Μου ήρθε και μένα σήμερα η Ατλαντίδα 2, μαζί με έξι συνολικά κεφαλές, από δύο κομμάτια στα 0,3 στα 0,5 και στο 1Ω, παραγγελία από το MonteCristo shop.
Δυστυχώς, από λάθος του καταστήματος, αντί για τις 0,5Ω της νέας Ατλαντίδας, μου στείλανε δύο κεφαλές στα 0,5Ω της πρώτης Ατλαντίδας, όπως βλέπετε στη φωτό, οι πρώτες κεφαλές από δεξιά.
Οπότε, τις 0,3Ω κεφαλές τις έβαλα κατευθείαν στην άκρη, μια και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να μου έρθει το θηριάκι μου, το Snow Wolf 200W.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζορίζω χωρίς λόγο το ZeroSX στα 50W, από τη στιγμή που δεν έχει τα απαιτούμενα γκάζια για να ταίσει σωστά τις κεφαλές 0,3Ω. Έγινε και η πατάτα με το λάθος στην παραγγελία στις κεφαλές των 0,5Ω με αποτέλεσμα να έχω μόνο μία, αυτήν που είχε στο κουτί της η Ατλαντίδα.
Οπότε, και μια και ο φίλος imjp1982 μου είχε εξάψει την περιέργεια με τις κεφαλές του 1Ω, λέω ας ξεκινήσω με δαύτες. Στο ωμόμετρό μου, η κεφαλή έδειξε
1,03Ω όπως βλέπετε στη φωτό.
Αλλά και το ZeroSX τις απεικονίζει στην οθόνη του στα
1Ω και τις ταίζει από
6,06V έως
6,09V στα
35W, πράγμα που σημαίνει ότι τις αντιλαμβάνεται σαν αντίσταση από
1,05Ω έως
1,06Ω. Πάρα πολύ καλά θα έλεγα, μένει βέβαια να βάλω και βολτόμετρο κάποια στιγμή, για να δω τα βολτ που θα μου δείξει ότι δίνει το ZeroSX.
Οι πρώτες εντυπώσεις από την Ατλαντίδα 2 και την κεφαλή του 1Ω είναι απλά
εξαιρετικές.
Καταρχήν, δείχνει κούκλα πάνω στο ZeroSX και νομίζω ότι το ίδιο όμορφη θα δείχνει και πάνω στο Snow Wolf 200W.
Δοκίμασα επίτηδες απευθείας τα
35W και με ένα συγκεκριμένο υγρό, το Two Apples της Liqua στα
6mg νικοτίνη, επειδή αυτό το υγρό το ατμίζω και τώρα σε μία από τρεις παλιές Ατλαντίδες μου και πάλι στα 35W, ενώ το άτμιζα και μέχρι πριν λίγες μέρες και στον έναν μου γνήσιο kayfun Lite plus στο Nemesis.
Ο φίλος imjp1982 έχει δίκιο, η γεύση στις κεφαλές του 1Ω είναι
εξαιρετική και σίγουρα καλύτερη από τις κεφαλές 0,5Ω της πρώτης Ατλαντίδας. Δεν θα έλεγα μια ολόκληρη κλάση επάνω, πάντως η διαφορά προς το καλύτερο είναι εμφανής και εύκολα αντιληπτή. Το ντουμάνι επίσης πολύ ικανοποιητικό και πλούσιο στα 35W, και είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις τις κεφαλές του 1Ω να παίρνουν 6V τάση και να μην ιδρώνει κυριολεκτικά το αυτί τους.
Εννοείται ότι θα τις πάω και ψηλότερα, τουλάχιστον μέχρι τα 50W. Το μοναδικό περίεργο που παρατήρησα, είναι ότι σε απανωτές τζούρες (κοινώς πιπίλα) με την Ατλαντίδα 2 στα 35W και την κεφαλή του 1Ω, ενώ το ντριπ τιπ έμενε ουσιαστικά κρύο και ο ατμός είναι απλά χλιαρός, το τζαμάκι της Ατλαντίδας ζεσταινόταν σχετικά υπερβολικά θα έλεγα. Δηλαδή με τις κεφαλές των 0,3Ω και πιπίλα στα 70-80W τι θα κάνει το τζαμάκι βρε παιδιά, θα λιώσει από την θερμοκρασία;
Συμπερασματικά, όσοι είστε οπαδοί της πρώτης Ατλαντίδας και είχατε μείνει ικανοποιημένοι, σίγουρα πρέπει να δώσετε κάποια στιγμή μία ευκαιρία δοκιμής στην Ατλαντίδα 2. Θα σας πάρει τα μυαλά!...