Μιας και διάβασα διάφορα ας πω τα εξής:
Οποιοδήποτε πρόβλημα τροφοδοσίας, έχει να κάνει καθαρά με το στήσιμο του βαμβακίου. (έχω παιδευτεί και γω αρκετά, ειδικά σε αλλαγές βάσεων, από lite σε zest και από zest στην βάση με τις υπερυψωμένες 2χ0.8 τρύπες)
Γενικότερα θέλει λίγο βαμβάκι και δουλεύει καλύτερα σε 2 mm διάμετρο σπείρας. (το βαμβάκι το κόβω εκεί που τελειώνει η βάση, μετά το κόβω σε σχήμα V, και κοιτάω να πατάει σε όλο το ντεκ και τη μύτη λίγο στο λούκι)
Όταν το στήνετε καλό θα ήταν οι σπείρες να είναι ελαφρώς πιο πάνω απ τις βίδες, για λόγους υπερτροφοδοσίας. (όσο πιο ψηλά το στήσιμο, τόσο πιο αεράτη η τζούρα)
Όταν τυλίγετε την άκρη του σύρματος, καλό θα ήταν να πάρει μεγαλύτερη περιστροφή και να κοπεί εκεί που είναι το ντεκ της βάσης και όχι εξωτερικά που είναι τα σπειρώματα για να μην ακουμπήσει στο περίσσευμα η καμπάνα.
Όσο πιο σφιχτή τζούρα (Momentus, Lite, Zest, Zest 2x0.) τόσο εντονότερη η γεύση.
Έχουν διαφορετική απόδοση και συμπεριφορά οι καμπάνες.
Αν κάνεις σωστά το στήσιμο, δεν έχει διαρροές (με κλειστή καμπάνα) και δεν χρειάζεται να κλείνεις τις τρύπες του αέρα.
Αν το γεμίσετε μέχρι τέρμα ίσως πάρετε καμένο, ανοίγετε μισή (ή ολόκληρη) στροφή την καμπάνα, (θα δείτε μπουρμπουλήθρες που σημαίνει ότι τροφοδοτείται το βαμβάκι), ώσπου να πέσει η στάθμη και μετά την ξανακλείνετε και no problem.
Και από ότι έχω παρατηρήσει δεν είναι για τρελά βατ το φαινόμενο, άμα τα ανεβάσεις αρκετά, χάνεις γεύση, αν θέλεις να παίξεις με παραπάνω βατ, ανοίγεις και την καμπάνα για περισσότερη τροφοδοσία.
Αν αφήνετε το κουμπί, πρίν τελειώσει η τζόυρα σας, και είναι μακρύσυρτες οι τζούρες, μπορεί να βγάλετε και ολόκληρο τανκάκι χωρίς να σκουπίσετε την βάση του ντριπ τιπ.
Όταν βαράω απανωτές τότε μαζεύει γρηγορότερα υγρό στη βάση.
Καλύτερα να γεμίζετε από κάτω που δεν παρουσιάζει πρόβλημα διαρροής.
Αυτάααα δεν μου 'ρχετε κάτι άλλο τώρα.