Φίλε μου Γιώργο στο είπε αυτό ο Tsiv και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, γιατί το ένα σύρμα με το άλλο είναι μέρα με τη νύχτα. Δεν θέλω να αναλύσω τα χαρακτηριστικά του κάθε σύρματος γιατί θα μου πάρει ώρες.
Με λίγες γραμμές περιληπτικά το Νi 200 ουσιαστικά είναι σύρμα με ελάχιστη αντίσταση ανά μέτρο σε αντίθεση με το Kanthal A1, το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη τιμή αντίστασης ανά μέτρο.
Άρα όταν χρησιμοποιείς το Ni 200 και κάνεις πηνίο (αντίσταση) π.χ. 0,12 Οhm πλησιάζει κατά πολύ το βραχυκύκλωμα του μοντ (μπαταρίας) με ότι κακές συνέπειες αυτό έχει (ανέβασμα θερμοκρασίας και σε σπάνιες περιπτώσεις ανάλογα την χημική δομή της μπαταρίας έκρηξη).
Το Ni 200 είναι μόνο για TC λόγω υλικού κατασκευής (νικέλιο) γιατί σε αυτή την λειτουργία ανάλογα με την θερμοκρασία ανεβοκατεβάζει την ισχύ οπότε είναι ασφαλές.
Στην άλλη περίπτωση που δουλεύεις αυτό το σύρμα στην κλασική λειτουργία VW διακινδυνεύεις να υπερθερμάνεις στιγμιαία την μπαταρία με άσχημα αποτελέσματα. Αυτό γίνεται γιατί σε αυτή την λειτουργία το μοντ δεν αυξομειώνει την ισχύ αλλά δίνει ρεύμα σταθερά στην αντίσταση η οποία είναι πολύ κοντά στα 0 Ohm, δηλαδή στο βραχυκύκλωμα.
Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις ότι το θέμα είναι σοβαρό και από βραχυκυκλωμένες μπαταρίες έχουν συμβεί πολλά.
Χωρίς να έχω τη διάθεση να σε τρομάξω καλύτερα να χρησιμοποιείς το Ni 200 μόνο σε TC λειτουργία και το kanthal σε VW.
Εντελώς φιλικά σύντεκνε