Η Aspire για ισχυ λειτουργιας του Atlantis συνιστα 20-30W. Αρα στη θεωρια, τοσο το DNA30 οσο και ο κλωνος του (αν εχει τα ιδια χαρακτηριστικα) μπορουν να δουλεψουν μια χαρα με τον Atlantis.
Εγω αλλο ηθελα να ρωτησω τους κατοχους. Στα χαμηλοτερα watt, δηλαδη κατω απο 20W, πχ 15W, εχετε δοκιμασει να τον δουλεψετε?
Πως τα παει? Εκτος του οτι δε θα βγαζει ικανοποιητικο ατμο, εμφανιζει θεματα υπερτροφοδοσιας ή τιποτα παρομοιο?
Ακριβώς. Συμφωνώ απολύτως. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ατλαντίδα μπορεί να παίξει μια χαρά με οποιοδήποτε μοντάκι μπορεί να δώσει 20W και να διαβάσει 0,5Ω αντίσταση, στις δύο μικρότερες τρύπες αέρα, καλύτερα πιστεύω ότι θα παίξει στη πιο μικρή τρύπα αέρα. Π.χ., όλες αυτές τις ημέρες ατμίζω την Ατλαντίδα στο Seven-22 στα 22W στη
δεύτερη μεγαλύτερη τρύπα αέρα, θεωρώ το "πάντρεμά" τους πολύ καλό σε αυτές τις ρυθμίσεις. Υπάρχει όμως αρκετά εμφανής διαφορά ανάμεσα στα
20W με το E-Holly και στα
22W με το Seven-22, κάνει μπαμ θα έλεγα ότι η Ατλαντίδα ατμίζει καλύτερα στο Seven-22, και με τη λογική των δύο μόλις βατ διαφορά, αυτή η διαφορετική απόδοση δεν έχει λογική.
Ίσως να παίζει κάποιον ρόλο που το E-Holly την διαβάζει στα 0,6Ω ενώ το Seven-22 στα 0,5Ω.
Όπως ξέρετε, εμένα τα μοντάκια μου τελειώνουν δυστυχώς στα 35W που μπορεί να δώσει το X-Man 35. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για κάποια πράγματα παιδιά, σκεφτείτε ότι πριν την Ατλαντίδα δεν είχα βάλει ποτέ κανένα μου μοντ πάνω από τα 12W!
Το ένστικτό μου πάντως μου λέει ότι ειδικά για την μεγαλύτερη τρύπα αέρα της Ατλαντίδας, την τέταρτη που θυμίζει γαλαρία, δεν αρκούν ούτε τα 30-35W για να αποδώσει η Ατλαντίδα το 100%, πιστεύω ότι κάπου ανάμεσα στα
40-50W πρέπει να βρίσκεται το sweet spot, και θα πρέπει να εξαρτάται και από το εκάστοτε υγρό.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτω από τα 20W μέχρι στιγμής για να σου πω την αλήθεια, αλλά νομίζω ότι η Ατλαντίδα μπορεί να εμφανίσει υπερτροφοδοσία ακόμα και στη μικρότερη τρύπα αέρα. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα σου πω.
Φοβερή εντύπωση μου έχει κάνει παιδιά, το πόσο αποκαλυπτική γίνεται η Ατλαντίδα, σχεδόν "χειρουργική" θα έλεγα, στο χτύπημά της με τη χρήση διαφορετικών υγρών. Και αναφέρομαι στα Frosty Peach και Frosty Melontic, που ειλικρινά νόμιζα ότι τα ήξερα σαν τις τσέπες μου μετά από το άτμισμα τόσων μηνών. Σε όλους τους υπόλοιπους ατμοποιητές μου, ακόμα και στους Καϊφούν, το χτύπημα ήταν σχεδόν ίδιο σε αυτά τα δύο υγρά. Στην Ατλαντίδα, το χτύπημα στο Frosty Peach είναι αρκετά πιο "γλυκό" σαν αίσθηση, και σου επιτρέπει να ατμίσεις με αρκετή άνεση παραπάνω ποσότητα υγρού. Στο Frosty Melontic το χτύπημα της Ατλαντίδας είναι σχεδόν
βάναυσο, σε εκτελεί απλά με συνοπτικές διαδικασίες. Υποχρεώθηκα, θέλοντας και μη, να μειώσω την κατανάλωση υγρού...
Κι αν θέλω να το πάω παραπέρα... και το αυθεντικό dna30, πόσοι το έχουν λιώσει στα 30 βατ για να μας πουν τη συμπεριφορά του;
Επίσης πολύ σωστή παρατήρηση. Να υπολογίζετε όλοι σας, ότι εκτός κι αν έχετε το Sigelei 100W, το μοντ σας όποιο κι αν είναι αυτό, θα παίζει συνεχώς με "τερματισμένα" τα γκάζια του, με την Ατλαντίδα, με όποια ζητήματα αξιοπιστίας μπορεί να εγείρει αυτό.
Α, να μην ξεχάσω, οι MXJO 26650 μπαταρίες των 35Α που πήρα από το fabvape είναι φοβερές και τρομερές.
Με άνεση δίνουν πάνω από μία μέρα αυτονομία στο Seven-22 στα 22W με την Ατλαντίδα. Κάποια στιγμή πρέπει να τις τεστάρω και στα 35W με το X-Man και 100% φορτισμένες...
Zarko 27 για σενα το βιντεο αυτο:
[youtube]Y3RK9_hEEPw[/youtube]
Φίλε imjp1982, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο τύπος, άσχετα με αυτά που ισχυρίζεται για το γέμισμα του τανκ, λέει απλά μπούρδες σε αυτό το βίντεο.
Τι ισχυρίζεται λοιπόν ο ποιητής; Ισχυρίζεται ότι έπαιρνε
καμμένο από την Ατλαντίδα του, και για ποιον λόγο; Επειδή, λέει, δεν ήταν ευθυγραμμισμένες οι τρύπες εισαγωγής του υγρού στην κεφαλή, με τα ανοίγματα του στυλ "πολεμικός πύργος" στην καμινάδα της Ατλαντίδας. Να σου πω καταρχήν ότι όσο χρησιμοποιούσα το μαμίσιο γυάλινο τανκ, κι εγώ είχα "ψαρώσει" στο αντίστοιχο σημείο, και φρόντιζα κάθε φορά που ξαναγέμιζα με υγρό και βίδωνα το κάτω μέρος με την αντίσταση στην καμινάδα της Ατλαντίδας, να ευθυγραμμίζω τις τρύπες εισαγωγής υγρού με αυτά τα "σαν ανοίγματα" στην καμινάδα. Παίζει όμως όντως κάποιο ρόλο αυτό στην απόδοση της Ατλαντίδας;
Φυσικά και όχι.
Πάμε να δούμε το γιατί. Δες αυτή τη φωτό. Εδώ είναι ευθυγραμμισμένες οι τρύπες εισαγωγής του υγρού με αυτά τα ανοίγματα, στο σημείο που σου έχω κυκλώσει.
Ενώ αν στρέψεις (ξεβιδώσεις) ελάχιστα την κεφαλή της αντίστασης, όπως βλέπεις σε αυτή τη φωτό, οι τρύπες εισαγωγής υγρού φαίνεται σαν να "σκεπάζονται" από την καμινάδα της Ατλαντίδας.
Σκεπάζονται
όντως όμως; Και ολοκληρωτικά ή κατά τέτοιον τρόπο που να εμποδίζουν τη ροή του υγρού στη κεφαλή; Φυσικά και όχι. Καταρχήν όπως βλέπεις, δεν "σκεπάζεται" από την καμινάδα ολόκληρη η τρύπα εισαγωγής του υγρού, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της, ας πούμε τα
2/3. Το υπόλοιπο
1/3 της τρύπας μένει ελεύθερο να απορροφά υγρό μια και βιδώνει πάνω στην κάτω βάση και έχει άπλετο χώρο γύρω του (κενό).
Αλλά για να δούμε όμως, αυτά τα
2/3 από τις τρύπες εισαγωγής υγρού στην κεφαλή, σκεπάζονται όντως από την καμινάδα; Για δες αυτή τη φωτό.
Χαχαχά, νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στα δύο σημεία που σου έχω κυκλώσει, το πόσο κενό αφήνει η καμινάδα της Ατλαντίδας από το σώμα της κεφαλής, και άρα αντίστοιχα πόσο χώρο ελεύθερο έχει το υγρό για να διεισδύσει στο οργανικό βαμβάκι από τις τρύπες εισαγωγής.
Αλλά ακόμα κι αν δεν ισχύουν όλα αυτά που σου δείχνω στις φωτό και σου λέω απλά μπούρδες, για δες τη φωτό από κοντά του υβριδικού τανκ. Μπορείς να μου πεις
πώς στο καλό θα καταφέρει ένας χρήστης να ευθυγραμμίσει τις τρύπες εισαγωγής υγρού στην κεφαλή με αυτά τα ανοίγματα στην καμινάδα;! Με το Frosty Melontic σαν υγρό, που είναι αρκετά ανοιχτόχρωμο, χρειαζόμουν τα γυαλιά μου και μεγεθυντικό φακό και πάλι δεν ήμουν σίγουρος ότι τα κατάφερνα στην ευθυγράμμιση.
Με ένα πιο σκουρόχρωμο υγρό, απλά δεν θα βλέπεις απολύτως τίποτα μέσα από το υβριδικό τανκ. Και εννοείται ότι δοκίμασα με τις τρύπες "ελεύθερες" και "σκεπασμένες" στο Seven-22.
Καμμία απολύτως διαφορά στην απόδοση της Ατλαντίδας...