Kαι ναι, μετά από μήνες χρήσης δύο istick30 αλλά και ενός 50ριού παράλληλα ανακάλυψα -αφού βέβαια αναφέρθηκε για το istick40 πρώτα- ότι τα μοντάκια μας διαθέτουν προστατευτική ζελατίνα σε όλο το μήκος της μαύρης πλαστικής λωρίδας που βρίσκεται η οθόνη και τα πλήκτρα! Δεν το περίμενα αφού δεν έχει αναφερθεί κάπου και δεν φαίνεται και καθόλου εδώ που τα λέμε, μου είχε κάνει όμως εντύπωση που με τον καιρό και την χρήση άρχιζε αυτό το μαύρο πλαστικό να γεμίζει μικρές δυσδιάκριτες γρατζουνιές (μόνο κάτω από φως φαίνονταν) χωρίς να έχει πτώσεις η γενικότερη κακομεταχείριση το κάθε μου μοντάκι.
Αφαίρεσα αυτές τις ζελατίνες και απ'τα 3 istick μου κι έγιναν πάλι σαν καινούργια, όποιος θέλει δοκιμάζει. Τρελή διαφορά στην φωτεινότητα της οθόνης δεν είδα, φαντάζομαι αυτό θα συμβαίνει μόνο στο 40άρι γιατί υποθέτω ότι έχει πιο σκουρόχρωμη ζελατίνα απ'τα παλιότερα μοντέλα, από μια γρήγορη επαφή που είχα μαζί του η οθόνη του μου φάνηκε αρκετά σκοτεινή η αλήθεια είναι..
Υπόψιν βέβαια ότι θέλει προσοχή μην γρατζουνίσουμε το πλαστικό που βρίσκεται από κάτω μιας και θα χρειαστεί κάτι αιχμηρό για να γίνει η αρχή της αφαίρεσής του, εγώ δοκίμασα με ένα νυστεράκι και ρίσκο, μια πένα κιθάρας θα ήταν μια καλή και πιο ασφαλής λύση υποθέτω. Με το νύχι δεν το κατάφερα πάντως. Βρείτε μια γωνιά και κάντε από εκεί την αρχή όσοι θελήσετε! Επίσης το istick30 έχει και δεύτερο κομμάτι ζελατίνας στο μικρό τετράγωνο κομμάτι που βρίσκεται πάνω απ'το fire button.
Αυτά και μεγειά μου..