Το Φαινό παίζει μπάλα και με λίγο βαμβάκι...
Ακόμη και το ελάχιστο που χρειάζεται ένα coil 1,5 mm διάμετρο ...
Δοκιμάστε αυτόν τον τρόπο τοποθέτησης βαμβακιού...
Αρκεί να είναι απλωμένο από άκρη σε άκρη στο κάτω σκαλοπάτι του deck...
Εδώ και σε άλλη βάση...
Και δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε πολύπλοκο...
Με 1-2 δοκιμές θα βρείτε το μήκος που θέλει κόψιμο το βαμβάκι και είναι περίπου αυτό...
Αρκεί τα στριψίματα του Ζ του βαμβακιού να γίνουν ωστε να ακολουθούν τα ποδαράκια του coil και να ακουμπάνε πάνω τους για να μην έχετε hot spot...
Ο συγκεκριμένος τρόπος εννοείται οτι δουλεύει και με 2 mm διάμετρο, απλά ψαλιδίζετε λίγο παραπάνω το βαμβάκι...
Γενικά αν το βαμβάκι τοποθετηθεί από άκρη σε άκρη στο κάτω σκαλοπάτι δεν έχουμε προβλήματα και μας δίνει εξαιρετική γεύση...
Πχ εδώ...
Σε γενικές γραμμές τη γεύση την χαλάει η όχι σωστή ποσότητα βαμβακιού μέσα στο coil... Ανάλογα με το βαμβάκι μας μαθαίνουμε με την επανάληψη και με τη δοκιμές τη σωστή ποσότητα...
Σε γενικές γραμμές ...
Όταν περνάμε βαμβακι σε ένα coil από δεξιά και αριστερά δημιουργούνται "φτερά" που δίνουν το σχήμα "παπιγιόν" στο βαμβάκι... Όσο πιο μεγάλα τα "φτερά" πάνω και κάτω του coil, τόσο πιο πολύ είναι πιεσμένο το βαμβάκι μας... Οπότε θέλουμε λιγότερο... Κάντε την εξής δοκιμή... Κόψτε μια ευθεία βαμβακιού... Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο κέντρο του (δυο δάχτυλα πάνω κάτω) όσο απλά το κρατάτε παραμένει αφράτο... Σε αυτή τη φάση το τριχοειδές φαινόμενο δουλεύει σωστά... Αν αρχίσετε και πιέζετε τα δάχτυλα θα δείτε οτι πλέον το σχήμα του βαμβακιού γίνεται "παπιγιόν" στις άκρες των δαχτύλων δεξιά και αριστερά... Όσο περισσότερο πιέζετε τόσο πιο έντονο και το σχήμα "παπιγιόν"... Το τριχοειδές φαινόμενο δεν δουλεύει σωστά και δεν θα έχουμε σωστή ποσότητα υγρού μέσα στο coil...
Εδώ φαίνεται αριστερά και δεξιά του coil μια περίπου σωστή ποσότητα βαμβακιού...
Αν βάλουμε λιγότερο βαμβάκι τότε πάλι δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα, γιατί θα δημιουργηθούν hot spot στο coil γιατί δεν θα έχουμε σωστή επαφή του βαμβακιού στο σύρμα... Δεν θα μπορούμε να ανέβουμε σε watts και θα έχουμε μεταλλική γεύση... Αν βάλουμε περισσότερο μεσα στο coil δεν θα κυκλοφορεί σωστά το υγρό μέσα στο coil και ενώ θα έχουμε 2-3 σωστές τζούρες πολύ γρήγορα θα παίρνουμε γεύση καμμένου και "βαμβακίλα"...
Με συγχωρείτε για την κακοτεχνία αλλά δεν μπορούσα να το δείξω αλλιώς...
Το πάνω coil έχει υπερβολική ποσότητα βαμβακιού. Βέβαια την υπερβολική ποσότητα βαμβακιού την καταλαβαίνουμε γιατί το βαμβάκι περνάει πολύ δύσκολα μέσα από το coil.
Το μεσαίο coil έχει μικρή ποσότητα βαμβακιού. Περνάει υπερβολικά χαλαρά χωρίς καμία αντίσταση.
Το κάτω coil έχει σωστή ποσότητα βαμβακιού. Περνάει με ελάχιστη αντίσταση, χωρίς να είναι υπερβολικά χαλαρό.
Πρέπει να λαμβάνεται όμως υπόψιν και το πόσο "φουσκώνει" το βαμβάκι ανάλογα με τη "μάρκα" και τον τύπο του, πράγμα διαφορετικό σε κάθε βαμβάκι...
Καλό είναι επίσης μετά την τοποθέτηση του βαμβακιού στο coil να το διαβρέχουμε με το υγρό και να το αφήνουμε 5-10 λεπτά, πριν το πρώτο πάτημα...
Σε όλες τις περιπτώσεις... Έχουμε να κάνουμε με επισκευάσιμους ατμοποιητές... Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση...
Edit :
Και ΥΠΟΜΟΝΗ