Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

409 επισκέπτες, 4 χρήστες
Tem, thanos1071, infierno, manoslykos

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Αποστολέας Θέμα: Νέες αναμενόμενες συσκευές η.τ. με ελεγκτή θερμοκρασίας  (Αναγνώστηκε 66846 φορές)

Αποσυνδεδεμένος nellios

• Νέο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
Νομίζω ότι ένας πολύ σημαντικός παράγωντας που δεν είδα να αναφέρεται είναι το πάχος του σύρματος.

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι όσο πιο χοντρό είναι το σύρμα τόσο πιο αργά ανεβάζει θερμοκρασία, σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Vamire

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: GN-z11
λαθος!

Αποσυνδεδεμένος vag21

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: πειραιας
το dna ειχα καπου διαβασει οτι θα εβγαινε και στα 20 βατ με ρυθμιστη θερμοκρασιας,ισχυει?

Αποσυνδεδεμένος marbass

• e-high ατμιστής
  • Smoke free since 24/9/2009
Αυτο που δεν ειδα να αναφερεται πουθενα και το εχω μεγαλη απορια ειναι πως ειναι δυνατον να χρησιμοποιουνται συρματα ss η νικελιου τα οποια πρακτικα δεν εχουν καθολου αντισταση.
Οσες σπειρες κι αν φτιαχτουν το τελικο πηνιο δεν θα εχει σχεδον καθολου αντισταση. Αρα χρειαζεται να τροφοδοτειται με  ελαχιστη ταση  (συμφωνα με το P=V²/R) προκειμενου να αποδοθει η ζητουμενη ισχυς.
Αυτο σημαινει οτι η πλακετα θα εχει ταση εισοδου 4ν και εξοδου καποια mV.Aρα, να υποθεσω, τεραστια αυτονομια?
Κανω καποιο λαθος στο σκεπτικο μου?

Αποσυνδεδεμένος globalzero

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
δεν υπάρχει σύρμα χωρίς αντίσταση απλά του νικελίου έχουν πολύ μικρή γι' αυτό και οι αντιστάσεις για ρύθμιση θερμοκρασίας βγαίνουν στα 0,20 ohm περίπου

Αποσυνδεδεμένος urahara

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Πάτρα
Αυτο που δεν ειδα να αναφερεται πουθενα και το εχω μεγαλη απορια ειναι πως ειναι δυνατον να χρησιμοποιουνται συρματα ss η νικελιου τα οποια πρακτικα δεν εχουν καθολου αντισταση.
Οσες σπειρες κι αν φτιαχτουν το τελικο πηνιο δεν θα εχει σχεδον καθολου αντισταση. Αρα χρειαζεται να τροφοδοτειται με  ελαχιστη ταση  (συμφωνα με το P=V²/R) προκειμενου να αποδοθει η ζητουμενη ισχυς.
Αυτο σημαινει οτι η πλακετα θα εχει ταση εισοδου 4ν και εξοδου καποια mV.Aρα, να υποθεσω, τεραστια αυτονομια?

διαβαζοντας το ποστ σου ξερεις τι σκεφτομουν...?
το αν σε λιγο καιρο θα εχουμε μοντ με ΑΑ μπαταριες ή ακομη και με ΑΑΑ μπαταριες... και θα παιζουμε στα 1,5 βολτ.. και πολυ μικρα μοντακια/ατμοποιητες  :)

Αυτο θα ηταν εξελιξη... :yes:

Αποσυνδεδεμένος BABIS1098

• Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: ΣΑΛΑΜΥΚΟΝΟΣ

δυστυχως ομως επειδη τα ρευματα θα ειναι πολυ μεγαλα διοτι P=V*I,δεν νομιζω οτι ειναι καλη λυση η πολυ μικρη αντισταση αλλα αντιθετα θα ξεπατωνει τις μπαταριες....

Αποσυνδεδεμένος marbass

• e-high ατμιστής
Σωστα και ηταν αυτο που δεν ελαβα υποψη. Μικρη ταση αλλα η ενταση παραμενει σε  υψηλη ζητηση.
Δεν υπαρχει ομως επιλογη. Οι αντιστασεις με νικελ συρμα θα ειναι παρα πολυ μικρες.
Το 28 νικελ εχει αντισταση 1Ω/μ περιπου. Με προχειρους υπολογισμους  θελει 20-30 σπειρες των 2mm για να δωσει 0.16 που ειναι  το ελαχιστο οριο λειτουργιας του dna40.  Αντε να τις χωρεσεις σε ενα ατμο.

• Φουγαροκαραβάνα
Αν είχε βάλει σαν σύρμα με αντίσταση το ss δεν θα είχε κανένα θέμα πραγματικά δεν ξέρω τι είχε στο μυαλο του ο κατασκευαστής και έκανε αυτή την επιλογή σε συρμα
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 05, 2014, 01:03 από BABIS1098 »

Αποσυνδεδεμένος marbass

• e-high ατμιστής
Γιατι, το ss εχει υψηλοτερες τιμες αντιστασης απο το νικελ? Στα ιδια πιπεδα δεν θα ειναι κι αυτο?

Edit
Απανταω μονος μου. Ναι στα ιδια επιπεδα ειναι. Λιιιγο ψηλοτερη εχει το ss  αλλα τη θεωρω αμελητεα διαφορα.

Edit2
Λαθος διαβασα των σχετκο πινακα. ΕΧΕΙ σημαντικη διαφορα. Ειναι 7-8 φορες ψηλοτερη του ss  απο το νικελ
http://www.pelicanwire.com/products/resistance-wire/nickel-200/
http://www.pelicanwire.com/stainless-steel/304-stainless-steel-438-ohm-alloy/
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 05, 2014, 00:47 από marbass »

Αποσυνδεδεμένος microchip

• e-high ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα ΕΠΕ
  • 11/01/2013 18:30
Pure Nickel Ni200   34awg-0.16mm   ~5Ω ανά μέτρο.
http://www.ebay.co.uk/itm/Pure-Nickel-wire-non-resistance-wire-34-awg-100-ft-/251683216560?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a997d1cb0

Δεν ενδείκνυται για μηχανικά mod και η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών δεν υποστηρίζει τόσο χαμηλές αντιστάσεις.
Ούτως ή άλλως μόνο για το DNA40 μπορεί να χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος djvolis

• dj
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Αθηνα
    • vdental
Αν είχε βάλει σαν σύρμα με αντίσταση το ss δεν θα είχε κανένα θέμα πραγματικά δεν ξέρω τι είχε στο μυαλο του ο κατασκευαστής και έκανε αυτή την επιλογή σε συρμα
πιθανώς κατι σημαντικο θα χαν στο μυαλο τους...προσωπικά παντως πιστευω πως λογω του συρματος και της υπερχαμηλης αντιστασης (συνθηκες καθαρου βραχυκυκλωματος πλεον)τα θεματα δε νομιζω να εξαφανιστουν ποτε... δεν γινεται να χεις σωστη λειτουργια με μικρομεταβολες στο δευτερο δεκαδικο και παρολα αυτα να δουλευει σωστα, οταν η βαση σου ειναι η λεπτομερεια στο δευτερο δεκαδικο..

• Φουγαροκαραβάνα
Δεν νομίζω να είχαν κάτι σημαντικό όπως λες γιατί δεν θα διαλεγαν σύρμα με σχεδον μηδέν αντίσταση ,όπως έγραψα και πριν η επιλογή του ss θα ήταν πολυ καλύτερη.

Μεν σημαντικη ειναι η ιδεα και η υλοποιηση που εκαναν αλλα η επιλογη του συρματος πιστευω ηταν η χειρότερη που μπορουσαν να κανουν.....

επισης με μικρες αλλαγες στο αλγόριθμο και στην πλακετα θα μπορουσαν να ειχαν βαλει και αλλα συρματα αλλα  μαλλον αυτο θα ειναι το dna50.....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 05, 2014, 16:44 από BABIS1098 »

Αποσυνδεδεμένος jimkaldi

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Αθηνα
το ss ειναι κραμα ...κι αν δεν κανω λαθος κυκλοφορουν κοντα στο 1000000 τετοια ....εστω και τα τυποποιημενα ειναι ακομα αρκετα ...αρα απλα οι ιδιοτητες τους δεν ειναι σταθερες ενδρχομενως για καθε κατασκευαστη ,,,επιπλεον.... κυκλοφορουν τοσο ευκολα σαν συρματα αντιστασεων,???,,,η ο καθε dna μπορει να καθοριζει την αγορα ?? μαλλον αναποδα παει...ο ιδιος προσαρμοζεται στην αγορα ...αρα η επιλογη ειναι οσο πιο καθαρο μεταλλο
ικασιες φυσικα  :)

• Φουγαροκαραβάνα
Υπάρχουν χιλιάδες ss αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένα στάνταρ σε κάθε τύπο με κάποιες ανοχες βέβαια , αυτό εξαρτάται από που το αγοράζεις , το ίδιο όμως ισχυει και κατά πόσο pure είναι το Nickel wire  που αγοράζεις

Και κάτι ακόμα ο Dna μπορεί να μην ορίζει την αγορά αλλά μέσω αλγόριθμου μπορούσε να
έχει auto detection στο σύρμα έτσι απλά. ... αλλά μάλλον θα το δούμε στο dna 60. ......
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκ 05, 2014, 18:16 από BABIS1098 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 20 1511 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 18:20
από ipomonias
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 259251 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 17:00
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 719406 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 14:53
από geoliol
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1835 374516 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 22:03
από Antiprosopos
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1476 389753 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 21:37
από Antiprosopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 263397 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 681180 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 695 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1341 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22308 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2382 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 888503 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.