Αν και ο Κώστας είχε γράψει στην ετικέτα της σοκολάτας "ωρίμανση μέχρι 15/12" δεν μπορούσα να περιμένω άλλο και έτσι εχθές Κυριακή πρωί αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Να πω σε αυτό το σημείο ότι όταν πρωτοέφτασε το μπουκάλι στα χέρια μου, το μύρισα και θεώρησα καλό να το αφήσω 5-6 ώρες ανοιχτό πριν το ξανακλείσω για την υπόλοιπη ωρίμανση.
Ανοίγοντας το μπουκάλι ήρθε μια ευχάριστη μυρωδιά από bitter κακάο "γεμάτο" και πικάντικο, με την αίσθηση του brandy να είναι διακριτή στο βάθος και να συμπληρώνει ευχάριστα την μυρωδιά που αποκόμισα.
Είπα να ξεκινήσω τη δοκιμή από τον Apollo, αλλά σκέφτηκα ότι η δοκιμή που θα κάνω πρέπει να γίνει σε ατμοποιητή που χρησιμοποιούν ίσως οι περισσότεροι από εμάς και έτσι γέμισα το τανκάκι του kfl+ στημένο με μονή αντίσταση στα 1.4Ω με kanthal 0.28mm σε 2.4mm διάμετρο.
Κούμπωσα πάνω στο sigelei, ρύθμισα στα 12W και ξεκίνησα τις πνευμονικές.
Το στόμα μου πλημμύρησε με πλούσια σοκολάτα 70(και πάνω)% κακάο, με μια ελαφριά πικράδα και πικάντικες νότες.
Στη εκπνοή από το στόμα σχεδόν η ίδια αίσθηση με το brandy να μπαίνει στο παιχνίδι με την παρουσία του. Σε ρινική εκπνοή, η αίσθηση είναι πιο στρογγυλεμένη και παιχνιδιάρικη, η σοκολάτα γίνεται πιο γεμάτη αλλά ταυτόχρονα και πιο απαλή. Στα χείλη μένει η αίσθηση του κακάο, γλυκιά, λαχταριστή και ευχάριστη. Το χτύπημα ήταν το αναμενόμενο, όπως επίσης και τα ντουμάνια που γέμιζαν τον χώρο με ευχάριστο άρωμα ζεστής σοκολάτας.
Ανέβασα στα 14W και συνέχισα τη δοκιμή. Η γεύση άλλαξε και έγειρε περισσότερο προς το πικάντικο και το πικρό της σοκολάτας, αλλά στα χαμηλότερα W ήταν πιο ολοκληρωμένη.
Αφού έκανα περίπου μισό τανκάκι, συνέχισα τη δοκιμή στον Apollo στημένο με μονή αντίσταση στο 1.9Ω με kanthal 0.28mm σε 2.5mm διάμετρο με αέρα μόνο από τον 510 στα 14W.
Και εδώ η γεύση ήταν παρόμοια και το ίδιο πλούσια, αλλά κυρίως στην εκπνοή. Στην εισπνοή ήταν λίγο πιο ελαφριά σε σχέση με τον kfl+ αλλά τα ντουμάνια και το χτύπημα σαφώς περισσότερα.
Ανέβασα στα 16W και όμοια με τη δοκιμή στον kfl+ τονίστηκε η πικρή και πικάντικη πλευρά του υγρού και βέβαια αυξήθηκε η παραγωγή ατμού.
Η μυρωδιά στον χώρο ήταν ακριβώς αυτό που είπε και ο netsplit, δηλαδή του καβουρδισμένου κακάο που αρωματίζει και προδιαθέτει ευχάριστα.
Για να μη βγάλω σεντόνι, νομίζω ότι ο Κώστας πέτυχε αρκετά καλά αυτό που είχε στο μυαλό του όταν έφτιαχνε τη συνταγή της σοκολάτας, δηλαδή μια απαλή και ευχάριστη γεύση μεταξύ της πλούσιας σοκολάτας και του πικρού κακάο.
Ευχάριστο υγρό, για εμένα όχι για όλη τη μέρα γιατί είμαι των καπνικών, αλλά σίγουρα χωρίς να κουράζει και να μπουχτίζει.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα γιατί η σοκολάτα του είναι σίγουρα η καλύτερη που έχω δοκιμάσει. Θα την ήθελα λίγο πιο έντονη, 3-5% παραπάνω για μένα θα ήταν το ιδανικό.
Θα κλείσω με μια παράκληση στον Κώστα να προσπαθήσει αν και όποτε μπορέσει και για μια σοκολάτα γάλακτος, πλούσια όμως, να ξεχειλίζει το στόμα από τα αρώματα.
Και πάλι μπράβο σου Κώστα και για την προσπάθεια και για τον κόπο σου.