Ξεκινώ νέο θέμα για να μη χαθεί στη δεύτερη σελίδα του προηγούμενου.
Ναι είναι αλήθεια, παράγγειλα μια πίπα OKS 2011 P, μου ήρθε, τη δοκίμασα μερικές ημέρες και σας μεταφέρω πρώτες εντυπώσεις.
Κατ αρχήν το μέγεθος, φοβόμουν ότι θα είναι κάτι τερατώδες, ευτυχώς είναι μικρή και καθόλου άσχημη.
Εδώ σε σύγκριση με έναν eGo-T.
Η βαφή της σε απομίμηση ξύλου είναι πολύ καλή, ακόμη και η αφή θυμίζει ξύλινη πίπα, μολονότι η κατασκευή είναι απο αλουμίνιο.
Δεν ξέρω πόσο ανθεκτική είναι σε γρατσουνιές κτλ, θα δείξει.
Παίρνει μια τυπική σε αυτές τις πίπες μπαταρία 16340 των 900mAh (στην πραγματικότητα το πολύ 600 πραγματικά maH) η οποία εγκαθίσταται εύκολα
ξεβιδώνοντας το ολομεταλλικό καπάκι.
Φέρει τον 801 atomizer, εδώ σε ειδικά βαμμένη έκδοση.
Η πίπα έρχεται με 2 801, 2 μπαταρίες και 1 φορτιστή, 44 λίρες Αγγλίας απο
www.oksmokey.comΗ προϊστορία της πίπας απο όσο γνωρίζω είναι η εξής.
η OKSMOKEY πουλούσε την DSE-601, αλλά υπήρχαν πολλά παράπονα για σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα, καμμένους ατμ σε μια βδομάδα κτλ και
ανάθεσαν σε κάποιον να σχεδιάσει απο το μηδέν μια πιο καλή πίπα.
Ο 801 αποδίδει καλά σε σχέση με ότι θυμάμαι με καλή γεύση αρκετό ατμό αλλά ανύπαρκτο κτύπημα.
Ετσι με ένα προσαρμογέα 801 μπαταρία σε 510 ατμοποιητή δοκίμασα επάνω τα εξής
EGO-T, Bulli A2, 901LR, 510LR, 510 cartomizer, eGo mega atomiser.
Το καλύτερο από όλα ήταν το eGo-T, και απο εμφάνιση μου φαίνεται μια χαρά
και
δεύτερο ερχεται το Α2
και
αλλά αρχίζει να "ξεφεύγει" απο εμφάνιση.
Αρκετά καλά απέδωσε και ο mega e-Go.
Η κριτική μου τώρα.
Πρώτα τα +-Συμπαγής μικρή κατασκευή
-Καθόλου κίτς
-Εχει διακόπτη (αυτό το άσπρο πράφμα στο μέρος του μπολ που βλέπουμε όταν ατμίζουμε), μια που στην DSE-601 ένα απο τα βασικά μου θέματα ήταν το προβληματικό σ' εμένα τουλάχιστον αυτόματο σύστημα
-Δεν υπάρχουν διαρροές μέσα στην πίπα, τυχόν διαρροή θα βγεί έξω (άλλο ένα θέμα που είχα με την DSE-601)
-Βάζεις επάνω πολλούς διαφορετικούς ατμ με χρήση adapter
Τώρα τα -Έχει cutoff της μπαταρίας στα 7 περίπου δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό. Θα μπορούσαν να το βάλουν στα 10 θα ήταν καλύτερα, ή να μη βάλουν καθόλου. Αυτή είναι και η αιτία που βάζω δεύτερο τον Α2, θέλω πιο μεγάλη διάρκεια τζούρας.
-Το ιδίομορφο (και σχετικά σπάνιο) σχήμα cherrywood/poker μπορεί να ξενίσει κάποιον που δεν το έχει ξαναδεί, ή έναν πρώνη ατμιστή πίπας που
δεν το συμπαθούσε.
Τώρα τα +/--Η κατασκευή έχει μια μικρή απώλεια ισχύος ή δεν αφήνουν επίτηδες την πλήρη ισχύ της μπαταρίας ή φταίει ο adapter.
Αυτό φάνηκε στους LR περισσότερο.
Παραδόξως όμως ο 801 είχε απόδοση turbo, (πολύ καλύτερη απο ότι θυμόμουν τους 801) οπότε μπορεί να δημιουργεί μικροαπώλειες ο adaptor 801 σε 510 οπότε βάζω ένα ερωτηματικό.
-Ελπίζω να αντέξει ο διακόπτης σε μακροχρόνια χρήση.
Η συγκεκριμένη "πίπα" είναι πρακτικά μια μπαταριοθήκη ιδιόμορφου σχήματος, οπότε θα πρέπει να κρατά έστω 1 χρόνο κανονικής χρήσης.
Το μόνο ύποπτο να χαλάσει ακόμη και με προσεκτική χρήση είναι ο διακόπτης.
Πιστεύω ότι ταιριάζει σεΠρώην καπνιστές πίπας. Μικρές (λόγω cutoff)και αργές (λόγω ομοιότητας με πίπα) εισπνοές.
Τι θα ήθελα.Να αλλάξουν το cutoff
Να περιορίσουν την απώλεια αν αυτή υπάρχει και δεν είναι λογω του adapter.
Να βγάλουν κάποια στιγμή και αυτά. (τότε θα μιιλάμε για ΤΗΝ πίπα!)