Μετά λοιπόν από μερικές ημέρες συμβίωσης με το Φαινόμενο (και ειδικότερα Zest με ψηλότερο όμως σκαλοπάτι τύπου momentus και ψηλή εισαγωγή αέρα), έχω να πω τα εξής:
- Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι ο ατμοποιητής είναι κομμένος και ραμμένος για temp control. Τέλος! Καλός-χρυσός με Kanthal, αλλά σε tc πραγματικά απογειώνεται. Τον δούλεψα αρκετά με τιτάνιο (το νικέλιο απλά αρνούμαι να το χρησιμοποιήσω, το θεωρώ επιεικώς επικίνδυνο) και αφού τον συνήθισα γύρισα σε Kanthal και έκανα μερικά τανκάκια. Ήταν σα να είχα τη φωνή της τηλεόρασης στο 10 και την χαμήλωσα στο 6. Δεν έχασε σε γεύση και ποιότητα, έχασε όμως πολύ σε ένταση. Σε tc μου πλημμύριζε το στόμα σα να είχα φαγητό, σε kanthal απλά ένιωθα την πλήρη γεύση του υγρού. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.
- Ο ατμοποιητής συγχωρεί ΠΟΛΛΑ λάθη. Πολλά όμως! Ίσως όχι τόσα όσο οι Kayfun αλλά με τίποτα δεν τον λέω απαιτητικό. Το μόνο που ζητάει είναι το βαμβάκι να ακουμπάει πλήρως κάτω στο ντεκ και παραδόξως (σε σχέση με ότι διάβαζα) όλες τις φορές που έκανα μυτούλα στην εισαγωγή είχα υποτροφοδοσία όσο λεπτή κι αν ήταν, έστω και ελάχιστες ίνες. Όχι ότι είχα σοβαρό θέμα, την κατάσταση την έσωζε το tc του SX Mini ML που "κροτάλλιζε" σε κάθε τζούρα, αλλά χωρίς μύτη πυροβολούσε ανελέητα τον ουρανίσκο μου! Μία και μοναδική φορά μου πλημμύρισε και τελικά ήταν ολόδικό μου φταίξιμο μιας και (μαντέψτε τι) το βαμβάκι δεν πάταγε πλήρως κάτω.
- Innovation award πάει στη βιδούλα του θετικού πόλου που έχει αυλάκια για να σκαλώνει το σύρμα και να μη γυρίζει με το σφίξιμο. Το βρήκα τόσο βολικό που ψάχνω τρόπο να "σκαλίσω" όχι μόνο και τον άλλο πόλο αλλά και τους υπόλοιπους ατμοποιητές! Respect για τη σκέψη και την υλοποίηση.
- Πρώτο αρνητικό: Ο θάλαμος είναι μικρός. Για την ακρίβεια μικροσκοπικός. Κατανοώ ότι εκεί οφείλει την απόδοσή του, έπρεπε όμως να πάρω πιο χοντρά σύρματα γιατί coils με 8 και 9 στροφές απλά δεν χωράνε. Σε δοκιμές με τέτοια coils, την πρώτη φορά έγινε βραχυκύκλωμα γιατί ακούμπαγε στην καμπάνα, τη δεύτερη φορά (που συμπίεσα λίγο το coil) η καμπάνα πίεσε το βαμβάκι στο σημείο που έκανε γωνία και δημιουργήθηκε hot spot γιατί δεν έκανε επαφή με τις ακριανές σπείρες και στην 3η προσπάθεια που διόρθωσα και αυτό, μου "έπνιγε" τόσο πολύ τον αέρα που η τζούρα ήταν σχεδόν τσιγαρίσια. Έτσι το εγκατέλειψα και κάνω max 6 σπείρες.
- Δεύτερο αρνητικό: Το γέμισμα (από κάτω, καθώς έχω το straight clear tank) έχει μεν μια κάποια ευκολία αλλά έχει και τις ιδιοτροπίες του. Πχ θες οπωσδήποτε χαρτοπετσέτα γιατί με το που ξεκουμπώνει ρίχνει πάντα μια καλή "πιτσιλιά" υγρό. Και επίσης ακόμα και αν το πιέσω μετο δάχτυλο μέχρι να κοντεύει να "ξεπιάσει" η καμινάδα (καταλαβαίνετε τι εννοώ) δεν χωράει να μπει πιπέτα (πχ στα Five Pawns). Πρέπει να το βάλω μισοπλάγια, να την ακουμπήσω στο χείλος και να ρίχνω υγρό πολυυυύ σιγά μην αρχίσει να τρέχει έξω. Θα μου πείτε "γέμισες ποτέ τον KL+ με πιπέτα"; Με τίποτα, τον Κ4 όμως τον γεμίζεις ακόμα κι αδειάζοντας το μπουκάλι!
- Θα έκανα μεγάλο λάθος αν στα θετικά δεν ανέφερα και τα λίγα κομμάτια από τα οποία αποτελείται ο ατμοποιητής. 4 για την ακρίβεια: Βάση, καμπάνα, ντριπ τιπ, πλαστικό τανκ. Που μεταφράζεται σε "πλύσιμο και καθάρισμα: πιο εύκολα πεθαίνεις".
Γενικά από τον ατμοποιητή είμαι όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά καταχαρούμενος. Κάνω ακόμα μερικά συγκριτικά με Κ4 (που επίσης πρόσφατα απέκτησα) κυρίως σε πιο φτηνά και απλά υγρά (για το ολοήμερο και χωρίς απαιτήσεις πάφα-πούφα) και τα ξαναλέμε.