Τη γεύση ως ποσότητα, υπάρχουν πάρα πολλοί ατμοποιητές και ειδικότερα υπάρχουν αρκετοί και Ελληνικοί ατμοποιητές που μπορούν να μας τη δώσουν...
Συγκεκριμένα όμως στο Φαινόμενο, υπάρχουν κάποια ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ τα οποία βοηθούν να αποδοθεί η γεύση με το σωστό τρόπο, χωρίς να παραμορφώνεται από την ένταση, και ΕΙΔΙΚΑ στην κρυστάλλινη απόδοση των αρωμάτων ενός ατμιστικού υγρού ο Φαινό είναι κορυφαίος...
Το χτύπημα είναι ένας τομέας που τον διαμορφώνει...
Ο αέρας... Το πως εισέρχεται δηλαδή στο θάλαμο ατμοποίησης, ως ποσότητα και με πιο τρόπο... Το ύψος της αντίστασης από τις τρυπούλες που βρίσκονται κάτω από την αντίσταση... Το ύψος της αντίστασης από το "ταβάνι" του ατμοποιητή... Το υγρό και η περιεκτικότητά του σε PG VG και νικοτίνη κ.α.
Θεωρητικά πάντα σε συγκεκριμένα σετάπ γεύσης το χτύπημα είναι περισσότερο όσο πιο ψηλά είναι η αντίσταση... ΟΜΩΣ ώντας ψηλά η αντίσταση τότε ο αέρας βρίσκει πιο "στρωτά" και "ομαλά" περισσότερο μήκος σύρματος της αντίστασης και αυτό φυσικά βοηθάει στην πιο σωστή απόδοση των αρωμάτων ενός υγρού... Προσωπικά έχω ισοσκελίσει αυτό το "περισσότερο" χτύπημα (αλλά μην φανταζόμαστε και κάποια τραγική αύξηση) με σετάπ που δουλεύουν με λιγότερα watts...
Επίσης... Ας μην ξεχνάμε ένα σοβαρό πλεονέκτημα του Φαινό προς τον ανταγωνισμό...
Οι πολλαπλές τρυπούλες που βρίσκονται κάτω από την αντίσταση...
Αυτές βοηθούν ώστε ο αέρας να "βρίσκει" περισσότερο μήκος σύρματος έτσι ή αλλιώς...Για πάρα πολύ καιρό πίστευα ότι τον μεγαλύτερο ρόλο στη σωστή απόδοση γεύσης τον έχει (πέραν των μηχανικών χαρακτηριστικών ενός ατμοποιητή με κυριότερο τον όγκο του θαλάμου ατμοποίησης) το ύψος της αντίστασης...
Εδώ και καιρό όμως πιστεύω οτι τον κυριότερο λόγο τον έχει η ποσότητα αέρα που εισέρχεται στο θάλαμο ατμοποίησης σε σχέση με την ποσότητα αέρα που εξέρχεται από το drip tip και μάλιστα και το πόσο γρήγορα γίνεται αυτό... Πάντα μιλώντας για τανκάτους ατμοποιητές με υποπίεση και όχι για drippers (αυτοί είναι άλλη ιστορία
)...
Γι αυτό και μια πολύ σφιχτή τζούρα, που όμως δεν είναι σφιχτή από το AFC του ατμοποιητή ΑΛΛΑ από τις τρυπούλες που βρίσκονται κάτω από την αντίσταση είναι η πιο γευσάτη τζούρα στην απόδοση των αρωμάτων... Γιατί δίνει το χρόνο στον αέρα να "παίξει" μέσα στην καμπάνα, να αναδευτεί και να έρθει η γεύση πιο σωστά στο στόμα του ατμιστή... ΣΩΣΤΑ και όχι μπόλικη και μπουκωτική...
Σκεφτήτε τον τρόπο που δοκιμάζει ένας γευσιγνώστης ένα φαγητό ή ένα κρασί...
Δεν θα δοκιμάσει μια τεράστια ποσότητα πχ κρασιού και θα την κατεβάσει με τη μία...
Αν το κάνει αυτό τότε θα γευτεί το μπόλικο από αυτό που θα του μείνει στο στόμα και όχι τις λεπτομέρειες...
Με συγχωρείτε για τις τοποθετήσεις μου οι οποίες είναι πάντα προσωπικές...
Έχω χαθεί στη μετάφραση ...