Εαν μιλας για αυτο δεν απαντα στην ερωτηση μου. Εκτος και εαν εννοεις οτι ειναι κατι που δεν θα απαντηθει γιατι "ετσι ειναι" και δεν το συζηταμε, κατι το οποιο μονο αρνητικα με προϊδεαζει. Σαν προστασια εμπορων (θα πρεπει να τα εχεις σκασει πρωτα για να αποκτησεις προσβαση. Γιατι 50 μυνηματα χωρις να εχεις καποια χ εμπειρια και αρα ξοδευσει καποια χρηματα, δεν υφισταται) ή σαν ελιτιστικο/εκδικητικο (εμεις τα σκασαμε και ειμαστε παλιοι και ερχεστε εσεις τα νεουδια να επωφεληθειτε)
Και παλι συγνωμη για το πως ακουγεται αυτο. Η προσβαση στις αγγελιες δεν ειναι ο αυτοσκοπος αυτης της ερωτησης. Δεχομαι οτι ισχυει σαν κανονας και το σεβομαι. Δεν ειναι αυτο το προβλημα μου.
Ο αυτοσκοπος ειναι να καταλαβω την ιδεολογια της διαχειρισης και του καθεστωτος του φορουμ για να καταλαβω εαν ανηκω εδω.
Αφορμη για αυτο ηταν ο ιδιος ο κανονας αλλα και τα "bravo" που ειδα στη συζητηση για το ego one. Προσωπικα ειχα προβλημα και με τις 4 κεφαλες που εχω χρησιμοποιησει ως τωρα. Αρκετος κοσμος σε διεθνες επιπεδο εχει αντοιστοιχα προβληματα με τις συγκεκριμενες κεφαλες. Επισεις, ανοιγοντας τις κεφαλες για να τις ξαναφτιαξω μπας και μου λυσει τα προβληματα παρατηρισα οτι, σε αντιθεση με το τι ισχυριζεται η joyetech, δεν αποτελουνται μονο απο οργανικο βαμβακι αλλα και απο καποιο υλικο που μοιαζει με κεραμικες ινες. Υπαρχει γενικοτερη ανησυχια, παλι σε διεθνες επιπεδο μιας και υποπτευεται οτι αυτο το υλικο ειναι καρκινογονο. Αντι λοιπον να το εξετασουν και αλλα, παλαιοτερα και πιο εμπειρα μελη ή εστω να προβληματιστουν, απλα ελεγαν ποσο καλο ειναι το ego one και εδιναν "bravo" ο ενας στον αλλο.
Δεν γνωριζω ουτε εχω καποια προσωπικη διαμαχη με τον οποιοδοιποτε εδω αλλα οπως καταλαβαινεις αυτη η συμπεριφορα με προβληματιζει, για ευνοητους λογους.
@Athan, αλλα και γενικα...
Δεν λεω να μπορεις να φτιαξεις δικια σου αγγελεια πριν "προσφερεις" κατι πισω στην κοινοτητα. Ειναι φυσιολογικο αυτο.
Διαφορετικα, οπως λες, θα εμπαινε ο καθε μαγαζατορας να πουλησει την πραματεια του χωρις να συμμετασχει.
Μιλαω για απλη προσβαση στις αγγελειες, να μπορεις να τις διαβασεις και εαν βρεις κατι που σε ενδιαφερει να επικοινωνισεις με το μελος. Και τα 50 posts σε αυτη την περιπτωση με προβληματιζουν
Βασικά αναφερόμουν στο
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ και συγκεκριμένα στην πρώτη ενότητα, α) και β) πιο συγκεκριμένα.
Ποια η λογική πίσω από αυτό? Προστασία αμφότερων, και πωλητών αλλά και αγοραστών. Ο αριθμός των 50 μηνυμάτων, θεωρητικά σημαίνει ότι πρέπει να έχεις διαβάσει αρκετά ώστε να έχεις γράψει κιόλας. Και αυτό γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό καθώς δεν μετράνε όλα τα μηνύματα και σε όλους τους πίνακες. Μετά από το υποτιθέμενο αρκετό διάβασμα, θεωρητικά ξέρεις τι θέλεις, άρα και προστατεύεσαι από μια κακή αγορά. Ταυτόχρονα, ο πωλητής προστατεύεται από τη γκρίνια σου, η οποία λαμβάνει χώρα αν αγοράσεις κάτι που δεν σου κάνει και φυσικά δεν έχεις καμία όρεξη να καταπιείς το ότι έδωσες χ ευρώ για κάτι το οποίο δεν θες τελικά. Επίσης, υπάρχει και το εξής: οι αγγελίες, είναι επικουρικό κομμάτι του φόρουμ, όχι κύριο. Γι αυτό έχουν το ρόλο του "προνομίου". Προνόμιο περισσότερο για τον αγοραστή, καθώς αυτός είναι που θα έχει το
προνόμιο να αγοράσει κάτι ελαφρώς μεταχειρισμένο σε καλή τιμή. Ο πωλητής, έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει πρόβλημα με τα μηνύματα, καθώς για να έχει εξοπλισμό προς πώληση, σημαίνει ότι του περισσεύει, και θεωρητικά ψάχνεται γενικώς ανταλάσσοντας απόψεις.
Βγαίνει μία και μοναδική κατηγορία χαμένη από αυτή την πρακτική: αυτοί που ξέρουν τι τους γίνεται αλλά είναι εκτός φόρουμ. Κερδίζουν όμως όλες οι άλλες κατηγορίες.
Και μία διαπίστωση, από τα τρία χρόνια που βρίσκομαι στο φόρουμ. Όταν έγινα μέλος, αρχές του 2012, τα νήματα ήταν προφανώς και λιγότερα, και μικρότερα, δεν δυσκολεύτηκα να τα διαβάσω. Μετά, παρακολουθούσα τα νήματα που με ενδιέφεραν. Ως συντονιστής των πινάκων των υγρών, διάβαζα όλα τα νήματα και μερικά άλλα που με ενδιέφεραν. Τώρα, ως γενικός συντονιστής τα διαβάζω όλα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν μου είναι και πολύ ευχάριστο να βλέπω κάποιον που μόλις έκανε εγγραφή, να μπαίνει σε ένα νήμα, είτε μικρό είτε μεγάλο, και με το σκεπτικό "που να κάθομαι να διαβάζω τώρα" να πετάει την ερώτησή του, η οποία έχει απαντηθεί λίγο πιο πίσω, αρκετές φορές.
Το σκεπτικό της διαχείρισης και του Συντονισμού, είναι απλό: ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία. Και όπως έχω ξαναπεί για τους κανονισμούς, δημιουργήθηκαν βάσει εμπειρίας. Ούτε κάποιο ιντερνετικό σύνταγμα υπάρχει, ούτε κατέβηκε ο εμπνευστής της ιδέας των fora και μας τους έδωσε γραμμένους σε πέτρα.
Ελπίζω να σε κάλυψα.