Σχετικά με τα ντριπ τιπς που συζητούσαμε προηγουμένως, είμαι κι εγω από αυτούς που πιστεύουν πως το ντριπ τιπ δεν ειναι απλά ενα κομμάτι του ΗΤ το οποιο μας βοηθάει χρηστικά να ατμισουμε. Αντίθετα πιστευω πως παιζει πολυ μεγάλο ρολο τοσο στο ντουμάνι αλλά στην προκειμενη και στη γευση στην οποια θα εστιάσω.
Εχω παρατηρήσει λοιπον πως στον ιδιο ατμοποιητή (PhenomenoN Zest) όταν χρησιμοποιω ντριπ τιπ to opoio εχει μεγαλύτερη διαμετρο εισαγωγης ατμου/αερα από την διάμετρο της τρυπας εξαγωγης (δλδ πρακτικα είναι φαρδυτερη η τρυπα στη μερια που κουμπωνει στον ατμοποιητη από ότι στη μερια που βαζουμε στο στομα μας), τότε έχω αισθητή βελτίωση της γευσης που παίρνω. Όταν ειναι το ανάποδο (στενότερη τρυπα στη μερια που κουμπωνει το ντριπ τιπ στον ατμοποιητη από οτι απο τη μερια που βαζουμε στο στομα μας), ή το ντριπ τιπ ειναι εσωτερικά φλατ (δλδ οι τρυπες εισαγωγης κι εξαγωγης δεν εχουν διαφορα στη διάμετρο), τότε η γευση που παίρνω ειναι καπως "λιγότερη".
Όλα τα παραπανω βέβαια είναι προσωπικές παρατηρήσεις και προτιμήσεις και μόνο οπότε η καθεμιά και ο καθένας ας δοκιμάσει στο ΗΤ του τι ειναι αυτό που τον βολευει στην περιπτωση του. Παρακατω παραθετω τρεις φωτο απο διαφορετικα ντριπ τιπς ωστε να ευκολοτερα κατανοητο αυτο που εγραψα παραπανω. Τα δυο πρωτα ντριπ τιπ εχουν εσωτερικά ενα μικρό "σκαλοπατάκι" με αποτελεσμα η διαμετρος στην εισοδο να ειναι μεγαλυτερη απο τη διάμετρο στην έξοδο με συνεπεια (κατα την προσωπικη μου αποψη παντα) την βελτιωση της γευσης. Σιγουρα παντως το θεμα ντριπ τιπ ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο κι εκτενεστερο απο απλά χρηστικό και για αρκετους θεμα και εμφανισης και σιγουρα το ψαξιμο συνεχιζεται.