Λίγα λόγια για το
Troca, το «μικρό» ηλεκτρονικό μοντ της Γαλλικής
Jwell (υπάρχει και το μεγαλύτερο, το Alesia), μιας που το έχω στα χέρια μου εδώ και λίγες μέρες.
Πρόκειται για ένα μοντ
Variable Wattage - δε βρήκα πουθενά να ρυθμίζονται τα Volts, αναγράφονται πάντως κανονικά στην οθόνη. Τα
Watts ανεβαίνουν ανά μία μονάδα και τα Volts προσαρμόζονται ανά 0.1, πράγμα που προσωπικά με βολεύει μια χαρά για τις απαιτήσεις μου. Διαβάζει αντιστάσεις από 0.3Ω μέχρι 3Ω και ανεβαίνει μέχρι τα 30W.
Οι διαστάσεις του είναι 82 χιλ. ύψος, 38 χιλιοστά στο πλάτος και 23 χιλιοστά στη θέση του ατμοποιητή, νομίζω όμως ότι καλύτερα κάθονται ατμοποιητές <22 χιλ. Πρακτικά, είναι
ελάχιστα μεγαλύτερο από το iStick και έχει περισσότερες καμπύλες για να το αγκαλιάζει εργονομικά η παλάμη. Είναι
αρκετά πιο βαρύ, με την επιπλέον στιβαρότητα που αυτό συνεπάγεται. Δεν κουνιέται τίποτα, δεν τρίζει τίποτα και όλα μένουν σταθερά στη θέση τους.
Πέρα από την
εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η «καινοτομία» του είναι η ροδέλα που έχει για όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργεί και ως fire button. Θυμίζει κουρδιστήρι ρολογιού χειρός και είναι καταπληκτική: ακριβής, θέλει την κατάλληλη δύναμη για να γυρίσει χωρίς «ατυχήματα» και έχει ένα υπόκωφο «κλικ» για να βεβαιώνεσαι ότι άλλαξε η ρύθμιση. Όταν χρησιμοποιείται ως fire button είναι επίσης στιβαρό, ενεργοποιείται με την κατάλληλη πίεση και δε χάνει χτύπημα ποτέ. Βολεύει περισσότερο για πάτημα με τον δείκτη, που προσωπικά με χαροποιεί γιατί δεν μπορούσα να το κάνω εύκολα με το iStick.
Χωρίς misfires και χωρίς αισθητή καθυστέρηση στο πάτημα, έχω βρει την υγειά μου.
Από άποψη ακρίβειας,
μετράει τις αντιστάσεις μάλλον πιο σωστά από το iStick (ανά 0.1, με ένα δεκαδικό), αφού διαβάζει του Ναυτίλου σε 1.8 και τους Delta 1.6, όσο γράφουν πάνω. Δεν ξέρω τί επιδόσεις θα είχε σε μη εργοστασιακές αντιστάσεις, αφού δεν τις μετράω μόνη μου.
Τα ρεύματα για μένα είναι αποκάλυψη, αφού για πρώτη φορά δε νιώθω το «τσιτσίρισμα» που νιώθω με το iStick. Παρόλο που φοβόμουν ότι θα το βρω κάπως υποτονικό, τελικά έχει μια σταθερότητα που αναδεικνύει και τις γεύσεις περισσότερο στα ίδια Watt με το iStick. Με δυο λέξεις: ήρεμη δύναμη.
Η
μπαταρία είναι ενσωματωμένη 2200mAh και, προς το παρόν, μου βγάζει τουλάχιστον
μιάμιση μέρα αυτονομία (ή 6-7ml στα 9-12W). Στα πολύ θετικά του ότι δείχνει το υπόλοιπο της μπαταρίας με ποσοστό και όχι με μπάρες, άρα μπορείς να υπολογίσεις καλύτερα πότε θα χρειαστεί φόρτιση.
Μειονέκτημά του η τιμή (73 ευρώ στην Ελλάδα) και δυστυχώς δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία από άλλα μοντ για να πω αν τα αξίζει ή όχι. Λογικά υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που θα είναι πιο value for money. Προσωπικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένη και η απλότητά του είναι μια αρετή που εκτιμώ πολύ. Α! και είναι τόσο όμορφο που θα με ακολουθεί περήφανα ακόμα και στις πιο επίσημες εξόδους!