Δεν ειναι καποιος απειρος ο κατασκευαστης του.
Εχουν περασει παρα πολλα μηχανακια απο τα χερια του.
Ο οποιοσδηποτε απο εμας , αν ειχαμε τις ακρες με μηχανηματα , προμηθευτες και το κυριοτερο αν ειχαμε ατομα που μπορουμε να στηριχτουμε επανω τους ωστε να κανουμε καποια κατασκευη και με τη βοηθεια τους να τη δωσουμε στην αγορα , το σιγουρο ειναι οτι ολα οσα θελουμε σε ενα ατμ/τη ή γενικα σε καποια κατασκευη , θα μπορουσαμε να τα υπολοιησουμε και παντα κατα προσωπικη εκτίμηση του καθενα για το πως βλεπει το ατμισμα , θα ηταν ενας ατμ/της που θα καλυπτε τις δικες μας , αλλα και τις αναγκες πολλων ατμιστων , που ψαχνουν σχεδον ή τα ιδια δεδομενα απο ενα ατμοποιητη ή μια κατασκευη γενικα.
Στον Cloud one , βλεπουμε μια καμπανα με θολο.
Καθαρα κινηση για ενίσχυση της γευσης και της ροης του αερα , χωρις να εχουμε γωνιες που δημιουργουν τύρβη. Ανακατωμα δηλαδη του αερα λογο μη ομαλης κινησης του αερα επανω σε μια επιφανεια ή λογο πιεσης του κατα την κινηση του μεσα σε εναν αγωγο.
Ας δουμε λοιπον πρωτα πως θα παει ο ατμ/της και μετα να πουμε για τα υπερ ή τα κατα που εχει η κατασκευη και αφου τον δουλεψουμε πρωτα.
Το θεμα για 'μενα δεν ειναι αν ειναι καλυτερος απο τον Eviva - Phenomenon - Kayfun 4 - Calix - Taifun.....κλπ. κλπ. κλπ.
Ο καθενας εχει τα υπερ και τα κατα , οπως ολοι αλλωστε οι ατμ/τες ή καποια κατασκευη γενικα .
Το τι θα παρω εγω ή ο οποιοσδηποτε ατμιστης , ειναι καθαρα προσωπικο γουστο.
Εμενα μου αρεσει να ατμιζω με genesis,αλλα δεν μπορω να πω οτι ο Cloud one για παραδειγμα δεν θα μου δωσει κατι καλο ή ο οποιοσδηποτε αλλος ατμ/της φυσικα.
Πριν απο καιρο , ειχα αγορασει ενα ατμ/τη που δεν μπορεσα ποτε να παρω ουτε μια τζουρα και μαλιστα η τιμη του ηταν κοντα στο 100ρικο.
Τον εδωσα και πηρα εναν παρομοιο στην ιδια διαμετρο , αλλα με 20€.
Αυτον τον ατμ/τη τον εχω λιωσει στο ατμισμα και τον χαρηκα υπερβολικα στην κυριολεξια.
Αυτος που πηρε τον ακριβο ατμ/τη που του πουλησα , ακομα ατμιζει στο ονομα μου.
Η αξια και το ατμιστικο αποτελεσμα του ακριβου , ηταν , ειναι και θα ειναι παντα ανωτερη , αλλα στα δικα μου χερια ηταν αχρηστος , γιατι εγω δεν ταιριαξα μαζι του.
Τον δοκιμασα οπως τον εστησε ο φιλος μου και επαθα πλακα. Εγω ομως δεν τα καταφερα ποτε.
Αυτο παει να πει οτι ο καθενας απο εμας εχει το δικο του στυλ ατμισματος και τα δικα του δεδομενα.
Οποτε το αν ειναι καλος ή οχι ο Calix,o Phenomenon,o Tilemahos και γενικα ο οποιοσδηποτε ατμ/της , ειναι καθαρα θεμα γουστου και προσωπικα οι συγκρισεις με αλλους ατμ/τες γενικα , παντα ηταν ακυρες στα δικα μου ματια.
Ο Cloud one εχει παρει καποια καλα στοιχεια απο τον ταδε , αλλα απο τον ταδε , μερικα απο τον ταδε και εγινε ενα παντρεμα που εδωσε ενα αποτελεσμα που καλυπτει πολλες απαιτησεις ατμιστων , αλλα μερικοι θελουν κατι αλλο.
Αρα για τον ατμιστη που θελει αυτο το κατι αλλο , δυστυχως δεν γινεται να τον καλυψει.
Εξαλου δεν υπαρχει κατι καινουριο στους ατμοποιητες εδω και πααααρα πολυ καιρο και δεν πιστευω οτι θα δουμε κατι το διαφορετικο για πολυ καιρο ακομα.
Ειδα πιο πανω μια αναφορα οτι ειναι Kayfunοειδες............. Μηπως καπου τα εχετε κανει ολα ..... νερο ;;;
Το οτι υπαρχουν δυο βιδες και μπαινει αναμεσα η αντ/ση , δεν ειναι κολπο του Kayfun , αλλα του Bulli smoker αρκετα χρονακια πισω.
Ο Kayfun τη στιγμη που παλευαμε με συρματα non και Sera , εκανε αυτο το deck εμνευσμενο απο τον Α2 , αλλα σε τανκ με σταθερη τροφοδοσια υγρου απο δυο τρυπες.
Υπηρχε και πριν τον Kayfun αυτο το στυλ και προσωπικα ομοιοτητα βλεπω στον Spheroid/Aιολος , παρα σε οτιδηποτε αλλο.
Επομενως το να δωσω το ονομα καποιου αλλου ατμ/τη σε μια νεα κατασκευη , θα πρεπει να ξερω και που ειναι η αρχη και οχι μονο αυτο που προσφατα εμαθα και βαση αυτου που εγω ξερω , να τα ονομασω ολα το ιδιο.
Σχεδον σε ολους τους τανκατους πλεον , αυτο το συστημα βλεπουμε.
Αυτο θα πει οτι ειναι ιδιοι ολοι ;;;
Δεν ειδα στον Kayfun τον αερα του Cloud one , ουτε την καμπανα του.
Δεν ειδα ουτε την ανεση του στησιματος στο deck , ουτε τη ρυθμιση τηε ροης υγρου του Cloud One.
Πως ειναι ενας Kayfunοειδες λοιπον ;;;
Eιναι μια Ελληνικη κατασκευη , απλη , ομορφη , με ευκολια στο γεμισμα και στο στησιμο , με γραμες που ταιριαζουν σε πολλα μοντακια και σε μια τιμη που για μεταλλο με μικρη περιεκτικοτητα σε ανθρακα , πιστευω οτι ειναι καλη.
Απο 'κει και περα ο καθενας μας κανει την επιλογη του και ειναι καθαρα θεμα γουστου αν του αρεσει ή οχι.