Εχει...έχει ζελατίνα. Αναθεμάτιζα τον εαυτό μου ότι γρατζούνισα την οθόνη, μέχρι που ο Γιώργος από την ecig Θεσσαλονίκης μου είπε: Βγάλε τη ζελατίνα!
Οταν με το καλό μπορέσεις, κάνε μας μια συγκριτική εκτίμηση των δυο μονδακίων. Σε tc και power mod. (όχι σε μενού και λειτουργίες)
Μετά την προτροπή της Petra θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου συγκρίνοντας το VTC και IPV D2 καθώς είμαι κάτοχος και των δύο.
Εδώ, θα πρέπει να αναφέρω ότι τα σύρματα που χρησιμοποιώ είναι Kanthal και Ni200 οπότε και η σύγκριση περιλαμβάνει μόνο αυτούς τους δύο τύπους σε άτμο CloudOne
1. Kanthal: και τα δύο παίζουν απροβλημάτιστα αποδίδοντας πολύ καλά ρεύματα σε σημείο να μην μπορώ να διακρίνω διαφορές στο άτμισμα ακόμα και σε σύγκριση με το Provari P3 που είχα στη κατοχή μου και πούλησα τώρα τελευταία. Ανάλογα με το διαμέτρημα και το στήσιμο της αντίστασης μπορείς να έχεις ένα smooth ή τραχύ άτμισμα.
2. Ni200: Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση και έχω καταθέσει από την πρώτη ημέρα χρήσης, είναι ότι το VTC (με την τελευταία αναβάθμιση) χάνει την τιμή της αντίστασης, αν και κλειδωμένη, μετά από λίγο χρόνο ατμίσματος. Δεν το κάνει πάντα αυτό, αλλά συμβαίνει σχεδόν πάντα. Για να εξηγήσω, με κρύο μοντ και άτμο κλειδώνω ας πούμε στο 0,19 και μετά από λίγη ώρα το βλέπω 0,16 πάλι με το σήμα της κλειδαριάς (όντως πολύ περίεργο) πράγμα που κάνει υποτονικό το άτμισμα. Επίσης, όταν κλειδώνω πάντα σε θερμοκρασία δωματίου μοντ και άτμο και κλειδώνω την τιμή που βλέπει, ας πούμε το 0,16 παίρνω ένα υποτονικό άτμισμα όπου με αναγκάζει να ανεβάζω θερμοκρασία ακόμα και στους 240 - 250 C όπως και Watt αντιστοίχως για να παίξει κάπως καλύτερα αλλά όχι σωστά για τα δικά μου δεδομένα. Η καλύτερη λύση που έχω βρει είναι να ξεκλειδώνω και να τραβάω μερικές τζούρες ώστε να ζεσταθεί λίγο και αμέσως να ξεβιδώνω και ξαναβιδώνω τον άτμο στο μοντάκι. Σε αυτή τη περίπτωση εμφανίζεται στην οθόνη η επιλογή New or Old Coil με την τιμή του New Coil μεγαλύτερη του Old. Τότε κλειδώνω την τιμή του New και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο σε γεύση και παραγωγή ατμού σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και W. Για παράδειγμα, σε αντίσταση με διάμετρο σύρματος 0.25 mm 8 σπείρες με πυρήνα 2,5mm μου βγάζει 0,14Ω όπου και κλειδώνω παίρνοντας χάλια αποτέλεσμα. Μετά την παραπάνω διαδικασία η νέα αντίσταση βγαίνει 0,19Ω όπου μου δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα δουλεύοντας 190 - 200 C σε 18 - 20 W.
Σε αντίθεση, το IPV D2, όπου το κλείδωνα έμενε και μου έδινε πάντα το αποτέλεσμα που ήθελα απροβλημάτιστα.
Συμπέρασμα: αναμφίβολα, η πλακέτα του VTC είναι πιο προηγμένη από του IPV D2 καθώς αναβαθμίζεται και επίσης σου δίνει δυνατότητες για περισσότερους τύπους συρμάτων καθώς και TCR. Όμως η αστάθεια είναι ένα σοβαρό μείον που ελπίζω να διορθωθεί σε επόμενες αναβαθμίσεις. Όμως για κάποιον που έχει καταλήξει στη χρήση του Kanthal, Ni200 και ίσως Ti (λέω ίσως γιατί δεν ξέρω πως παίζει με Ti καθώς δεν το χρησιμοποιώ) θα πρότεινα ανεπιφύλαχτα το IPV D2 για έναν ακόμα λόγο που για πολλούς εκτιμάται καθώς το μοντ έχει γίνει προέκταση του χεριού τους
: την εργονομία του, δηλαδή το πόσο ωραία ΄κάθεται' στο χέρι, σαφώς καλύτερα από το VTC που είναι τεραγωνισμένο.