Αν κ εχω τη συσκευη στα χερια μου μολις κατι ωρες, λεω να κανω μια μινι παρουσιαση.
Προκειται για ενα ηλεκτρονικο mod τυπου box, κλωνο της απροσιτης, αλλα πανεμορφης δημιουργιας του Carlos Pang.
Οι αρχικες κατασκευες ηταν με πλακετα dna30 (μπορει και 20 αρχικα, δεν ειμαι σιγουρος).
Ομως η μεγαλη επιτυχια της yihi sx350 & η ζητηση των elitists ατμιστων, αναγκασε τον Carlos να βγαλει κ την εκδοση Zero SX.
Φυσικα, στην περιπτωση μας, η hotcig επιστρατευσε την παραπλησια, αλλα υποδιεστερη στα σημεια πλακετα sx300 της YiHi.
Συμφωνα με το εγχειριδιο χρησης που ερχεται μαζι με τη συσκευασια, τα χαρακτηριστικα εχουν ως εξης:
Specs:Διαστασεις: 85x45x25 (mm)Output Power: 7-50WOutput Voltage: 4-11VOutput Current: 10AAtomizer Resistance: 0.3-3.5ΩEfficiency: 92%Τα υπολοιπα ειναι πιο τεχνικα στοιχεια, αλλα πιστευω αυτα ειναι που μας ενδιαφερουν κατα κυριο λογο.
Το πλαισιο του zero sx300 , ειναι απο
304stainless steel, οπως επισης κ το αποσπωμενο καπακι (sleeve).
Εσωτερικα του μοντ κρυβεται καλα η πλακετα κ τα καλωδια (για την ωρα δε σκοπευω να το ανοιξω για να δω τα εντοσθια του),
σε ενα καλυμμα απο ξυλο τριανταφυλλιας (οπως αναφερεται στο εγχειριδιο).
Λογω των υλικων της κατασκευης του φυσικα, το βαρος του box ειναι αξιοσημειωτο.
Χωρις ζυγαρια ακριβειας ή καποιο αλλο μεσο μετρησης, μπορω να πω οτι μου φαινεται πιο βαρυ σε σχεση με το DIY hammond 1550p με 2 x 18650 μεσα.
[size=78%] [/size] Οι μπαταριες που δεχεται ειναι 18650 κ
αποκλειστικα flat top. Ο χωρος ειναι αρκετα περιορισμενος & δε νομιζω να χωρανε οι button top (a.k.a. βυζατες ). Η αλλαγη γινεται αρκετα ευκολα, ειτε χρησιμοποιοντας ενα κατσαβιδακι, ειτε το "ειδικο" εργαλειακι που βρισκεται εντος του sleeve του mod. Εχει προνοησει γι'αυτο ο κατασκευαστης (ο Carlos φυσικα & οχι η hotcig), οποτε δεν ειναι απαραιτητο να κουβαλατε κατσαβιδακια μαζι σας. Οποτε, ξεβιδωνουμε τη μικρη βιδα στο κατω μερος του box, αλλαζουμε μπαταρια, βιδωνουμε τη βιδουλα κ voila..
Στο πανω μερος του mod για τη δικη μας διευκολυνση αναλογα τον ατμοποιητη, υπαρχει ενας
ss αυτορυθμιζομενος 510 κονεκτορας, με επιχρυσο (not sure, ετσι λεω εγω) πολο. Κανει τη δουλεια του οπως πρεπει. Μεχρι στιγμης, ολοι οι ατμοποιητες που δοκιμασα καθονται στο mod χωρις να αφηνουν κενο (ανεμενεται το crash test με τον κλωνο magma, τον οποιο δεν εχω διαθεσιμο αυτη τη στιγμη).
Το fire button ειναι ενα anti-vandal switch των 12mm, το οποιο ειναι clicky (οπως λενε κ οι φιλοι μας οι αμερικανοι reviewers)
Αρκετα βολικο, ακομη κ για τα δικα μου δαχτυλα!!
Στο μπροστα & κατω μερος του πλαισιου, βρισκεται κ η usb θυρα φορτισης των 500ma. Δεν εχω δοκιμασει να το φορτισω ακομη, μιας κ ολες μου οι μπαταριες ηταν ετοιμοπολεμες. Θα επανελθω στο θεμα αυτο οταν με το καλο δοκιμασω να φορτισω τη μπαταρια απο εκει.
Σε γενικες γραμμες, πολυ ικανοποιημενος με το zero. Ακομη κ σε συγκριση με την sx350, τα παει πολυ καλα.
Χωρις να εχω καποιο πολυμετρο για να κανω μετρησεις, φαινεται να πυροβολαει οπως πρεπει απο τα χαμηλα, μεχρι κ τα 50W.
Δεν εχει φυσικα επιλογη για αναβαθμιση πλακετας, οπως το sx350. Ουτε επιλογη για bypass mode (λειτουργια μηχανικου μοντ), ουτε τις αποθηκευμενες προεπιλεγμενες ρυθμισεις watt.
Μεγαλο θετικο στοιχειο, το γεγονος οτι κανει κανονικα
step down.
Nα προσθεσω ενα αρνητικο που παρατηρησα. Οταν πατας το fire button μετα απο αδρανεια (οταν επανερχεται απο sleep) το ρευμα δεν ειναι ακαριαιο, αλλα σταδιακα ανερχομενο (ελπιζω να εγινα κατανοητος). Επειτα πυροβολαει κανονικοτατα.
Φυσικα, δε μπορουσα να το βλεπω full ss, οποτε εκανα μια μικρη παρεμβαση με ενα αυτοκολλητο που ειχα κ καθοταν..
Εις αναμονη των εξτρα sleeve ή περισσοτερων ιδεων για αυτοκολλητα!! ΥΓ: Εγιναν μερικα edit (Διαστασεις, σχολια για βαρος, ρευματα)