Κάποιες παρατηρήσεις μου μετά από λίγες ημέρες συμβίωσης με τον subtank mini. Μέχρι τώρα μόνο με την εργοστασιακή 1.2Ω και με υγρό FA Virginia VG 9mg/ml. Να σημειώσω ότι δεν θεωρούμαι έμπειρος στο ηλεκτρονικό, hell εδώ μέχρι πριν λίγους μήνες δεν ήξερα καν τι είναι η πνευμονική! Οπότε συγχωρέστε τυχόν παραλείψεις και υπερβολές!
Αρχικά αυτό που φοβόμουν προτού μου έρθει. Το έγραψα και νωρίτερα αλλά θέλω να το τονίσω για όσους «φοβούνται» η πνευμονική μου βγήκε καθαρά μόνη της... έβαλα το επιστόμιο στα χείλη έτοιμος για mouth to lung και τελικά κατέβασα κατ'ευθείαν... εντελώς φυσικά, χωρίς να το θέλω! Και μάλιστα στη μικρή τρύπα με «κανονικό» επιστόμιο. Mouth to lung γίνεται και αρκετά εύκολα, αλλά σε χαμηλά Watt γιατί αλλιώς το χτύπημα είναι αφόρητο ακόμα και στα 9mg/ml. Πάντως mouth to lung από τότε που τον γέμισα πρέπει να έχω κάνει... 2 ή 3 φορές.
Μέχρι την Τετάρτη ήμουν με το iStick 20W στα 20W και από προχτές με το iStick 50W στο οποίο έχω βρει δύο sweet spots: Στα ~15W - 18W για το καθημερινό άτμισμα, όπου για εμένα είναι η χρυσή τομή γεύσης, χτυπήματος και ντουμανιού, και στα ~22W - 25W όταν θέλω περισσότερο χτύπημα ή/και ντουμάνι. Πολλές φορές μάλιστα βγάζω όλη τη μέρα στα 25W αλλά προσπαθώ να το περιορίζω.
Τη διαφορά στο χτύπημα από τον μίνι ναυτίλο (δεν κατέβασα νικοτίνη) τουλάχιστον στην 1.2Ω και γύρω στα 18W την συνήθισα αμέσως. Μετά από λίγη ώρα ατμίσματος μάλιστα «αντέχω» ρούφηγμα ~6 δευτερολέπτων στα 25W, κάτι που δοκίμασα μόνο μια φορά αλλά πέτυχε! Δεν το περίμενα! Με ρούφηγμα γύρω στα ~2 δευτερόλεπτα πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μοναδικό «πρόβλημα» σε εμένα το εξής: καμιά φορά όταν έχω αρκετή ώρα να ατμίσω (ή τα πρωινά) ακόμα και κοφτή τζούρα μισού δευτερολέπτου στα 15W με χτυπάει γερά στο λαιμό, πρέπει να κατέβω γύρω στα 12 για να μην βήξω. Μετά από λίγες τζούρες όλα οκ. Σκέφτηκα να μειώσω τη νικοτίνη, αλλά από την άλλη σκέφτομαι πως αν τη μειώσω μόνο για την αρχική τζούρα μετά δεν θα με καλύπτει στη διάρκεια του ατμίσματος...
Περιέργως, και αντίθετα με όσα διάβασα, τη γεύση τη νοιώθω καλύτερη από τον μίνι ναυτίλο. Ίσως είναι το υγρό, ίσως η ιδέα μου, ίσως απλά ήμουν αρνητικά προκατειλημμένος, δεν ξέρω, πάντως ειδικά στα ~15W - 18W μου φαίνεται ένα κλικ καλύτερη και πιο "έντονη".
Την πρώτη κεφαλή την έχω επάνω από την Δευτέρα, έχω κάνει περίπου 40ml και δεν έχω παρατηρήσει πτώση στην απόδοση. Ούτε μου έχει έρθει καμένο. Καθαρά από περιέργεια λέω να τη χρησιμοποιήσω και σήμερα (για να δω αν θα υπάρξει ξαφνική πτώση ή καμένο) και να την αλλάξω το βράδυ. Θα κρατήσω πάντως το «πρόγραμμα» μου για αλλαγή αντιστάσεων στο πενθήμερο καθαρά προληπτικά. Μέχρι τουλάχιστον να πιάσω το RBA.