Μήνες τώρα φαγώνομαι μέσα μου να πω την άποψή μου, δεν θεωρούσα εύστοχο να την βάλω στο θέμα με τα mods με tc, αλλά μιας και ο φίλος μου ο Παναγιώτης άνοιξε το θέμα, είπα να πάρω το θάρρος...
Θα παραβλέψω το γεγονός ότι έχουμε σήμερα αντιστάσεις από διαφορετικά μέταλλα και κράματα (χαλκός, νικέλιο, τιτάνιο, όλα δίπλα-δίπλα καμαρώνουν στο πόστερ με τον περιοδικό πίνακα που με κοιτά από απέναντι με ένα περίεργο χαμόγελο...)
Θα παραβλέψω τα σφάλματα των μετρήσεων, τα οποία, ακόμα και σε λογικά πλαίσια, θα μπορούσαν να μετακυλήσουν την ψήφο όχι μόνο σε μια κατηγορία, αλλά και εκτός ορίων αυτής.
Θα αναφέρω απλά ότι δεν έχω τέτοια συσκευή, άρα δεν μπορώ να ψηφίσω, αλλά και δεν πρόκειται να αποκτήσω τέτοια για τα επόμενα 2 χρόνια τουλάχιστον, έστω κι αν κέρδιζα το λοτοτζόκερ.
Ο λόγος;
Γιατί έδωσαν το παρόν τέτοιες συσκευές;
Διότι υπάρχει η
βεβαιότητα ότι σε υψηλές θερμοκρασίες παράγονται επικίνδυνες ουσίες για την υγεία.
(Διακετύλιο κλπ...
Αλήθεια, γιατί μόνο το διακετύλιο μου έρχεται στο μυαλό;)
Πολύ σωστά.
Όμως:
1) οι αντιδράσεις που μπορεί να γίνονται σε θερμοκρασίες ατμίσματος δεν έχουν ερευνηθεί πλήρως (πλήρως; τώρα ξεκινάνε οι έρευνες και λογικό είναι να μην ξέρουμε τίποτα σχεδόν
2) σε τέτοιες αντιδράσεις δεν έχουμε μόνο ένα προϊόν... παράγονται κι άλλα.
Τι θα γίνει αν αύριο βρεθεί ότι η βλαβερή ουσία "2,3-γιατοχωμανίνη" δημιουργείται στους 200 κελσίου, 300 φαρενάιτ, 500 κέλβιν;
Ότι η κετόνη "5,6-νασουσύρω-τοκασόνη" που ανιχνεύτηκε σε ίχνη αρουραίων που ενδεχομένως περπάτησαν σε χώμα που είχε πρόσφατα ποτιστεί από απομεινάρια νερού που ζεστάθηκε (και πετάχτηκε γι αυτό) τα οποία περιείχαν μικροποσότητες από μόρια που αλληλεπίδρασαν με μόρια αέρα που επηρεάστηκαν από υπόηχους από πέταγμα κουτσής νυχτερίδας και στάσιμα κύματα από υπέρηχο παρθένας τζιτζικίνας, το οποίο ποτήρι λέγω βεβαίως-βεβαίως είχε χρησιμοποιήσει (άρα είχε αφήσει τα σάλια του) ο ξάδελφος της γεροντοκόρης ανιψιάς του βοηθού ψήστη της ταβέρνας τα "5 καψώνια";
Ε;
Ότι το οξύ "σεντονικό οξύ" που ΤΩΡΑ διαβάζετε ευνοεί τον σχηματισμό ακάραιων;
Όχι
Οι οργανικές ουσίες κοντεύουν τα 100.000.000,
η τάση "βρες κάτι κι ότι νάναι" του νομισματοκρατούμενου πολιτισμού τις δημιούργησε, αναλύσεις δεν υπάρχουν παρά για ελάχιστες κι όσες υπάρχουν είναι γιατί κάποιες εταιρείες (γενικά γράφω) χρηματοδότησαν τις Α έρευνες για τις Β ουσίες...
Κι εγώ έφυγα από το ΚΤ όχι για να αγχώνομαι, αλλά για να απαλλαγώ από τον εφιάλτη του καρκίνου.
Αν κάποιος ξεβιδώνει το μοντ από τα νεύρα του και βρίσκει εκατομμύρια ατέλειες σε όσα έγραψα:
1) Βεβαίως και πρέπει να το ψάχνουμε (αν θες να αγχωθείς με λογική, δες τα ποστ του BigSur στα ιατρικά και στις αναλύσεις υγρών. Και λογικά είναι και ουσιαστικές ανησυχίες δημιουργούν)
2) Βεβαίως και πρέπει να διασφαλίζουμε όλες τις δικλείδες ασφαλείας (
κάποιοι τα γράφουν άριστα επιτυχημένα, μακάρι να παλιώσουν εδώ)
3) Βεβαίως και ξεπέρασα το στάδιο "γιUHU" βρήκα κάτι ασύλληπτα λιγότερο βλαβερό από το ΚΤ + κυρίως:
δεν θέλει προσπάθεια.
Απλά, δεν θέλω πια να παίζω τη μαριονέτα.
Έγινα καπνιστής, διότι...
Έγινα νικοτινοεξαρτώμενος διότι...
Δεν μπορώ να απεξαρτηθώ διότι... ανήκω στους 6 στους 7 που δεν μπορούν γιατί...
Θεωρώ ότι η ΜΟΝΗ λύση είναι ο ΑΥΣΤΗΡΟΣ έλεγχος των υγρών και των υλικών ατμοποίησης που τα όριά τους είναι πιθανό να βρεθούν στον οργανισμό μας. Διαφορετικά, θα ψάχνουμε σε
μνημόνια το τί έφταιξε...
Και μάλιστα,
αφορολόγητος.
Είμαστε πειραματόζωα, η έρευνα προωθείται σε όλα τα κράτη που θέλουν να πάνε μπροστά (δεν με ενδιαφέρει το πολίτευμα) κι εμείς δεν δίνουμε τον εργάσιμο χρόνο μας, αλλά υποθηκεύουμε την (όση έμεινε) υπόλοιπη υγιή ζωή μας.
Κ όταν αυτά γίνουν, ασχολιόμαστε και με το ιόν του ταντάλιου που βρέθηκε αφημένο σε καλαθάκι στο σπίτι του γείτονα της ξαδέρφης του σπιτονοικοκύρη του συμφορουμίτη.