Γνώμη δική μου σε σχέση με τα "δύστροπα" o-rings...Μη τα φοβάστε, μη τα λυπάστε. Είναι μάλλον κατ'επιλογή φτιαγμένα λιγουλάκι πιο "large" για θέματα στεγανότητας. Αρπάξτε γερά, βάλτε δύναμη, και δώστε γερά, χωρίς φόβο και πάθος.
Aκυρος!!! Ποιος σου είπε ότι το να ασκείς υπερβολική δύναμη είναι σωστό για το τανκ, για σένα, για τους γύρω σου που σε βλέπουν;; Πόσο πρακτικό το βλέπεις, να ψάχνεις κάθε φορά τραπέζι με γερή επιφάνειες και χαρτοπετσέτες και να σπρώχνεις ένα τανκ για να ανοίξει;;; Από πού κι ως πού, το σωστό μέγεθος δεν παρέχει επαρκή στεγανότητα;;; Δόξα το Θεό, έχουμε κι άλλους ατμοποιητές και ξέρουν ότι δε χρειάζεται να είναι 2 μεγέθη μεγαλύτερα τα ορινγκ για να στεγανοποιούν. Εδώ, κάτοχοι του φαινομενον με σωστά ορινγκ και δεν έχουν πρόβλημα στεγανότητας. Λες να μην το ξέρει ο κατασκευαστής;;;
και εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα τα o-ring και το τρελό είναι ότι όσο πάει γίνονται και πιο σκληρά στης αρχές ήταν πιο χαλαρά και τώρα θέλει τόσο δύναμη που νομίζω πως θα σπάσει το τανκ . τα έχω ελέγξει και είναι σαν καινούρια οπτικά . κάθε φορά που γεμίζω-ανοίγω το τανκ τα λιπαίνω πάντα και το κουφό είναι ότι για κάποιο χρόνο μετά από λίπανση γλιστράει και γυρνάει με ευκολία μετά δεν ξέρω τι παθαίνει και κολλάνε .
Είναι περίπου όπως τα λες. Ασε που όταν λιπαίνεις τα ορινγκ γίνεσαι μετά χάλια όταν κλείνει το τανκ και θέλουν πλύσιμο τα χέρια. Δεν είδα πουθενά να έχει σήμανση ο ατμοποιητής: μην τον γεμίζετε στην καφετερία, στο γεύμα, σε ραντεβού με πελάτες, για να μη γίνετε θέαμα.
φιλαρακο επειδη ειχα και εγω το ιδιο προβλημα στην αρχη με τα σφιχτα ο-rings θελεις 14αρι στο πανω αυλακι και 12αρι η 13αρι στο κατω ωστε να μπορει να ξεκουμπωνει ευκολα...
Ωραία τα λες, είθισται όμως τα ορινγκ να πουλιούνται με βάση τη διάμετρο ή το μάτι, όχι το πάχος. Ούτε έχει ο καθένας παχύμετρα ωρολογοποιού, ώστε να βοηθάει πρακτικά η γνώση για 12ρια και 13ρια ορινγκ.
Η ουσία ποια είναι;;; Ο κάθε φαινόμενον έρχεται με τυχαία ορινγκ. Αλλα ταιριάζουν γάντι και ανοιγοκλείνει το τανκ εύκολα κι άλλα είναι χοντρά. Επίσης, κάθε τανκ θέλει διαφορετικά ορινγκ, κατά συνέπεια, το ορινγκ πάει πακέτο με τη βάση, αλλά ταιριάζει με το ορινγκ και πρέπει να αλλάζει μαζί με το τανκ. Και πάλι παίζεται με ποιο τανκ θα κάνουν σωστή επαφή αυτά που έρχονται με τη βάση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά φαινόμενο με 3 διαφορετικά τανκ και τον δουλεύω με ορινγκ που έβγαλα από κινέζικο εργοστασιακό παλιό των 5-6 ευρώ και στο ντριπ τιπ του tiny tank φοράω ορινγκ από κάποιο ντριπ τιπ που περίσσεψε από άλλον ατμοποιητή. Και πάλι θέλει μια δύναμη για να ανοιγοκλείσει, αλλά όχι το χτικιό που είχα με τα ορινγκ της συσκευασίας. Θα έπρεπε να υπάρχουν πολλών μεγεθών ορινγκ μέσα στο σακουλάκι, ώστε να μην ψαχνόμαστε κάθε φορά. Και η λίπανση δεν είναι λύση, διότι πάντα λερώνει τον ατμοποιητή και τα χέρια, ενώ στο βγάλσιμο μπορεί πάλι να σφηνώσει.