vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

681 επισκέπτες, 3 χρήστες
Tem, camber, manoslykos

Λυσεις στο θεμα του "spit back" (σκάσιμο ή πιτσιλισμα με υγρο την ωρα που ατμιζουμε)

Αποσυνδεδεμένος nickstam

• **
  • 233
  • Φύλο: Άντρας
  • Μην καθυστερείτε άλλο . . αναβάλλετε ΤΩΡΑ !
Δηλαδη το 32ga = 0.2mm καλο θα ηταν να ειναι 34ga και πανω ?

Διαγραφή άμεσης παράθεσης <--Click
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2018, 14:37 από Cruiser79 »

Αποσυνδεδεμένος GRat

• 1444
Ναι όσο πιο λεπτό το wrap, τόσο λιγότερα σκασίματα θα κάνει.

Αν παίρνεις έτοιμα καρούλια καλός μπουσουλας είναι να κοιτας για διάφορα 10+ μεταξύ των gauge που γράφουν απάνω.

Πχ 24/36 26/40

Αποσυνδεδεμένος nickstam

• **
  • 233
Έστησα το ίδιο Clapton σε 3mm πυρήνα με 5 σπείρες πάλι και φαίνεται να έχει περιοριστεί το spitback αρκετά.
Άλλαξα και το dip trip σε 510 με προέκταση.
Βέβαια αυξήθηκαν τα Ohm και μειώθηκε το ντουμάνι αλλά τουλάχιστον πιτσιλάει πολύ λιγότερο.
Έχω την αίσθηση ότι είναι και πιο ζεστός ο ατμός.
Που θα πάει ... θα το φέρω στα ίσα του ;D

Αποσυνδεδεμένος FML

• 700
Έχω να γράψω πολλά, αλλά δεν προλαβαίνω. Εκεί που θέλω να επικεντρωθώ είναι πως εφόσον το στήσιμο σου είναι καλό, το βαμβάκωμα σωστό και τα W ιδανικά για το στήσιμο που έχεις, το spitback -αν συνεχίζει να υπάρχει- παίζει να οφείλεται στο ίδιο το υγρό (πχ. περιεκτικότητα σε PG, νικοτίνη, νερό, αρώματα). Το οποίο, δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις. Αδειάζεις το υγρό με το οποίο έχεις πρόβλημα (πχ σε ένα άδειο μπουκαλάκι), φτάνεις το βαμβάκι σε κατάσταση που -σχεδόν- έχει στεγνώσει, καθαρίζεις το τανκ (το deck το αφήνεις όπως είναι με το βαμβάκι) και μετά υγραίνεις το βαμβάκι με ένα μείγμα π.χ. VG80PG20 ή VG90PG10 (χωρίς νικοτίνη). Κάνε έτσι 1-2 ml και αν όλα παν καλά, τότε "ένοχος" είναι το υγρό. Αν όχι, τότε είναι το στήσιμο. Το ίδιο μπορείς να δοκιμάσεις και όταν πρωτοκάνεις το στήσιμο. 1-2ml δοκιμαστικά βάση και αν αποδίδει καλά, τότε  συμπληρώνεις το "κανονικό" υγρό (εφόσον έχεις ατμίσει τη βάση αν φοβάσαι μη στο νοθέψει, έστω και λίγο).

Αποσυνδεδεμένος dimgoua

• **
  • 201
Τα πολλά watt τα έχουμε αποκλείσει;

Αποσυνδεδεμένος FML

• 700
Το 'χει αναφέρει και άλλος σε προηγούμενο post, το αναφέρω και εγώ: "τα W ιδανικά για το στήσιμο που έχεις".

Επίσης, κάτι που δεν έγραψα, ρόλο παίζει και η ένταση της τζούρας (σε σχέση με τους υπόλοιπους παράγοντες).

Αποσυνδεδεμένος nickstam

• **
  • 233
Το στησιμο που εκανα εβγαινε περιπου στα 0.27ohm και ατμιζω στα 75-85w. Οπως ανεφερα κ πριν, οταν αρχισε το spitback αρχισα σταδιακα να χαμηλωνω μεχρι τα 35W κ μετα να ανεβαζω μεχρι τα 115W αλλα το προβλημα παραμενει. Οποτε δεν νομιζω οτι ειναι τα Watt.
Επισης δοκιμασα 5 διαφορετικα υγρα που εχω (ολα High VG). Μπορει να πειραματιστω με υψηλοτερη PG, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μου αρεσει η PG. Οποτε ισως δεν εχει και νοημα αφου τα High VG θελω να ατμιζω.
Το σημαντκοτερο απο ολα ειναι οτι ανεξαρτητα με το αν ειχα κανει τελειο στησιμο (που μαλλον δεν ειχα αφου εχω μικρη εμπειρια) με ολες τις παραμετρους ΙΔΙΕΣ, και μονη αλλαγη απο απλο kanthal σε απλο clapton τοτε υπαρχει προβλημα. Θα κανω τα πειραματα μου, αλλα ηδη εχω παραγγειλει fused clapton Ni80 και ελπιζω να το λυσω το θεμα.

Η ενταση της τζουρας πως παιζει ρολο ?

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• 3866
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
Έχει απόλυτο δίκιο ο [member=14264]FML[/member] που αναφέρει την ένταση της τζούρας. Σκέψου το εξής: Η ένταση της τζούρας σου είναι στην ουσία η ποσότητα του αέρα που τραβιέται από τον χώρο ατμοποίησης προς τα πάνω. Αν είναι υπερβολικά μεγάλη τραβάς μη ατμοποιημένο υγρό σαν σκούπα. Αν είναι μικρή τότε δεν επιτρέπεις την ανανέωση του αέρα γύρω από το coil. 

Για άλλη μία φορά, οι σφιχτοί τανκάτοι αποδεικνύονται σχολείο και σε αυτό, αφού σε αυτούς θα δεις τεράστιες διαφορές ακόμα και στο πόσο καθαρό παραμένει το βαμβάκι ανάλογα με την τζούρα σου. Δεν το λέω υπερβολικά, ως ατμιστής σφιχτών κυρίως ατμοποιητών το έχω δει να γίνεται σε πανομοιότυπα στησίματα.

Αποσυνδεδεμένος nickstam

• **
  • 233
ΟΚ κατανοητο αυτο για την τζουρα αλλα τι σχεση εχει με το spitback αφου μετα το στησιμο παρατηρω το προβλημα χωρις τζουρα. Ανοικτο το deck χωρις καπακι και drip tip.
Ακομα και αφου τοποθετησω το καπακι του ατμοποιητη στην αρχη απλα πατω το κουμπι και παρατηρω, παλι χωρις τζουρα.

Τελικά πριν από λίγο έκανα ένα στήσιμο που έχει σχεδόν μηδενικό spitback.
Πυρήνας 2mm, 4 σπείρες, σφικτό βαμβάκι και πολύ χαμηλά στο deck, που βγαίνει στα 0,19 Ohm.
Ελάχιστο spitback στην αρχη και μετά σχεδόν καθόλου.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 15, 2018, 18:16 από nickstam »

Αποσυνδεδεμένος mkdisgreek

• *
  • 52
Το έπαθα αυτό σήμερα με το wismec theorem και ξενέρωσα. Πιτσίλισμα και έσκαγε έξω το υγρό.
Καταρχάς είμαι άπειρος γιατί σήμερα ξεκίνησα να δοκιμάζω τα επισκευάσιμα.
Το πιτσίλισμα μου το έκανε μαλλον γιατί το γέμιζα μέχρι πάνω.Όταν έφτανε λίγο πιο κάτω το υγρό,ήταν όλα καλά.

Αποσυνδεδεμένος GRat

• 1444
Μια φωτό θα βοηθήσει πολύ.

Αποσυνδεδεμένος drum

• 5371
Το πιο πιθανό είναι να μην έχεις σωστή ποσότητα βαμβακιού μέσα στην αντίσταση σου κ να πλημμυρίζει υγρό.

Αποσυνδεδεμένος mkdisgreek

• *
  • 52

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δώσω άλλη μια ευκαιρεία :)

Αποσυνδεδεμένος ako

• 831
θα σου πρότεινα να δώσεις αρκετές ευκαιρίες. Δύσκολο να πετύχει το σωστό στήσιμο με την πρώτη. Εδώ, πολύ έμπειροι και λιγότερο έμπειροι συνατμιστές ζητάμε γνώμες για λάθος στησίματα που κάνουμε, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι σωστό. Αν δεν έχεις υπομονή ή βλέπεις το στήσιμο σαν αγγαρεία, τότε μάλλον οι επισκευάσιμοι αυτή τη στιγμή δεν κάνουν για σένα.

Αποσυνδεδεμένος bluescorpion

• *
  • 26
  • Φύλο: Γυναίκα
Γεια χαρα σε ολους.Εχω στην κατοχη μου τον zeus dual coil. Εχω παρει για συρμα το ss316L caterpillar 28ga*4, 30ga. εφτιαξα 2 συρματα με διαμετρο 3 χιλιοστα. και μου βγηκε στα 0,104 ohm. το προβλημα που εχω ειναι οτι τρωω καψουλι αρκετες φορες ενω οταν το γεμιζω full με υγρο στις πρωτες τζουρες πρεπει να σκουπισω μεσα με χαρτι αλλιως ερχονται πολλα υγρα. Mηπως το παραγεμιζω? καποιος πιο εμπειρος τα φωτα του? Σας ευχαριστω.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359965 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1005 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114275 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450270 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110743 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374928 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328219 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1075 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6440 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15303 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29364 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99938 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F