Αν αναφερεσαι σε mm τοτε το παραδειγμα σου δειχνει το αντιθετο απο αυτο που λες. Αν μιλας για AWG τοτε το πρωτο συρμα του παραδειγματος θα ειναι 0,32 mm ενω το δευτερο 0,45 mm πραγμα που τα κανει και τα δυο σχετικα χοντρα συρματα. Διευκρινησε λοιπον σε τι αναφερεσαι. Απο μονο του το χοντρο η το λεπτο συρμα δεν παιζει ρολο για τα σκασιματα αφου η θερμοκρασια που δημιουργουν και τα δυο ειναι σε αμεση σχεση με το ρευμα που δινεις σε αυτα. Αν λοιπον δινεις λιγοτερα ρευματα σε λεπτο συρμα και περισσοτερα σε χοντρο τοτε αναλογικα εχεις το ιδιο περιπου αποτελεσμα. Τωρα για τα σκασιματα ειναι ενας συνδυασμος παραγοντων οπως η ποσοτητα του βαμβακιου που χρησιμοποιουμε για την αντισταση, το υγρο αναπληρωσης, η υπαρξη νερου στο υγρο, η αποσταση των σπειρων της αντιστασης μεταξυ τους, η υπερτροφοδοσια ή υποτροφοδοσια και ισως και αλλοι παραγοντες.
μιλάω για AWG. δοκίμασα και microcoil και με ανοικτές σπείρες.
ίδια ποσότητα βαμβακιού. χρησιμοποιώ fiberfreaks και έκοψα λωρίδες με χάρακα.
ίδιο υγρό και ίδια ρεύματα.
το μόνο που άλλαξα είναι το πάχος του σύρματος.
δεν μιλάω για τη μέγιστη θερμοκρασία που πιάνει το σύρμα, που όντως είναι ανάλογη με το ρεύμα που δίνεις, μιλάω για τον χρόνο που παίρνει το κάθε σύρμα αναλόγως την διάμετρο του να πετύχει την θερμοκρασία σε συγκεκριμένα watt. ένα λεπτό σύρμα θερμαίνεται πιο γρήγορα από ένα χοντρό. από 0.32mm σε 0.45mm μιλάμε για αύξηση 30%, οπότε έχει διαφορά.
μπορεί να κάνω και λάθος. επανέλαβα αρκετές φορές όμως το "πείραμα" και για εμένα τουλάχιστον εξαφανίστηκαν τα σκασίματα.