Πήρα τον subtank mini τις προάλλες και ξεκίνησα να στρίβω αντιστάσεις αλλα μου βγαίνουν όλες μικρές.Σε κάνθαλ απο 0,7 έως 1,1 τις διαβάζει τι ιστικ 40. και σε νι 0,11.
Οι σπείρες είναι πάνω κάτω 7-10 σε όσες έκανα και το σύρμα 0,32.
Άν πάω να κάνω πάνω απο 10 δυσκολεύομαι να τον βάλω πάνω στην βάση και όταν τον φτιαχνω ψιλοχαλάνε οι σπείρες.
Επίσης οι σπείρες πρέπει να ακουμπάνε ή όχι ή δεν εχει σημασία?
Oι μετρήσεις που αναφέρεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Με 10 σπείρες Kanthal A1, 0,32mm, διάμετρο σπείρας 2,5mm θα έπρεπε να σου βγει 1,80 Ohm.
Σίγουρα το σύρμα είναι Kanthal A1 0,32mm;
Έχεις Ομόμετρο για ακριβή μέτρηση;
Ο ατμό πατάει καλά στο Istick;
Έχεις σφίξει τα βιδάκια της αντίστασης;
Το βασικό στήσιμο που κάνω στον Subtank mini είναι:
Σύρμα Κanthal A1, 0,32mm σε τρυπανάκι 2,5mm, 10 κολλητές σπείρες, και βγαίνει 1,8 Ohm. Mπορείς να κάνεις και 9 ή και 8 σπείρες. Θα σου βγεί λιγότερα Ohm περίπου 1,7 και 1,6 περίπου αντίστοιχα.
Για μένα τα πιό λεπτά σύρματα από 0,32mm χάνουν σε απόδοση ίσως επειδή έχουν μικρότερη επιφάνεια επαφής με το βαμβάκι. Το 0,32mm είναι η χρυσή τομή. Αν θέλεις πιο χαμηλές αντιστάσεις (μικρότερη τιμή σε Ohm), χρησιμοποιείς μέχρι και 0,40mm. Όχι παραπάνω. Πιο χοντρό μετά δυσκολεύει πιο πολύ τις μπαταρίες.
Εγώ τις σπείρες τις κάνω σχεδόν κολλητά. Αν αφήσω κενά παρατηρώ ότι κάνει σκασίματα, ακόμη και σε χαμηλά Watts.
Tα παραπάνω αναφερόμενα είναι βγαλμένα από την προσωπική μου εμπειρία μερικών μηνών και μετά από δεκάδες στησίματα στον συγκεκριμένο ατμό (Subtank mini).
Ελπίζω να βοήθησα.