Xμμ, και δεν ισχύουν σε αυτά οι κανόνες που ισχύουνε στα άλλα; Προτεινόμενο ποσοστο αραίωσης δηλαδή.
Καθώς υπάρχουνε 1) αρώματα (καλυτερα ουσίες μέσα σε κάποια αρώματα), που από ένα ποσοστό και πάνω στο τελικό υγρό και πάνω επικαλύπτουν τα άλλα αρώματα. (βλ μήλο Fuji FA). 2) Υπάρχουν αρώματα (δηλαδή ουσίες στα αρώματα πάλι), που ανάλογα το ποσοστό που βρίσκονται στο τελικό υγρό, αλλάζουν γεύση, δηλαδή άλλη γέυση στο 1%, άλλη γέυση στο 3%. Εννοώ αλλάζουν προφίλ εντελώς. 3) Υπάρχουν αρώματα, (δηλαδή ουσίες μέσα σε αυτά τα αρώματα), που μπαίνουνε σε συνταγές σε ελάχιστο ποσοστό, μόνο και μόνο για να αλληλεπιδράσουνε με κάποια άλλα, και να τα τονίσουν, να τα δέσουν, ακόμα και να τα σβήσουν.
Αυτά γίνονται σε συγκεκριμένα ποσοστά. Επειδή βλεπω και ότι έχει και μπουκαλάκια ακόμα και 30/100, και τραβάω τα μαλλιά μου. Δηλαδή πιστεύει κανείς, ότι ένα άρωμα αν απλά προσθέσω ένα booster, και γίνει 40 μl, θα ειναι το ίδιο υγρό, (έστω απλά πιο αραιωμένο), με το αν το κανω 100 ml; Αντιλαμβανόμαστε ότι στα 40, θα έχει υπερδιπλάσια ποσοστά αρώματος από ότι στο 100 μl;
Το πιο απλό παράδειγμα θα φέρω, τις πυραζίνες. Τις ξερουμε στο φόρουμ, ενισχυτικό γέυσης στα καπνικά, με γέυση ξηρών καρπών. Δεν γίνεται να μην έχουν πυραζίνες τα περισσότερα καπνικά του, ακόμα και αυτά που δεν έχουν φαινομενικά ξηροκαρπια στην περιγραφή. Οι πυραζίνες παίζουν περίπου στο 0,3% του τελικού υγρού, λίγο πάνω, λίγο κάτω. Σκεφτέιτε ένα υγρό, που έχει 0,3% πυραζίνη και ένα με 1%. Το ένα είναι μπόμπα καπνικό, το άλλο σχεδόν δεν ατμίζεται! Υπάρχουν πλείστα τέτοια παραδείγματα, μπορέι κανέις να δει στον οδηγό του Νίκου Σαρακενίδη στο γκρουπ Vape Alchemists, πως αλληλεπιδρούν οι γνωστότερες φράουλες της αγοράς σαν παράδειγμα, που φέρνουν εντελώς διαφορετικα αποτελέσματα. Το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος με την αλληλεπίδραση της Vanillia του Atmos, με την φράουλα της FA, και to TPA Bavarian Cream όπου σε διαφορετικά ποσοστά, μου έβγαινε από την καλύτερη φράουλα βανίλια που έχω δοκιμασει, έως κάτι χαλασμένο στο άλλο άκρο. ΑΥτό συμβαινει, γιατί δεν ανακατεύουμε φυσικό χυμό φράουλα, και λίγη βανίλια, αλλα χημικές ουσιες, που έχουν τη γέυση της φράουλας και της βανίλιας, μεταξύ τους, που έοχυν όμως και πολλές άλλες ιδιότητες.
Πού θέλω να φτάσω. Μην σας φαίνεται περίεργο, αν σε κάποιους σβήνει η γευση σε ένα άρωμα της συγκεκριμένης εταιρείας στο 20αήμερο,και σε κάποιους άλλους όχι. (Γιατί το ειδα αυτό). Είναι απολύτως φυσιολογικό για τους λόγους που σας είπα παραπάνω. Τα πράγματα είναι απλά, η συγκεκριμένη εταιρεία, προμηθεύεται από κάπου πάνω από 400 γεύσεις, τις βάζει σε μπουκάλια, και για να πουλήσει, σου έχει το μαρκετίστικο τρικ, δεν θα κάνεις DIY, μην φοβάσαι, απλά θα ρίξεις ότι boosterάκι γουστάρεις, και είσαι κομπλέ σε 12-24 ώρες. Προφανως δεν έχει καμία ιδέα για τα υγρά ή τα αρώματά, που πουλάει, τι έχουνε μέσα ας πουμε και δεν την ενδιαφέρει και να μας βοηθήσει να έχουμε μία ιδέα και εμείς.
Συμπερασματικά, δε λέω ότι κάνει κατι παράνομο ή ιδιαίτερα ανήθικο, αλλά εν έτει 2017, όταν πλέον μας είναι γνωστή η διαδικασία που φτιάχνονται τα υγρά που ατμίζουμε, αυτό που γίνεται δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως αρπαχτή. Και ενώ έχει πάρει hype με τη μόδα των λεγόμενων SnV αυτή η εταιρεία κυρίως με προώθηση σε μαγαζιά, ότι έιναι φτηνά και εύκολα στη χρήση, πρέπει να ξαναπώ, ότι δεν έιναι ούτε εύκολα στην χρήση (και στα άλλα SnV το ίδιο κάνεις), ούτε τόοοσο φτηνα για 60 μl τελικό υγρού είναι, και υπαρχουν ένα σωρό λόγοι για να προτιμήσει κάποιος μία οποιαδήποτε γνωστή ελληνική ή ξένη εταιρεία, που φτιάχνει mix shots, και κατ επέκταση SnV,