Μόλις ανακάλυψα ότι οι τσιγαρίσιες τζούρες μου σαν καπνιστής ήταν πνευμονικές

Σαν καπνιστής, ρουφούσα, κατέβαζα στα πνευμόνια κατευθείαν, ένοιωθα το χτύπημα - αυτό που με έκανε εξαρτημένο - και έβγαζα τα αδιάφορα καυσαέρια.
Σαν ατμιστής έκανα το ίδιο, μόνο που τώρα αυξήθηκε η διάρκεια της τζούρας.
1) Ίσως γι αυτό έγινα αρωματάκιας και οι "συνηθισμένες" περιεκτικότητες αρωμάτων δεν με ικανοποιούν. Νοιώθω τη γεύση μόνο με ότι μπαίνει ή βγαίνει μονοκοπανιά. Αυτό ήταν και το πρώτο συν του ΗΤ σε μένα. Η πληθώρα γεύσεων.
2) Ίσως γι αυτό δεν μπόρεσα να μειώσω αισθητά την περιεκτικότητα σε νικοτίνη και άρωμα, όπως όλοι σχεδόν εσείς. Ο οργανισμός μου, με τη μέθοδο της δυνατής μεν, αλλά "φευγαλέας" πνευμονικής τζούρας, δεν κρατά νικοτίνη σε ποσοστό που άλλοι, με διαφορετική τζούρα, κρατάνε.
Όμως:
Αν η ατμίσια (έτσι λέω τη δικιά μου) τζούρα, κρατά 4-6 δευτερόλεπτα, ο ατμός που μπήκε αρχικά στο στόμα μου και μένει εκεί, μέχρι να βάλω όλη την ποσότητα στα πνευμόνια, δεν την καθιστά και ολίγον "τσιγαρίσια";
Από τη στιγμή που μεγάλωσε η ισχύς στις ατμομηχανές, βελτιώθηκαν οι ατμοποιητές και άλλαξαν οι αντιστάσεις, μήπως θα πρέπει να κάνουμε μια αναθεώρηση;
Μήπως δεν έχει σημασία ο τρόπος αλλά το γινόμενο
ισχύς Χ ποσοστό νικοτίνης Χ διάρκεια τζούραςας πούμε;
Δεδομένου ότι στα 15 mg/ml δεν μπορώ με τίποτα τις σφιχτές τζούρες, αλλά με αισθητά μικρότερη ισχύ νικοτίνης τείνω προς τις σφιχτές;