Το αντίπαλο δέος από Αμερική στο θέμα της ρύθμισης θερμοκρασίας.
Κατασκευάζεται από την
ίδια τη YIHI την γνωστή εταιρία που τροφοδοτεί και άλλους κατασκευαστές με τα δικά τις κυκλώματα.
Λειτουργεί σε 2 καταστάσεις τη συμβατική με τα Watt όπου φτάνει τα 60 watt(120 με σωλήνα επέκτασης, δε παρέχεται) ή σε λειτουργία ρύθμισης θερμοκρασίας από 10-50 Joule.
Η συσκευή διαθέτει και την επιλογή BYPASS που ουσιαστικά μας δίνει ότι τάση έχει η μπαταρία "παρακάμπτοντας" το ηλεκτρονικό κύκλωμα και λειτουργεί σαν μηχανικό μοντάκι με τις επιπλέον προστασίες.
Τώρα για τη ρύθμιση θερμοκρασίας όπως και στο DNA 40 της Evolv χρειάζεται η χρήση σύρματος nickel 200. Η θερμοκρασία υπολογίζεται με βάση τις μικρές μεταβολές της αντίσταση που φτιάχνουμε Το νικέλιο είναι το μόνο σε σχέση με τα λοιπά υλικά (kanthal ,nichrome κλπ) που μεταβάλει σημαντικά την αντίσταση του όσο θερμαίνεται και μάλιστα σχεδόν σε γραμμική σχέση αντίστασης - θερμοκρασίας.
Η Yihi εισάγει μία νέα έννοια στο χώρο του ατμίσματος το Joule που σημαίνει βιβλιογραφικά 1 watt/1 δευτερόλεπτο και θεωρεί ότι αναπαριστά με μεγαλύτερη ακρίβεια το έργο που παράγεται ή καλούμε να παραχθεί από τη συσκευή. ( επίσημη απάντηση της Υihi
)
H συσκευή έρχεται σε ένα πολύ ωραίο κουτάκι , εμένα μου θύμισε του Iphone που περιέχει το εγχειρίδιο χρήσης , τον κωδικό που ελέγχεις την αυθεντικότητα του προϊόντος Online,το καλώδιο micro usb για φόρτιση και φυσικά την ίδια τη συσκευή.
Στην οθόνη που εκτός από τη τάση της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο βλέπετε και ένα νέο μετρητή αυτών των Joule. Μηδενίζει μόνο όταν αλλάξεις εντελώς μπαταρία και ουσιαστικά εκτός από ένα Puff counter (κατά καποιο τρόπο) μπορείς να συγκρίνεις την κατάσταση των διαφόρων μπαταριών σου.
Κατά τα λοιπά Joule ή Watt, υπολογισμένα Volt ανάλογα με τη ρύθμιση μας, αντίσταση και θερμοκρασία(και σε Κελσίου).
Επιπλέον η οθόνη μας εμφανίζει τη μνήμη που είναι ενεργή .Υπάρχουν 5 συνολικά οι οποίες φυσικά μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις συνήθειες του καθενός και επιτρέπουν την εύκολη μετάβαση σε όλο το εύρος των λειτουργειών.
Τέλος η συσκευή εκτός όλων μας παρέχει μία ακόμη επιλογή που ουσιαστικά μεταβάλλει το τρόπο παροχής της ενέργειας.
SOFT STANDARD POWERFULL POWERFULL+. Στη SOFT επιλογή ξεκινάει από πιο χαμηλά κατά 10% και για διάρκεια 2 δευτερολέπτων, στη συνέχεια μας παρέχει τη ρυθμισμένη ισχύ.Αντίστοιχα στη λειρουργία STANDARD εξ' αρχής μας δίνει τι ρυθμίσαμε και στην powerfull το αντίθετο από τη Soft, ξεκινάει από πιο υψηλά watt/joule και μετά μας επαναφέρει στην αρχική ρύθμιση.
Μερικά γενικά χαρακτηριστικά:
Πλακέτα YiHi SX350J
Έλεγχος της θερμοκρασίας (Νίκελ σύρμα)
Joule λειτουργίας: 10J-50J (200 - 580 F / 100 - 300 C)
Κονέκτορας 510 με ελατήριο
Με μία μπαταρία ρύθμιση έως 60W , 85W σε λειτουργία παράκαμψης
Τάση εξόδου: 1,0 - 9,5 Volts
Αντίσταση: 0,08 ohm - 3,0 ohm
Τρεις τρόποι: ισχυρά, πρότυπο, μαλακό
Φόρτιση μέσω USB
Ανοξείδωτο ατσάλι και υψηλής ποιότητας σώμα από αλουμίνιο
Αισθητήρα βαρύτητας ώστε να αλλάζει η οθόνη φορά ανάλογα με τη φορά της συσκευής στην επιλογή AUTO.
Εντυπώσεις :
Η μπαταρία αλλάζει με βιδωτό καπάκι που δε χρειάζεται ειδικό εργαλείο αλλά γίνεται με ένα κέρμα. Δε μου αρέσουν οι μαγνήτες που όσο και καλοί να είναι δε παρέχουν την σταθερότητα που θέλω.
Το μενού αλλάζει με τον ενσωματωμένο αισθητήρα βαρύτητας αλλά και με τα κουμπιά +/- . Χρειάζεται λίγο καιρό για να το συνηθίσεις αλλά οι μνήμες μου άρεσαν πολύ.
Οι ρυθμίσεις soft standar powerful λειτουργούν μια χαρά. Κάνουν αισθητή διαφορά και για κάποιες ώρες που θέλεις επιπλέον ένταση θα είναι πολύ χρήσιμες.
Στιβαρή κατασκευή , με καταπληκτική εργονομική σχεδίαση και μόνο αρνητικό ότι τα κουμπιά ρύθμισης κουδουνίζουν.
Η ρύθμιση θερμοκρασίας λειτουργεί και έχει αποδειχθεί με πολλά βίντεο στο ίντερνετ όπου έγιναν τα γνωστά τεστ με το εντελώς στεγνό βαμβάκι.
[youtube]-AbRhHBDXmc[/youtube]