Περί διαρροών συνέχεια
Αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα για τις διαρροές που σταμάτησαν όταν γέμισα τον TFV4 με τις τρύπες του αέρα στην εντελώς ανοιχτή θέση, δεν φαίνεται να ισχύει τελικά, μερικές ώρες αργότερα τον ξαναγέμισα με εντελώς ανοιχτές τις τρύπες του αέρα και είχα πάλι έντονες διαρροές υγρού, τουλάχιστον 6-7 σταγόνες.
Και τώρα πια δεν το έχω παρατηρήσει μόνο εγώ, αν δείτε τα reviews στο fasttech που έχουν ανέβει, τουλάχιστον 2-3 ακόμα χρήστες παραπονιούνται για τις διαρροές υγρού, μόνο όμως με την επισκευάσιμη κεφαλή, κανείς δεν έχει αναφέρει μέχρι σήμερα διαρροή υγρού με τις έτοιμες κεφαλές των 0,15Ω και 0,2Ω.
Προχτές, τη Δευτέρα, είχα αρχίσει να προβληματίζομαι έντονα με το θέμα των διαρροών υγρού. Είναι ένα πολύ σοβαρό αρνητικό στοιχείο, που από μόνο του είναι ικανό να αποτρέψει πολλούς ατμιστές από την αγορά του TFV4, ειδικά αυτούς που έχουν σκοπό να τον λειτουργούν αποκλειστικά με την επισκευάσιμη κεφαλή. Τον έλυσα λοιπόν ξανά, τον έπλυνα καλά, και αντικατέστησα το βαμβάκι που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά από κατανάλωση 15ml από το HoneyBrew των 9mg νικοτίνη, που είναι αρκετά "βαρύ" υγρό και αφήνει πολλά κατάλοιπα.
Αφού έκαψα μερικές φορές το σύρμα της έτοιμης αντίστασης για να το καθαρίσω, έξυνα το κεφάλι μου, προσπαθώντας να καταλάβω, ποιος διάβολε είναι ο λόγος που προκαλεί τις διαρροές. Έχοντας διαβάσει όλα τα reviews, όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι για τις διαρροές φαίνεται να ευθύνεται αποκλειστικά το στήσιμο της επισκευάσιμης κεφαλής. Μην μπορώντας να βγάλω άκρη, αποφάσισα να τον στήσω αυτή τη φορά βάζοντας ακόμα περισσότερο βαμβάκι. Πάω και κόβω λοιπόν, μια πολύ μεγάλη σε πλάτος λωρίδα από το Nakamichi, σχεδόν τριπλάσια σε πλάτος από ότι βάζω στους Kayfun!
Με λίγο στρίψιμο παραπάνω, και πάλι αυτή η πολύ μεγάλη λωρίδα βαμβάκι πέρασε σχετικά εύκολα από την έτοιμη αντίσταση με τα τυλίγματα των 3,5 χιλιοστών. Αυτό ήταν παιδιά! Τρίτη μέρα τώρα ο TFV4 πηγαίνει τρένο με την επισκευάσιμη κεφαλή, μηδέν διαρροές!
Απόλυτα στεγανός μετά από κατανάλωση 20ml ενός δικού μου υγρού, φραουλίτσα της Holy Juice σε βάσεις 100%VG της Umami, και με λίγη προσθήκη κατά 1/4 περίπου από τις βάσεις 100%VG της flavourtec, που "μελίζουν" στη γεύση και τις λατρεύω.
Είναι τελικά αυτή η τελική λύση για τις διαρροές; Δηλαδή η μεγάλη ποσότητα βαμβακιού στην επισκευάσιμη κεφαλή; Θα το μάθουμε σίγουρα τις επόμενες μέρες.
(Image removed from quote.)
Μάλλον μπούρδες έλεγα τελικά,
για την αιτία των διαρροών υγρού από τις τρύπες του αέρα που είχα με την μονή επισκευάσιμη κεφαλή. Και θα έπρεπε να το έχω υποψιαστεί νωρίτερα, απλά αν πήγαινα με τη λογική. Μετά από πολλά στησίματα στην μονή επισκευάσιμη κεφαλή, ότι κι αν έκανα με το βαμβάκι και το στήσιμο, αν τον γύριζα τον TFV4 στο πλάι για λίγο, επιτόπου γινόταν μια έστω και πολύ μικρή διαρροή υγρού από τις τρύπες του αέρα.
Χτες έστησα ξανά την μονή επισκευάσιμη κεφαλή. Έβαλα και καινούρια αντίσταση, μία από τις δύο έτοιμες εργοστασιακές με τα δέκα τυλίγματα που μου ήρθαν με την διπλή επισκευάσιμη κεφαλή. Η καινούρια αντίσταση μετρήθηκε στα 0.71Ω, ενώ η πρώτη είχε μετρηθεί στα 0.77Ω. Αρκετό βαμβάκι Nakamichi αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό όπως είχα κάνει παλαιότερα.
Αυτή τη φορά όμως, πέταξα το μικρό o-ring του κάτω μέρους, αυτό που βλέπετε στη φωτό 2, και έβαλα ένα που είχα βγάλει από μία εργοστασιακή κεφαλή όταν εξάντλησε τον κύκλο της και πήγαινε για τα σκουπίδια. Αυτό ήταν παιδιά, ούτε ίχνος διαρροής!
Τώρα ότι και να κάνω, και να γυρίσω στο πλάι τον TFV4, ακόμα και να τον αναποδογυρίσω, δεν παίρνει χαμπάρι, απλά τέλειος από διαρροές.
Οπότε, αν σας παρουσιαστεί διαρροή υγρού από τις τρύπες του αέρα είτε με επισκευάσιμη, είτε με εργοστασιακή κεφαλή, αφού ελέγξετε τα δύο o-rings στο πάνω και κάτω μέρος καθώς και το σιλικονούχο που σφραγίζει το επάνω μέρος και είναι όλα εντάξει, τότε το αμέσως επόμενο πράγμα που πρέπει να υποψιαστείτε είναι το μικρό o-ring στο κάτω μέρος της κεφαλής. Αλλάξτε το με ένα άλλο και σφίξτε δυνατά. Λογικά η διαρροή θα σταματήσει...
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Μου ήρθε σήμερα και ένας μαύρος μεγάλος TFV4 για να συμπληρωθεί η συλλογή. Στην έκδοση single από το fasttech στα 20 ευρώ περίπου τιμή. Επιτέλους στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται και ένα σετάκι με τα ανταλλακτικά o-rings.
Εδώ βλέπετε τις εμφανείς διαφορές στο μέγεθος που έχουν οι τρύπες του αέρα στους τρεις ατμοποιητές. Στα αριστερά ο πρώτος μεγάλος TFV4 που μου ήρθε τον Αύγουστο, και έχει τις μεγαλύτερες τρύπες από όλους. Στο κέντρο ο μαύρος μεγάλος TFV4 που ήρθε σήμερα, και έχει λίγο μικρότερες τρύπες. Και δεξιά ο μαύρος TFV4 mini που έχει τις μικρότερες τρύπες από όλους.
Και εδώ ο μαύρος TFV4 με μαύρο γυάλινο τανκ, τοποθετημένος στον Χιονόλυκο. Πολύ όμορφο σετάκι στα μάτια μου!
Το μαύρο τανκ δεν είναι ακριβώς μαύρο, παίρνει έναν πολύ σκούρο τόνο του μπλε σε ημερήσιο φωτισμό.
Δυστυχώς η ποιότητα βαφής στο κάτω μέρος της βάσης του TFV4 είναι κακή, ένα μικρό τμήμα δεν καν βαφτεί καλά, ο ατμοποιητής θα "ξεφλουδίσει" αρκετά γρήγορα.