Από τον Φεβρουάριο που πήρα μοντάκι με έλεγχο θερμοκρασίας ατμίζω μόνο σε TC στην αρχή με Ni200 και εδώ και ένα μήνα που έχω το pico μόνο σε SS316L της UD. Έχω πάρει δυο διαστάσεις 26 και 28ga στο μαύρο καρούλι. Στην αρχή έστηνα σε eXpromizer V2 στη προρύθμιση SS του pico αντιστάσεις από 0,4 έως 0,6Ω. Στο τέστ με στεγνό βαμβάκι σε διαφορετικές θερμοκρασίες έως και τους 300 βαθμούς το βαμβάκι ούτε καν κιτρίνιζε και στα δυο σύρματα, στους 315 και τα δυο κιτρίνιζαν ελαφρά το βαμβάκι με το 26αρι να το κιτρινίζει λίγο περισσότερο. Πριν δυο βδομάδες αγόρασα τον Goblin V2 στήσιμο με τα ίδια σύρματα ίδια τιμή στις αντιστάσεις στην προρύθμιση SS και με τα δυο σύρματα το βαμβάκι καίγεται. Με τον Goblin τα δυο σύρματα παίζουν σωστά με TCR από 88 έως 90 χωρίς να καίγεται ή κιτρινίζει το βαμβάκι σε καμιά θερμοκρασία ως τους 300c. Όλο το διάστημα που ατμίζω διαπίστωσα ότι σε TC παίζουν ρόλο και άλλα εκτός από το σύρμα, ένα είναι σίγουρο, ότι αν το στήσιμο είναι σωστό (ανοικτές σπείρες), με το σωστό TCR για το μοντάκι και τον ατμοποιητή που χρησιμοποιούμε το temp protection πρέπει να μπαίνει μόνο όταν έχουμε πολύ χαμηλά τη θερμοκρασία, όταν πατάμε πολύ ώρα το fire χωρίς να ατμίζουμε και κατά τη διάρκεια της τζούρας όταν έχουμε υποτροφοδοσία.
Θα ήθελα να διορθώσω κάποια πράγματα αν μου επιτρέπεις σε αυτά που είπες...αν δεν μου επιτρέπεις απο την άλλη, εγώ και πάλι θα τα πω
Λες ότι "Όλο το διάστημα που ατμίζω διαπίστωσα ότι σε TC παίζουν ρόλο και άλλα εκτός από το σύρμα, ένα είναι σίγουρο, ότι αν το στήσιμο είναι σωστό (ανοικτές σπείρες), με το σωστό TCR για το μοντάκι και τον ατμοποιητή που χρησιμοποιούμε το temp protection πρέπει να μπαίνει μόνο όταν έχουμε πολύ χαμηλά τη θερμοκρασία, όταν πατάμε πολύ ώρα το fire χωρίς να ατμίζουμε και κατά τη διάρκεια της τζούρας όταν έχουμε υποτροφοδοσία. "
Συμφωνώ ότι παίζουν ρόλο και άλλα εκτός απο το σύρμα, διαφωνώ όμως αρχικά σε αυτό που λες για το σωστό TCR για το μοντάκι και τον ατμοποιητή που χρησιμοποιούμε. Δεν υπάρχει αυτό απλά, ένα είναι το σωστό TCR κάθε σύρματος και δεν εξαρτάται απο κανένα mod ή ατμοποιητή. Απλά επειδή τυχαίνει να μην το γνωρίζουμε για το σύρμα της UD και διάφορα άλλα, πειραματιζόμαστε με τις τιμές για να βρούμε σε ποιά θα παίξει καλύτερα. Όχι για να βρούμε το σωστό για το κάθε mod ή τον κάθε ατμοποιητή. Όταν δεν είχαμε mod με manual TCR και ατμίζαμε κυρίως σε νικέλιο και τιτάνιο, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά και το mod αποδεδειγμένα δούλευε σωστά, ψάχναμε αλλού την αιτία. Άσε που τότε δεν ξέραμε καν τί είναι το TCR...
Εγώ πάντως όποτε γνωρίζω το TCR ενώς σύρματος που χρειάζεται να το ρυθμίσω στο mod, αν δεν το έχει απο μόνο του, βάζω αυτό και το ξεχνάω. Στα διάφορα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν η αιτία σίγουρα θα είναι κάπου αλλού.
Στο νικέλιο με διαφορετικούς ατμοποιητές ή mod που δεν είχαν manual TCR και δεν μπορούσες να το αλλάξεις τί έκανες? Και σε τί θερμοκρασία άτμιζες?
Επίσης, το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε τελικά είτε με κολλητές σπείρες είτε ανοιχτές, αρκεί να μην έχουμε hot spot.
Άλλος ένας λόγος που μπαίνει το temp protection είναι αν για κάποιο λόγο η αντίσταση βγεί μικρότερη απο ότι πραγματικά είναι. Αυτό σημαίνει οτι το mod ναι μεν θα κόβει σε αυτό που θεωρεί 230 βαθμούς που μπορεί να έχουμε ρυθμίσει εμείς, αλλά η πραγματική θερμοκρασία θα είναι μικρότερη και δεν θα μπορούμε να ατμίσουμε. Πιθανόν αυτό να συμβαίνει και σε εσένα. Επίσης και με σωστό στήσιμο και τροφοδοσία και μια χαρά ατμιστικό αποτέλεσμα μπορεί να μπαίνει το temp protection με μια νορμάλ θεμοκρασία και όχι πολύ χαμηλή όπως λες. Εγώ ας πούμε ατμίζω μια χαρά στους 210 βαθμούς, μέτρια θερμοκρασία και σίγουρα όχι χαμηλή και μπαίνει το protection και μου τους κρατάει σταθερούς. Το temp protection είναι φίλος μας
Τέλος με παραξενεύει το γεγονός οτι εσένα το βαμβάκι άρχισε να σου κιτρινίζει στους 315 βαθμούς. Με τον goblin μου φαίνεται πολύ λογικό να σου καίγεται στους βαθμούς αυτούς και εμένα μου δείχνει οτι ο ατμοποιητής αυτός έχει καλύτερη αγωγιμότητα και σου μετράει πιο σωστά τις αντιστάσεις. Και στους δύο ατμοποιητές οι αντιστάσεις ήταν ίδιες? Ίδιες σπείρες και διατομές και ίδια Ohm? Απο ότι καταλαβαίνω, θεωρώντας ότι σωστά δεν καιγόταν πριν, έριξες το TCR για να μπορεί να μην σου καίγεται τελικά σε αυτές τις θερμοκρασίες ούτε στον goblin. Απο όσο έχω διαβάσει αλλά και μετά απο δικά μου αντίστοιχα τεστ γιατί είμαι και περίεργος...
πάνω απο 260 βαθμούς κανείς δεν έχει φτάσει χωρίς να του κιτρινίσει έστω το βαμβάκι σε dry burn. Τα mod άλλωστε φτάνουν μέχρι 315 βαθμούς το πολύ απο όσο ξέρω εγώ. Δεν νομίζω οτι αν το όριο του βαμβακιού ήταν οι 315 βαθμοί κάποιοι κατασκευαστές να έβαζαν όριο τους 300 γιατί δεν θα μπορούσαμε καν να ατμίσουμε...
Σκεπτόμενος αυτά, εμένα μου φαίνεται περίεργο όταν ένα σύρμα έχει ένα και μόνο TCR, πάντα δηλαδή, να παίζει έτσι σε έναν ατμοποιητή και διαφορετικά σε άλλον. Σίγουρα δεν θα άλλαζα το TCR για να εξομοιώσω τη διαφορά αλλά θα προσπαθούσα να βρω την πραγματική αιτία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην έχω και τίποτα μη αναμενόμενα και δυσάρεστα αποτελέσματα στην τελική...