@spectrum Ναι, έχεις δίκιο στο ότι "πρέπει να δοκιμάσω", αλλά το είχα πάντα το να πέφτω με τα μούτρα σε ό,τι νέο συναντούσα για να μάθω ό,τι περισσότερα μπορούσα. Αυτό που κάνω τώρα, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό: ένα "μακροβούτι" με το οποίο μαθαίνω όσο μπορώ περισσότερα. Αυτό είναι "οι δοκιμές μου" - αφού διανύω μια κομματάκι περίεργη περίοδο της ζωής μου (κάααποια στιγμή "θα εξηγήσω το γιατί", τώρα δεν είναι η κατάλληλη φάση), που δεν θα μπορούσα και να συναντιέμαι με κόσμο / να πηγαίνω σε καταστήματα "για να δοκιμάζω πράμα".
@petra Οι ατμοποιητές που παρήγγειλα ήταν αυτοί που οι περισσότεροι θεωρούν "κορυφές στο χώρο του RTA (μέχρι και) σήμερα" από ό,τι είδα τόσο εδώ όσο και σε μια σειρά άλλων sites. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μου είναι δύσκολο το στήσιμο τους, αλλά δεν είπα και πουθενά πως "επιμένω να τους δουλέψω σε λίγα Watt". Η ερώτηση μου ήταν εξαρχής "δουλεύω σε λίγα Watt την Ατλαντίδα σε iStick 30W και ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ, αλλά έχει από μαμάς 0,5Ohm coils, θα μπορώ να έχω αντίστοιχη εμπειρία σε άλλον ατμοποιητή με coils στο 1 και βάλε Ohms ΧΩΡΙΣ να ασχολούμαι με το άθλημα του sub-Ohming;". Τον Ναυτίλο δεν τον πήρα διότι, όλως περιέργως, δεν τον πέτυχα πουθενά όσο έψαχνα ως "καλή σύγχρονη πρόταση", ενώ απείχα από τους Kayfun διότι και στην Ατλαντίδα μου αρέσουν οι δυο "μεγάλες αεράτες" ρυθμίσεις της και η "τζούρα απευθείας στα πνευμόνια", ενώ συγκριτικά η "μικρή" ρύθμιση της μου φαίνεται ενοχλητική. Και μου προτείνεις να πάρω και παίξω με ατμοποιητές που έχουν ΜΟΝΟ "τέτοια μικρή ροή αέρα";! Ή, τουλάχιστον, αυτό γνωρίζω για τους Kayfun (και μου είχαν προτείνει και από εδώ, σε άλλο νήμα, να τους αποφύγω).
@xxpistoss Χεχ, δυστυχώς φίλε μου είμαι Αθήνα. Δεν τσίμπησα dripper διότι θεώρησα πρόσθετη δυσκολία (και... ενόχληση) το "πρόσεχε να είναι βρεγμένο το βαμβάκι" (αν και ομολογώ πως μου γυάλισαν κανα-δυο στη Fasttech, σε τιμή κάτω των €10, "έτσι, για δοκιμή").
Για τα υπόλοιπα, thanks, "το πιάνω". Επαναλαμβάνω, όμως, πως η ερώτηση μου δεν είναι "τι πρέπει να κάνω για να πιάσω 0,5Ohms όπως στην Ατλαντίδα" αλλά "και με 1 και με 1,5 Ohms δεν καλύπτομαι με αυτούς (θα το έλεγες και "δεν μπορούν να αποδώσουν αντίστοιχο άρωμα-ντουμάνι στο 1Ohm - 1,5Ohm;!") αντί να παίζω με το κομματάκι επικίνδυνο σε καρα-νουμπ σαν εμένα χόμπι του sub-Ohming";
Όπα, εδώ να προσθέσω πως ξαναδιάβασα το μήνυμα σου όπου, εμμέσως πλην σαφώς, μετά το μάθημα για τα coils ("το'πιασα, thanks") αναφέρεις πως ναι, το sub-Ohming είναι ψιλο-περιττό, με μοναδικό αποτέλεσμα τη δημιουργία "μεγαλύτερων ντουμανιών" (σωστά;!).
Και η ερώτηση μου πηγάζει και από σχόλια που έχω δει και εδώ και αλλού από αρκετούς που λένε πως "δεν έχει νόημα το sub-Ohming αν έχεις εξοπλισμό που να σου παρέχει παραπλήσια εμπειρία σε περισσότερα Ohms". Με επέκταση της ερώτησης "δηλαδή, αυτοί οι ατμοποιητές, ΑΝ μάθω να τους στήνω σωστά - με τη βοήθεια σας - και ΑΝ τους τρέχω στο IPV D2 σε ΠΑΝΩ από 1Ohm, θα μπορούν να αποδώσουν όπως η Ατλαντίδα στο iStick 30W στο 0,5Ohm;". Σύγκριση είναι - Ατλαντίδα στο iStick με coil "μαμάς" 0,5Ohm στα 12 με 18W VS Ένα Μάτσο RTAs στο IPV D2 με coils στο 1Ohm και Watts "ό,τι είναι ασφαλές/λογικό/κατάλληλο για το συνδυασμό".
@dkoure Για το Ναυτίλο (που λες και εσύ όπως η Petra) έχεις δίκιο μα, επαναλαμβάνω, "μου διέφυγε" (δεν ξέρω πώς). Για τον subtank, ναι, ήταν ο πρώτος που είχα βάλει στο μάτι - για αυτό το λόγο. Νομίζω πως αυτοί που πήρα, όμως, δεν παίζουν ΜΟΝΟ σε sub-Ohm καταστάσεις, σωστά;
Διάβασα και ξαναδιάβασα reviews και συζητήσεις για όλους τους, και είδα άτομα να τους στήνουν από τα 1,5Ohm μέχρι τα 0,3Ohm, με μονά, διπλά ή και τετραπλά coils (ανάλογα με τη φάση). Σκέφτηκα λοιπόν (πιθανότατα λανθασμένα) πως μπορώ να ξεκινήσω "να παίζω" με τον πιο απλό από αυτούς, με μονό coil στο 1 - 1,5Ohm, και μετά, μαθαίνοντας, βλέπουμε. Αν κρίνω από τη συνολική αντιμετώπιση σας, μάλλον έκανα λάθος, έτσι;
Ο δε λόγος που τους πήρα μαζεμένους είναι διότι "μπήκα στο χόμπι τρέχοντας". Αν ήταν κάθε φορά που θέλω "να κάνω το επόμενο βήμα" να περιμένω... ένα μήνα "να έρθει η πραμάτεια από τη Fasttech", φέξε μου και γλύστρισε. Θεώρησα πως "πήρα όλο το πακέτο" εξαρχής, για να αρχίσω π.χ. από τον πιο απλό RTA από το πακέτο (υποθέτω τον Τρίτωνα, που φάνηκε σχετικά εύκολο το RTA kit του) προχωρώντας σταδιακά-αλλά-με-γοργά-πηδηματάκια στους υπόλοιπους (υποθέτω μέσα σε διάστημα 2-3 μηνών).
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Και κάτι άλλο: λέτε (και δεν είστε οι μόνοι) πως "είναι επικίνδυνο το sub-Ohming". Από όσα έχω διαβάσει και καταλαβαίνω, έχετε δίκιο. Από αυτή την άποψη, όμως, ΔΕΝ είναι "επικίνδυνο" και το να διαθέτουν προϊόντα όπως η Ατλαντίδα και το Subtank που έρχονται εξαρχής με sub-Ohm coils; Πως το εννοείτε το "είναι επικίνδυνο το sub-Ohming": απευθύνεται ΚΑΙ σε αυτά τα προϊόντα (π.χ. με τη λογική "δεν θα έπρεπε να πωλούνται σε αρχάριους όπως εγώ"), ή πως "είναι επικίνδυνο το DIY sub-Ohming" (και αν ναι, γιατί αυτό και όχι και τα "έτοιμα coils");