1) Πασιγνωστες εταιριες Ετοιμων υγρων (πχ ΗΑΛΟ, 5Pawns κλπ κλπ) αναφερουν τοσο στα sites τους αλλα το λενε και οι πωλητες τους οτι θελουν τουλαχιστον 1-2 μερες ωριμανσης. Απλα ζητησα πως γινεται η διαδικασια αυτη. Για DIY υγρα εγω δεν αναφερθηκα καθολου.
Η Halo απλά χρειάζεται να φύγει η οινοπνευματίλα -σε όσα υγρά της έχουν τέτοιο θέμα. Ανοίγεις, ξανακλείνεις και περιμένεις 3-4 μέρες. Στα υγρά της που δεν βγάζουν τέτοια μυρωδιά δεν θέλει καμία ωρίμανση. Πχ, το Τριμπέκα το 10ml ήθελε, το 30ml όχι (αν τα θυμάμαι σωστά, έχω καιρό να πάρω). Αυτό δεν είναι ωρίμανση, ότι κι αν λέει η Halo.
Γενικά σε αυτό που ρωτάς και για όποιες εταιρίες το χρειάζονται προσωπικά ανοίγω το μπουκάλι, το ξανακλείνω χαλαρά και το αφήνω όσο νομίζω εγώ.
[Πάντως οι εταιρίες που θέλουν ωρίμανση είναι ελάχιστες, και συνήθως από ΗΠΑ. "Πασίγνωστη" στην Ελλάδα είναι η Νομπάκο που την ξέρει το 99% των ατμιστών, όχι η Five Pawns που την ξέρει το 1% και την ατμίζει σπάνια. Δεν μπορεί κάποιος να ξέρει που κινείσαι ατμιστικά αν δεν ρωτήσεις συγκεκριμένα.]
2) Δεν ειναι κριτηριο επιλογης ατμοποιητη το υλικο κατασκευης των κεφαλων του? Δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ κεραμικου και οργανικου υλικου
στις κεφαλες? Γιατι εχω διαβασει σε αυτο το forum οτι το κεραμικο δεν ειναι και τοσο υγιεινο. Και βλεπω καποια καινουργια προιοντα να κυκλοφορουν με κεραμικα υλικα.
Νομίζω πως απάντησα. Απ' όσο γνωριζω δεν έχουμε σαφή εικόνα για τα υλικά των κεφαλών. Δεν υπάρχουν έρευνες, δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις, δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς, δεν υπάρχει βεβαιότητα. Υπάρχουν μόνο τα έμμεσα αποτελέσματα από το τι καταγράφουν οι γενικές μελέτες για το ΗΤ -αλλά δεν δίνουν στοιχεία για σύγκριση μεταξύ διαφορετικών υλικών. Θα διαβάσεις απόψεις, σκέψεις και εικασίες αλλά στοιχεία δεν έχουμε.