θα συμφωνησω κι εγω με τον τελευταιο φιλο πως πριν πας σε οτιδηποτε diy ειναι πολυ καλη και αποδοτικη λυση και η χρηση cartomizer εντος οποιουδηποτε τανκ..
προσφερουν αρκετη αυτονομια, πολυ καλη αποδοση απο αποψη χτυπηματος και παραγωγης ατμου, ενω παραλληλα-απο τη στιγμη που μαθεις το σωστο γεμισμα τους- ειναι οτι πιο σταθερο και απροβληματιστο εργοστασιακο μπορεις να βρεις..
τα μειονεκτηματα τους εχουν να κανουν με την αποδοση γευσεων(αυτο αλλαζει σε καθε τυπο ατμοποιητη, τιποτα εξωφρενικο) και με τη μη δυνατοτητα αλλαγης γευσης ευκολα στο ιδιο καρτο.
γνωμη μου επισης ειναι να προτιμησεις αντιστασεις στα cartomizer των 2.2Ω και κατω, ωστε να δεις αμεσως διαφορα στην αποδοση και να τα απολαυσεις "θεριακληδικα".
τελος, οσο ατμιζεις με τα νεα σου, αξιοπιστα, καρτο, μπορεις να καθισεις να διαβασεις, να ψαχτεις, ή και να δοκιμασεις απο συνατμιστες επισκευασιμους ατμοποιητες, οπου εκει μετα την περισσοτερη τριβη σου με το θεμα θα μπορεις να κρινεις αν αξιζει για σενα αυτη η επιλογη και το "μπλεξιμο".
p.s.:
εχω δοκιμασει και εχουν περασει απο την κατοχη μου αρκετα απο τα προαναφερθεντα εργαλεια, θεωρω ομως αυτην την προταση που σου κανω (ορθο)λογικοτερη συνεχεια της μεχρι τωρα πορειας σου, οπως και της δικης μου στο ητ.

edit και προσθηκες:
αν το μονο προβλημα σου ειναι η διαθεσιμη ενεργεια των μπαταριων, με οποιοδηποτε απλο και "μηχανικο" mod θα δεις τρομερη διαφορα στη διαρκεια και την ποιοτητα του ατμισματος σου..
αν πρεπει να προτεινω κατι ονομαστικα, θα διαλεγα το Bolt, πολυ τιμιο για τα λεφτα του και ανθεκτικο..
λυσεις τυπου VV υπαρχουν πλεον πολλες, σε πανω απο διπλασια τιμη απο το συγκεκριμενο, αναλόγιζομενοι το συνολικο κοστος μοντ-μπαταριων-φορτιστη για καποιον νεο στο χωρο..