Ερώτηση: Αφού δεν με ενοχλεί στις υπόλοιπες τζούρες αντιθέτως η αίσθηση γεύσης/ικανοποίησης είναι ακριβώς αυτή που θέλω, δεν είναι ρίσκο να δοκιμάσω με χαμηλότερη;
Άλλη μία ερώτηση ίσως πιο κουτή: Τα τσιγάρα που κάπνιζα περιείχαν ο,8 νικοτίνη. Του υγρού που ατμίζω είναι 12. Δεν με χαλάει όμως καθόλου. Καταλαβαίνω πως άλλο το κάπνισμα κι άλλο το άτμισμα αλλά δεν θα έπρεπε να με κάνει να δυσανασχετώ η τόση διαφορά νικοτίνης; Κι αφού δεν με κάνει να δυσανασχετώ πως θα την ελαττώσω τη ρημάδα; Φοβάμαι μην ξανα.....αμαρτήσω!
Για αρχή να σου πως πως είναι άλλο πράγμα τα 0,8mg νικοτίνης στον (ο θεός να τον κάνει) κανονικό καπνό, και άλλο πράγμα στα υγρά που ατμίζουμε.
Κι εγώ 0,8 έκανα στα τσιγάρα (Camel) ενώ στον ατμό ξεκίνησα με 1,8 και τώρα είμαι στο 1,2.
Επίσης σου θυμίζω πως το "
χτύπημα" που χρειαζόμαστε (για να προσομειάσουμε όσο μπορούμε την παλιά μας συνήθεια)
ΔΕΝ εξαρτάται
μόνο από την νικοτίνη!
Και γι αυτό θα διαπιστώσεις αργά ή γρήγορα πως
διαφορετικά υγρά, με την
ίδια νικοτίνη, στον
ίδιο ατμοποιητή, με την
ίδια αντίσταση και τα
ίδια watt,
δίνουν διαφορετικό "χτύπημα.Το χτύπημα εξαρτάται κατά πολύ και από την ποσότητα PG που περιέχει το υγρό, αλλά και άλλους παράγοντες που δρουν συνδυαστικά.
Για δική σου ευκολία και για να μην χάνεσαι στις αναλύσεις, κράτα στο μυαλό σου αυτό:
Περισσότερη PG στο υγρό = περισσότερο "χτύπημα, αλλά και περισσότερη πιθανότητα για γρατσούνισμα + λιγότερη παραγωγή ατμού.
Περισσότερη VG στο υγρό = λιγότερο "χτύπημα", αλλά μεγαλύτερη παραγωγή ατμού (τα ντουμάνια που λέμε) με πιο "βελούδινη" αίσθηση.
Τέλος, το "γρατσούνισμα" στο λαιμό, μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες που δρουν είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα.
π.χ.:
α) Ποσοστό PG
β) Ποσοστό νικοτίνης
γ) Ύπαρξη κάποιου συγκερκιμένου αρώματος στο υγρό, στο οποίο μπορεί να έχεις ευαισθησία (π.χ. κανέλα)
δ) Watt σε σχέση με την αντίσταση, που σημαίνει θερμοκρασία ατμοποίησης του κάθε υγρού
ε) Προσαρμογή του λαιμού σου και γενικότερα του αργανισμού σου στις καινούργιες συνθήκες
και πολλά άλλα.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Κι άλλη μια ερώτηση φτου και βγαίνω: Αν θελήσω ένα μοντ ακόμα ως αντικατάσταση, πρέπει πάλι να διαλέξω το ίδιο ; Για τώρα έχω eleaf 30W + Nautilus.
Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις το ίδιο, παρά μόνο αν αυτό σου δίνει εσένα ένα αίσθημα "ασφάλειας".
Αν όμως θέλεις να μας εμπιστευτείς, νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς θα σου προτείναμε κάτι ένα κλικ καλύτερο από αυτό που έχεις.
Π.χ.: Για μοντάκι μπορείς να πάρεις το
eVic VTC Mini της Joyetech (αγαπημένο μοντάκι του μισού φόρουμ)
και για ατμοποιητή έναν
Triton Mini που είναι και της ίδιας εταιρίας με τον Ναυτίλο, αλλά πιο εξελιγμένο και με πολλά προτερήματα.
Υπάρχουν δεκάδες άλλα προϊόντα (όρεξη να 'χεις να το ψάχνεις) αλλά αυτά τα δύο θα σε καλύψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.