Ωραίο review. Εγώ τον πάω πολύ τον PBusardo, αν και ξέρω ότι πολλά μέλη του φόρουμ βγάζουν σπυράκια και μόνο που ακούν το όνομά του.
Συμφωνώ σε όλα μαζί του, πλην των παρακάτω:
α. Δεν πιστεύω ότι οι κεφαλές της Ατλαντίδας είναι τόσο ντελικάτες και καταστρέφουν τόσο εύκολα τη γεύση τους, όσο νομίζει. Στην παρουσίαση της Ατλαντίδας το γράφω καθαρά,
έκανα το λάθος και δεν έσταξα καθόλου υγρό μέσα στην αντίσταση, απλά γέμισα για πρώτη φορά την Ατλαντίδα και την άφησα για 10 λεπτά στην άκρη. Και ναι, όντως έπαιρνα πολύ περίεργη και αλλοιωμένη γεύση όταν έβαλα την Ατλαντίδα στο E-Holly. Μέσα σε 10-15 λεπτά το πολύ όμως, η κεφαλή έστρωσε τη γεύση της, και με το που έβαλα την Ατλαντίδα στο Seven-22 η απόδοσή της εκτοξεύθηκε σαν πύραυλος στην φάση της απογείωσης! Μετά η κεφαλή ξαναμπήκε στο E-Holly όπου και απέδιδε πλέον εξαιρετική γεύση και μου έφτασε με άνεση τα 20 ml στο Frosty Peach πριν την αλλάξω.
Εννοείται βεβαίως ότι
συμφωνώ απόλυτα μαζί του στο ότι πρέπει να στάζουμε αρκετές σταγόνες υγρό μέσα σε μια καινούρια κεφαλή της Ατλαντίδας πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Το έκανα στη δεύτερη κεφαλή της Ατλαντίδας που την ξεκίνησα με το Frosty Melontic. Και την άφησα και πάλι δέκα λεπτά στην άκρη για να ποτίσει. Και πάλι όμως, χρειάστηκαν 20-30 τζούρες για να στρώσει εντελώς η γεύση, ενώ και πάλι οι πρώτες
5-10 τζούρες είχαν αρκετά "περίεργη" γεύση.
β. Θεωρεί ότι η Ατλαντίδα δεν πιάνει την γεύση του υγρού που αποδίδει ένας Καϊφούν. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα, η Ατλαντίδα υπερίσχυσε με άνεση στη γεύση του υγρού απέναντι στους δύο δικούς μου 26650 κλώνους Καϊφούν, που ήταν στημένοι στα 1,3Ω και 1,2Ω με γιαπωνέζικα βαμβάκια Nakamichi και Koh Gen Do αντίστοιχα.
Αλλά δεν είμαι δογματικός. Το έγραψα και στη παρουσίαση ότι δεν έχω μεγάλη πείρα στα στησίματα, και ότι μπορεί ένας γνήσιος Καϊφούν με άριστο στήσιμο, όντως να αποδίδει πολύ καλύτερα από τους δικούς μου, και επομένως να ξεπερνάει σε απόδοση της γεύσης του υγρού την Ατλαντίδα.
Αν το διαπιστώσω αυτό κάποια στιγμή, ευχαρίστως θα το δεχτώ και θα το γράψω μάλιστα εδώ και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Μέχρι τότε όμως, απλά το αμφισβητώ.
γ. Όπως είδατε, όντως δεν προτείνει για αγορά το sub ohm μοντάκι της Aspire. Το θάβει "διακριτικά" και με το "γάντι", όπως πρέπει να κάνει άλλωστε ένας reviewer που πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες, και να μην θάψει
ανελέητα ένα προϊόν μιας πολύ μεγάλης εταιρείας, όπως είναι η Aspire. Απλά με ενόχλησε λίγο το γεγονός, ότι ενώ φρόντισε να δείξει τον πίνακα με την απόδοση του sub ohm μοντ της Aspire στα
0,6Ω που ήταν με το ζόρι στα
25W, για να έχει τον κώλο του καλυμμένο και να μην μπορεί να του πει κανείς τίποτα, απέφυγε να πει καθαρά ότι ουσιαστικά το sub ohm μοντ της Aspire,
δεν μπορεί με αυτά τα 25W να εκμεταλλευτεί 100% την Ατλαντίδα, και ότι θα παίζει υποτονικά. Άλλωστε μόνος του το λέει στην αρχή του review, ότι κατά την άποψή του η Ατλαντίδα έχει το sweet spot γύρω στα
35W.
Είναι πανέξυπνος πάντως, πραγματική αλεπού...