Επειδή συνεχίζεται μία κουβέντα από τις προηγούμενες βδομάδες, που το είχαμε ξαναπιάσει. Μετά το κατακριτικό σχόλιό μου που υπαρχει στην πίσω σελίδα, για την όλη μέθοδο - διαδικασία αραίωσης που προτείνεται για τα συγκεκριμένα SnV, ήρθε σε επαφή μαζι μου η εταιρεία εδώ στο φόρουμ, και μιλήσαμε πάνω στα θέματα που έβαλα, μέσα στα οποία είναι αυτό που ρωτάει ο φίλος [member=15919]Alexiou[/member]. Η συζήτηση έγινε από το τηλέφωνο και να τονίσω σε
ανθρώπινα πλαίσια, αντίθετα με εντυπώσεις που μπορεί να είχαμε κάποιοι από εμάς στο φόρουμ από προηγούμενο περιστατικό με προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.
Κάποιες διευκρινίσεις, λοιπόν, με βάση τις απαντήσεις που μου έδωσε, που ίσως θα έπρεπε να κάνω, και δεν τις έκανα.
1) Όσον αφορά το αν υπάρχει ιδανική ή όχι αναλογία.
Η εταιρεία δίνει προτεινόμενα ποσοστά (ένα εύρος καλύτερα), τα οποία είναι
εδώ στον πίνακα κάτω από το SnV. Όπως θα δείτε, μιλάνε μόνο για τελικό υγρό από
40 - 60 ml. Αυτό ιχύει
και για τα μπουκάλια 30/100 ml. Όπως ειπώθηκε αυτά υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί όταν θες 60ml τελικό υγρό, δεν έχει χώρο το μπουκαλάκι για ανακίνηση. Για το γεγονός πως τα περισσότερα μαγαζιά πουλάνε τα 30/100 ml μπουκάλια, ακριβώς σαν να μπορούν να βγάλουν 100 μl υγρό, ειπώθηκε ότι είναι υπαρκτό, αλλά δεν έχει ευθύνη η εταιρεία, αυτή δίνει τα ποσοστά παντού.
Στο επί της ουσίας τώρα, χοντρικά ένα παράδειγμα για το ποια έιναι η αναλογία, αν ένα άρωμα ήταν να παιξει στο 10% ως απλό concentrate, τώρα μπαίνει μαζί με pg τόσο, ώστε να βγάλει αυτό το ποσοστό κάπου στη μέση των προτεινόμενων ποσοστών που δίνονται από την εταιρεία, δηλαδή στα 50ml. Τώρα αν κάποιος φτιάξει 40 ή 60 ml (Αν το άρωμα πάει δηλαδή αντίστοιχα στο 8%, ή στο 12%), δεν είναι πρόβλημα, είναι ένα εύρος που μπορεί να παίξει κάποιος ανάλογα με το τι του αρέσει. Σύμφωνα με την εταιρεία πάντα.
2) Ένα άλλο πράγμα που ειπώθηκε, που μου έκανε εντύπωση γιατί
δεν είναι πρόβλημα για μένα, είναι ότι μόνο δύο η τρία καπνικά έχουνε πυραζίνη, και όχι τα περισσότερα καπνικά της εταιρείας. Γενικά για την εταιρεία φάνηκε να έιναι σημαντικό το γεγονός πως γίνονται έλεγχοι, για να μην έχουν "επικίνδυνα" συστατικα στα υγρά, όπως διακετύλιο, και όσο το δυνατόν λιγότερες πυραζίνες. Είναι μεγάλη κουβέντα, για μένα το πρόβλημα για τα υγρά δεν είναι το διακετύλιο πάντως (σίγουρα όχι οι πυραζίνες), αλλά το κατά πόσο μπορούμε να επαφίεται κανείς στην καλή θέληση κάθε εταιρείας για ελέγχους, την στιγμή που δεν υπάρχει οργανισμός να ελέγχει τα υγρά. Δεν αμφισβητήθηκε το κατά πόσο κάνει ελέγχους, ή καλούς καλύτερα η εταιρεία, πάντως, από κανέναν.
3) Για το τι αρώματα χρησιμοποιούνται διευκρινίστηκε, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να έιναι μίας από τις γνωστές τρεις εταιρείες αρωμάτων που χρησιμοποιούμε. Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις με τις αντιπροσωπείες στην Ελλάδα, είναι εύκολο να βρει ποια. Βέβαια, δεν ανακινήθηκε ζήτημα αν παίρνει μάπα ή καλά αρώματα, αλλά το κατά πόσο με αυτή την διαδικασια ανάμειξης, τα αρώματα αυτά αποδίδουν.
Συνοπτικά αυτό που ειπώθηκε ήταν πως αυτός ο τροπος μάρκετινγκ, βάλε μπούστερ άτμισε, βοηθά ένα κοινό νέων ατμιστών, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μπλέξουν με ποσοστά, σύριγγες κλπ, να φτιάξουν το φτηνό υγρό τους και να ατμίσουν. Για το κύριο ζήτημα της διαφωνίας, που ήταν αν τα ποσοστά αραίωσης γίνονται λίγο στρινγκ, και σε τι οδηγεί αυτό, η απάντηση είναι, πως αν ακολουθηθούν οι οδηγίες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αντίθετα ο καθένας θα μπορεί να παίξει ανάλογα με τα γούστα του.
Τώρα πάμε στο τι πιστεύω εγώ. Πέρα από τον χαρακτηρισμό της αρπαχτής στο τέλος του προηγουμενου μηνύματός μου, που όντως είναι λίγο βαρύς, γιατί νομίζει κάποιος πως έιναι απατεωνιά, γενικά εμμένω στη γνώμη μου. Η γευση του καθενός είναι υποκειμενική και αυτό έιναι αλήθεια, αλλά παράλληλα υπάρχουν και γενικοί κανόνες. Από τα 50 ml στα 40ml, μιλάμε για ένα ποσοστό αρώματος στο 20% πάνω. ΔΕΝ είναι λίγο. Περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα χοντρικά τη διαδικασία του overflavouring, που χοντρικά σημαίνει ότι όταν είναι μία ουσία πάνω από κάποιο ποσοστό, καλύπτει όλες τις άλλες. Μία τέτοια ουσία είναι η ethyl maltol, και υπάρχει σε πολλά φρούτα και σε άλλα αρώματα πέρα από το ότι μπαίνει ούτως ή άλλως σε υγρά..
Για μένα το γεγονός, πως στις 20 ημέρες κάποια αρώματα σβήνουν, έχει άμεση σχέση. Να πω εδώ ότι στη συζήτηση, απαντήθηκε πως αυτό είναι vaper`s tongue, απλά συνήθισαν το άρωμα. Ας τα ξαναδοκιμασουν οι φίλοι που το είπαν και να μας πουν, μπορει να βοηθήσει. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει το συμπέρασμά του.
Ελπίζω να βοήθησα, δίνοντας κάποιες απαντήσεις. Τώρα αν κατάλαβα κάτι λάθος από αυτά που συζητήθηκαν, μπορεί να το διορθώσω αργότερα. Γράφω το παραπάνω για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που έρχονται και ξανάρχονται στο νήμα. Από εκεί και περα προφανώς αν καποιος έχει απορίες για τα πρώτα που είπα, ας απευθυνθεί στην openprotocol, στο νήμα της ή με pm, καθώς προφανώς το νήμα εδώ δεν προσφέρεται για διάλογο. Αυτά.