Φίλε Vamire, αν αυτό που ήθελες να πεις με την φράση
Αντικειμενικα ο kayfun δεν εχει γευση και δεν νομιζω πως τον αγορασε κανεις γιαυτο το λογο.
είναι ότι οι KF δεν έχουν τόσο έντονη γεύση όσο οι ατμοποιητές με κεραμικό, με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Για το mesh δεν μπορώ να πω καθώς δεν έχω άποψη, δεν έχω δοκιμάσει. Αν εννοείς ότι όντως οι KF δεν έχουν γεύση, τότε διαφωνώ καθέτως.
Να λάβουμε επίσης υπόψιν και ότι διαφορετικά υγρά αποδίδουν ξεχωριστά σε διαφορετικούς ατμοποιητές, κάποια θέλουν τον δικό τους. Και αυτό συμβαίνει σε εργοστασιακούς και επισκευάσιμους, και όχι τώρα τελευταία. Το tribecca πχ, ποτέ δεν με ξετρέλανε στον KF, το προτιμώ σε DCT, Nautilus, Subtank(με την εργοστασιακή κεφαλή). Τα πιόνια από την άλλη, Kayfun και μόνο. Με την επιφύλαξη του ότι δεν έχω δαγκώσει το Phenomenon ακόμα. Δεν πιάνω τα κεραμικά καν, καθώς δεν είμαι οπαδός της τόσο επιθετικής γεύσης που αυτά αποδίδουν. Παρόλα αυτά, όταν ανακαλύπτω κανένα τρελό υγρό, προσπαθώ να το δοκιμάζω σε όσους περισσότερους ατμοποιητές μπορώ. Και υπάρχει πρόσβαση σε ΙΑΤΤΥ, ΙΑΤΤΥ ESG, dripper by Leo, diver, killer, ΣΟΦΙΑ και πληθώρα άλλων.
Ακόμα και παλιά, όταν έφυγα από τα ego-c και καρτοτανκ και μπήκα στον μαγικό κόσμο των τότε κορυφαίων CE4+ με τα κοντά φυτίλια, υπήρχαν κάποια υγρά τα οποία τα προτιμούσα στον C.
Αντικειμενικά, οι KF έχουν γεύση. Υποκειμενικά, αποδίδουν τις γεύσεις ακριβώς όπως τις θέλω. Ομαλά. Και δεν είναι τυχαίο το οτι έχω επιλέξει αυτόν για δοκιμές υγρών, "premium" ή μη. Είναι ένας τανκάτος ο οποίος θες λόγω τιμής, λόγω ευκολίας, λόγω κουστουμιών που μπορείς να του φορέσεις, λόγω γεύσης, λόγω αίσθησης, κατά κανόνα βρίσκεται σε κάθε ατμιστικό οπλοστάσιο. Αυθεντικός ή κλώνος. Το αν κάποιος προτιμά την πιο επιθετική προσέγγιση του κεραμικού, αυτό νομίζω ότι είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Λίγο off τώρα, πιστεύω ότι η καλύτερη μέθοδος για να κρίνεις την απόδοση γεύσης ενός ατμοποιητή, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό που ξέρεις χρόνια και το έχεις δοκιμάσει σε πολλούς ατμοποιητές. Για μένα αυτά τα υγρά είναι τρία: Grandmaster(εντάξει, όχι χρόνια, αλλα το έχω δοκιμάσει σε ΠΟΛΛΟΥΣ ατμοποιητές), Tribecca και Liqua Cuban Cigar. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει όταν κρίνεις ένα υγρό, να το κάνεις με ένα ατμοποιητή που τον "γνωρίζεις". Βέβαια υπάρχουν και τα παράδοξα. Όταν δοκίμασα γεύσεις τις Innovation, κυρίως καπνικές, χρησιμοποίησα τον κλώνο μου 3.1ES. Μπαρουτοκαπνισμένος, και γνωριζόμαστε πολύ καλά αμφοτέρω. Ε, τα Innovation, θέλουν CE4 ή Aspire BDC. Δεν θέλω καν να φανταστώ πως θα ήταν σε ΙΑΤΤΥ όταν στον 3.1 ήταν θεόγλυκα ενώ στον CE4 μια χαρά καπνικά.