Παρόμοια πράγματα με το cloupor ισχύουν και για το provari.
Ας πάρουμε το link που δίνεις και ας βάλουμε τα νούμερα 1.86Ω και 16W. Προκύπτουν 2.93Α και 5.45V. H μπαταρία σου όμως ΔΕΝ μπορεί να δώσει 5.45V. Ξεκινάει από ένα ιδανικό και θεωρητικό 4.2V που με τη χρήση πέφτει χαμηλότερα όσο αδειάζει. Επιπλέον οι ηλεκτρονικές πλακέτες έχουν κάποιες απώλειες κατά τη μετατροπή του ρεύματος. Στις προδιαγραφές τους αυτό αναφέρεται σαν αποδοτικότητα (efficiency).
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η αποδοτικότητα της πλακέτας σου είναι 90%. Αφού ζητάς από το mod σου 16W αυτό με τη σειρά του θα ζητήσει από τη μπαταρία 16/0.9=17.8W για να μπορέσει να σου τα παρέχει.
Παίρνουμε λοιπόν και βάζουμε στο link που δίνεις τα νούμερα 4.2V και 17.8W και μας βγάζει 4.24Α. Αυτά θα τραβήξουμε από τη μπαταρία όταν είναι φρεσκοφορτισμένη.
Όμως σιγά-σιγά τα volt της μπαταρίας πέφτουν αλλά η αδυσώπητη πλακέτα μας εξακολουθεί να ζητάει 17.8W από τη μπαταρία μας. Βάζουμε λοιπόν στο link τη μπαταρία στα τελειώματα 3.3V και ξανά 17.8W και βλέπουμε ότι τώρα πλέον ζητάμε 5.4Α από την καημένη.
Άρα για να ατμίσουμε στα 16W θέλουμε 4.2-5.4Α από τη μπαταρία και δεν έχει καμία σημασία πόσα Ωμ θα είναι η αντίστασή μας.
Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, αν υπολογίσεις ότι με το χρόνο μεγαλώνει η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας αλλά και οι αντιστάσεις των επαφών βρομίζουν οπότε η αποδοτικότητα πέφτει πολύ περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.
Αδερφε συγνωμη που θα επεμβω και με ολο το θαρρος και την καλοπροαιρεση απο μερος μου , εχω την εντυπωση οτι κανεις πολυ μεγαλο λαθος.
Τα παμε και στο αλλο τοπικ .....η ηλεκτρολογια δεν ειναι υποκειμενικη ....ο νομος του Ωμ ισχυει σε ολα τα κυκλωματα ειτε αυτο ειναι ενα ηλεκτρικο πιστολακι ειτε αυτο ειναι ηλεκτρονικο τσιγαρο.
Η ποσοτητα του ρευματος που διαρρεει εναν αγωγο ισουται με το πηλικο της τασης που εφαρμοζεται στα ακρα του ως προς την εσωτερικη του αγωγου αυτου.
I = U/R
Οταν λοιπον μια μπαταρια μπορει να δωσει μεχρι 4.2 V κι εγω του κοτσαρω αντισταση 1,8 Ω το ανωτερο μου μπορει να δωσει ειναι 2,33 Α . (...αλλιως σχεδον μεχρι 10 W ισχυ)
...για αυτο αλλωστε βγηκαν κι οι αντιστασεις κατω του Ω , για να μπορεις να σηκωσεις αμπερ και ισχυ.
Κανεις ενα πολυ κλασικο λαθακι, μπερδευεις τη ζητουμενη με την καταναλισκωμενη ισχυ.
Εμεις ζηταμε απο τη συσκευη καποια W η V αλλα για να μας τα δωσει θα πρεπει να εχουμε τις απαραιτητες προυποθεσεις ....να εχουμε δηλαδη επιτρεψει στο ρευμα μας (αναλογα με το τι μπαταρια φοραμε) να περναει απο το συρμα στα επιπεδα που το θελουμε......αυτο ομως παντα μα παντα θα εξαρταται απο την αντισταση του συρματος.
Και ξαναλεω , απαντω σε τελειως φιλικο κλιμα και μια και βλεπω οτι εισαι απο μπουγατσουπολη κι εσυ πολυ ευχαριστως να βρεθουμε για καμια καφεδια να στο εξηγησω πολυ πιο ομορφα ....κι αν τελικα δεν σε πεισω , θα σε κερασω και το καφεδακι