Mrs Lord Seville MarmaladeΜια μαρμελάδα που βάση της έχει το πορτοκάλι,αναμεμειγμένο με φρούτα και εσπεριδοειδή. Ένας συνδυασμός γεύσεων που πραγματικά θα σας ξετρελάνει.
[Kanger Subtank RBA 0.6 ohm & 1.4ohm / Tobeco Magma 0.8ohm & dual 1.0ohm & 1.2ohm / KGD cotton]
Ανοίγω το μπουκαλάκι, μυρίζω, ξαναμυρίζω, !?! πάνω από το κεφάλι μου...
τι είναι αυτό, τι είναι αυτό... ΕΥΡΗΚΑ! Είχε ακριβώς το ίδιο άρωμα από ένα
συροπάκι για το βήχα που έπαιρνα μικρός! Και βασικά δύσκολο κάποιος που
έχει γεννηθεί στα '80s να μην το έχει γεφτεί. Το βάζω να το μυρίσουν τυχαία
άτομα στο γραφείο (μη καπνιστές/ατμιστές), όλοι μου 'παν το ίδιο, αλλά κανείς
δεν θυμόταν το όνομα. Επικοινωνώντας με φίλο φαρμακοπειό, με πληροφόρησε
πως πιθανώς εννοώ το Mucosolvan (όντως αυτό το όνομα μου φέρνει dejavu).
Συνεχίζω στάζοντας στο Magma με 1.2ohm αντίσταση κάπου στα 11W. Γεύση...
Mucosolvan. Σε αυτό το σημείο πριν λίγους μήνες θα απογοητευόμουν, αλλά επειδή
έτσι την "πάτησα" και με το Mother's Milk (και με άλλα υγρά) απλά ανέβασα τα W
να γίνει χλυαρό το υγρό και ξαναδοκίμασα. Συνέχισα και με κάποια άλλα sub-ohm
στησίματα και μη, καθώς και 2πλη αντίσταση 1.0οhm και το συμπέρασμα είναι πως το υγρό
δεν προορίζεται για να ατμίζεται ούτε δροσερό, ούτε σε normal θερμοκρασία. Πρέπει να είναι
είτε χλυαρό είτε προς το χλυαρό. (είτε πολλά W σε >1ohm dual coil) Υπό αυτές τις συνθήκες
λοιπόν, η γεύση ξεφεύγει από το συροπιού και είναι κάτι σαφώς πιο ενδιαφέρον. Κατ' αρχάς,
ΔΕΝ είναι η κλασσική η μαρμελάδα που σε ληγώνει από τη γλύκα (λες και είναι σιροπιαστό).
Αυτό που λαμβάνεις είναι soft γεύση εσπεριδοειδών με πολύ διακριτική γλυκάδα στην εισπνοή
και πορτοκάλι με τα εσπεριδοειδή να ακολουθούν στην εκπνοή, τα οποία είναι όξινα μεν, αλλά
όχι ενοχλητικά. Θα έλεγα, είναι ρεαλιστικά όξινα. Η επίγευση, όξινη και αυτή, αλλά ευχάριστα
όξινη σε περίπτωση που είσαι fan των εσπεριδοειδών. Στα χείλη, δόντια, μένει μια γλυκή υποψία.
Εν κατακλείδι, αν κάποιος αναζητά κάτι τέτοιο, προτείνεται. Αληθινό και καθόλου χημικό. Αν
κάποιος αναζητά μαρμελάδα σε φάση επικάλυψη πορτοκαλόπιτας (τίγκα στη ζάχαρη δηλαδή),
τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξει αλλού. Δυστυχώς, κανονική μαρμελάδα της Σεβίλλης δεν έχω
φάει για να μπορώ να κρίνω πόσο πλησιάζει η γεύση. Να 'πω την αλήθεια, επειδή τα άλλα δύο
υγρά της εταιρείας που έχω δοκιμάσει ήταν πολύ γλυκά (ειδικά το Navy Cut), περίμενα με το
Seville Marmalade να μου τρέχουν τα σάλια και να γλύφω τα χείλη μου. Τελικά, αποτέλεσε
έκπληξη, η οποία όμως -αισίως- ήταν ευχάριστη. Τέλος, συνδιάστηκε με TPA Vanilla Custard
και το αποτέλεσμα ήταν πολύ δυνατό. (ή εγώ είμουν πολύ ενθουσιασμένος. Πάει καιρός...)
Το υγρό δοκιμάστηκε μόλις ανοίχτηκε, αλλά και μετά από -περίπου- 1 μήνα. Το steeping δεν
έφερε τα "πάνω κάτω" όπως σε άλλα υγρά, αλλά πιστεύω πως στρογγύλεψε τη γεύση και η
διακριτική γλυκάδα έδεσε πιο καλά (το πρώτο καιρό ήταν πιο όξινο).
Btw, δοκιμάστηκε ξανά το Mrs Lord Custard Cream. Όπως ξαναέγραψα, το υγρό είναι πολύ
καλό για αυτό που είναι, αλλά κάτι που δε μπορούσα να προσδιορίσω, με χαλούσε. Ε τελικά
συνειδητοποίησα πως που πέφτει πολύ βαρύ. Και η custard είναι έντονη και η γεύση της
"ζύμης" (sorry δε ξέρω πως λέγεται) του μπισκότου. Κατά τ'άλλα, είναι σαν να τρως γλυκό
σε ψαγμένο restaurant. Ένα κομμάτι με διαστάσεις όσο πρέπει και γεύση όπως πρέπει και
τέλος. Δεν είναι να φας το μίσο ταψί. Συνεχίζω να το ατμίζω, αλλά σποραδικά στο dripper,
και αυτό σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Δεν είναι όλα τα υγρά για πιπίλα, ούτε και θα 'πρεπε.
Κλείνωντας, ευχαριστώ θερμά την
primecig.gr για την ευκαιρία που μου πρόσφερε
να δοκιμάσω το Mrs Lord Seville Marmalade, ειδικά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Κάποιοι άλλοι που είμαι (συχνός) πελάτης τους, πλέον ούτε τα κλασσικά δώρα-άδωρα
δείγματα από Atmos δεν μου στέλνουνε...