι είναι όλα αναλογικά αλλά τελικά δεν γίνεται όπως μου είπες.

Αποσυνδεδεμένος nassos33

• 888
  • vape_neat
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2011, 22:07 »
Ατμιζε οσο θες !!! Δωστου να καταλαβει . Ντουμανιασε το συμπαν !! Αρκει να μην γυρισει στο ρημαδι ... Μην σε απασχολουν αναλογιες και τετοια  :) Αυτα θα σε απασχολησουν αργοτερα με το καλο .

Αποσυνδεδεμένος Steamboy

• 2644
  • Provari(Mini) v2 + Mini D.I.D.(special edition)
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2011, 22:10 »
Σωστα τα λεει,ο φιλτατος Γιαννης!Εχε,βεβαια,κ στο νου σου πως οι εταιριες η/τ συνηστουν 1ml/ημ σαν σωστη χρηση του η/τ κ καποιες λενε πως αυτο το 1ml αντιστοιχει περιπου σε 10-15 κ/τ.Αλλα αυτο εξαρταται φυσικα απο παααααρα πολλες παραμετρους.Ομως,ως χρηστης του η/τ εδω κ 6περιπου μηνες,θα σου ελεγα πως κανε οσο εσυ πιστευεις πως χρειαζεσαι ωστε να μην εχεις αναγκη να κανεις κ/τ! ;)
Τα υγρα των 6-9mg θεωρουνται light οποτε ειναι απο αποψη νικοτινης στα μετρα σου. :thumpup:
Αυτο ειναι καθαρα δικη μου συμβουλη κ αν θες το ακολουθεις,εμπειρικα στο λεω κ μονο,πως 1-2ml/ημ πιστευω πως εισαι ο.κ.,αφου εισαι χρηστης μιας "κλασσικης" ηλεκτρονικης συσκευης(elips ovale αν θυμαμαι καλα)!
Αντε κ καλως ηρθες σε ενα κοσμο γεματο...ομιχλ...εννοω ατμιζμα  :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος sleeper

• 2
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 02, 2011, 08:59 »
Καλημέρα παιδιά,

νέος στο χλωρο κι εγω και ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει ξανείς να μου πει πόσα ml ειναι το φιλτρακι που έχει το ego-t της Ovale?

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9656
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 02, 2011, 09:17 »
1ml περίπου είναι η χωρητικότητα της αμπούλας

Αποσυνδεδεμένος Misirlou

• *
  • 78
  • Φύλο: Γυναίκα
Υπερβολική νικοτίνη;
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 18:43 »
Έχω ψιλοαγχωθεί γιατί, δεν ξέρω τι ποσότητα νικοτίνης παίρνω ημερησίως και ποια είναι η "επιτρεπτή" - μη τοξική δόση...

1. Κάπνιζα 2 πακέτα [νικοτίνη 0,8mg / πίσσα 10mg / μονοξείδιο άνθρακα 10mg]
>>> τόοοοοοσα χρόνια δεν ξέρω τι αφορά... τσιγάρο ή πακέτο ; !  :-\

2. Ατμίζω 5-6 φιλτράκια [εναλλάξ ή μίξη με 18mg / 9mg ή και 6mg]
>> ας πούμε ότι καπνίζω μόνο 18mg ...

Πόση νικοτίνη έπαιρνα τη μέρα με τα 40 τσιγάρα και πόσο τώρα;
Τι πρέπει να προσέξω;

Αποσυνδεδεμένος panosfc

• 763
  • I am a Steam Machine Κιτσο μου!
    • OUR PRIDE!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 24, 2022, 08:30 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος urahara

• 3234
Re: Υπερβολική νικοτίνη;
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 18:48 »
στα κ.τ. ειναι ανα τσιγαρο η αναγραφομενη.
στα φιλτρακια σου του η.τ και ποσα ml περιεχουν.

απο εκει και περα κανε τους πολλαπλασιαμους και συγκρινε αν θες. Εγω δεν το κανω γιατι απο οτι εχω διαβασει στο η.τ υπαρχει μικροτερη απορροφηση νικοτινης απο τον οργανισμο. Παντως ο οργανισμος σου συνηθολως σου λεει ποτε το παρακανεις στην νικοτινη. Οταν καπνιζες δεν υπηρχαν φασεις που ελεγες ..το παρακανω με τα τσιγαρα σημερα...μπουχτησα... ε...αυτο εννοω..

Αποσυνδεδεμένος Misirlou

• *
  • 78
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Υπερβολική νικοτίνη;
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 19:00 »
Βασικά, ρωτάω για :
ποια είναι η "επιτρεπτή" - μη τοξική δόση...

-  Παραπάνω γράφει πως συνιστάται  μόνο 1ml ;;;!!!!!
-  Ισχύει πως 1ml = 15 κ.τ. ;
-  Τα φιλτράκια μου είναι του 1,2. Δεν τα αδειάζω εντελώς... Ας υπολογίσουμε πως είναι 1ml
>>> Άρα ατμίζω ας πούμε 5ml  υγρό !!!   =   75  τσιγάρα;   Σχεδόν  4 πακέτα;!

Τι δεν πάει καλά;
Αυτό ρωτώ...

Αποσυνδεδεμένος atmomixani

• *
  • 698
  • το μεγεθος μετραει
Απ: Υπερβολική νικοτίνη;
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 19:03 »
Έχω ψιλοαγχωθεί γιατί, δεν ξέρω τι ποσότητα νικοτίνης παίρνω ημερησίως και ποια είναι η "επιτρεπτή" - μη τοξική δόση...

1. Κάπνιζα 2 πακέτα [νικοτίνη 0,8mg / πίσσα 10mg / μονοξείδιο άνθρακα 10mg]
>>> τόοοοοοσα χρόνια δεν ξέρω τι αφορά... τσιγάρο ή πακέτο ; !  :-\

2. Ατμίζω 5-6 φιλτράκια [εναλλάξ ή μίξη με 18mg / 9mg ή και 6mg]
>> ας πούμε ότι καπνίζω μόνο 18mg ...

Πόση νικοτίνη έπαιρνα τη μέρα με τα 40 τσιγάρα και πόσο τώρα;
Τι πρέπει να προσέξω;
κιτα να κοψεις το καπνισμα και μην ανχωνεσε  φιλη μου εδω και 6 μινες κανω πανο απο 10 μλ και νιοθω πολυ καλιτερα απο οταν καπνιζα  ;)

Αποσυνδεδεμένος jeke04

• 976
  • Γιάννης
    • www.seatclub.gr/forum
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 19:04 »
Μέχρι 5-6ml ατμίζω και εγώ την ημέρα misirlou.
Θεωρώ ότι είναι μια καλή ποσότητα εφόσον αυτό σε καλύπτει και δεν σε μπουχτίζει.
Εμένα πολλές φορές ακόμα και αυτή η ποσότητα με μπουχτίζει.

Αποσυνδεδεμένος panaisr

• 529
  • its all vapour
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 19:05 »
Εάν ατμιζης υγρά πχ με 12mg νικοτίνη ανά ml το σίγουρο είναι ότι δεν απορροφούμε και τα 12mg νικοτίνης στον οργανισμό , μιας και τον ατμό με την εκπνοή και εισπνοή την βγάζεις οπότε μέρος αυτής της νικοτίνης φεύγει στην ατμόσφαιρα μέσω του ατμού (αυτό συμβαίνει και στο ΚΤ).
Το ποσοστό απορρόφησης δεν το ξέρω ακριβός  , αυτό ίσως η μελέτη του Γιατρού να μπορέσει να μας το δείξει , δεν ξέρω τι ακριβός θα μετρήσει.

Αποσυνδεδεμένος spionoff

• *
  • 6
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 19:05 »
Από εδώ http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_nicotine.htm (το link το είχα βρεί κάπου στο forum, δεν θυμάμαι πού ::)) Πολύ ενημερωτικό άρθρο.

Παράθεση
Οξεία δηλητηρίαση από νικοτίνη. Οξεία δηλητηρίαση από νικοτίνη μπορεί να συμβεί σε εργαζόμενους με νικοτινούχα φυτοφάρμακα, κατά τη μάσηση μεγάλης ποσότητας καπνού, όπως και κατά την υπερβολική κατανάλωση νικοτινούχων υποκατάστατων του τσιγάρου (π.χ. τσίχλες νικοτίνης). Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: ναυτία, εμετοί, σιελόρροια, ζάλη, σύγχυση και αδυναμία. Σε μεγαλύτερες δόσεις (>50-60 mg νικοτίνης για ενήλικες) παρουσιάζονται κατά σειρά: πτώση αρτηριακής πίεσης, δυσκολία αναπνοής, καρδιακή αρρυθμία, συσπάσεις, αδυναμία αναπνοής και τέλος θάνατος. Δεν υπάρχει αντίδοτο για περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης από νικοτίνη και η μόνη αντιμετώπιση βασίζεται στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων και στην αναπνευστική υποστήριξη.

50-60 mg νικοτίνη, πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να πιεις (κανονικά, όχι να ατμίσεις, στο άτμισμα δεν ξέρω τι ποσοστό απορροφάται) γύρω στα 300ml υγρό με 18mg/100ml (ή 1,8% νικοτίνη) περιεκτικότητα.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 981 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114135 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359709 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449967 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110628 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374677 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327976 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1050 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6411 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15268 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29317 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99863 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F