Καλησπέρα, ξεκίνησα και εγώ το άτμισμα εδώ και 4 μέρες, έχω τον istick pico + melo III
Και η απορία μου είναι η εξής,
Ενώ πάω σε ένα μαγαζί δοκιμάζω διάφορες γεύσεις και εντοπίζω την 'Τέλεια' για το στόμα μου γεύση, όταν το αγοράζω και το βάζω στον δικό μου ατμοποιητή το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που δοκίμασα, πολυ πιο έντονες και βαριές οι γεύσεις σε σημείο να πνίγομαι και γενικά χάλια μαύρα! Θέμα νικοτίνης δεν είναι γιατί στο μαγαζί τα υγρά που δοκιμάζω έχουν νικοτίνη 1,2 συνήθως ενώ αυτά που παίρνω 0,6 ή 0,9
Λογικά είναι θέμα αντίστασης;; Αυτή που έχω είναι 0,75Ω, να δοκιμάσω μεγαλύτερη μήπως;
Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα υγρά έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα τον ατμοποιητή που χρησιμοποιείς
(σε συνδιασμό με το στήσιμο/αντίσταση και τα W, αλλά και εν μέρη το μοντάκι αν και στις μέρες μας αν έχεις pico ή
VTC Mini και όχι κανά ψόφιο Vamo, καλά είσαι). Η μόνη περίπτωση να πάρεις την ίδια ακριβώς γεύση με τον ατμοποιητή
της δοκιμής είναι να πάρεις... τον ίδιο ατμοποιητή. Γενικά αυτό το "δοκιμάζω" γεύσεις είναι πονεμένη κατάσταση. Για να
δοκιμάζεις υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πχ μπορείς να πας με το melo άδειο και να ζητήσεις να στάξεις λίγο υγρό μέσα να δεις
πως συμπεριφέρεται, αλλά αν θες να δοκιμάσεις και άλλο υγρό, το ξεχνάς. Άλλος τρόπος είναι να βρεις dripper που να
αποδίδει παρόμοια με τον ατμοποιητή σου και -αν σου το επιτρέπουν- να στάζεις από τα υγρά που θες να δοκιμάσεις. Άλλη
περίπτωση, πιάνεις "φιλίες" με τον ιδιοκτήτη και πηγαίνεις με dripper ή 4-5 τανκάτους και δοκιμάζεις ό,τι/όπως θες. Τώρα,
ποιος dripper συμπεριφέρεται παρόμοια με Lemo III... προσωπικά δεν έχω ιδέα.
Πάντως, επειδή όλα αυτά παίζει να φαίνονται "βουνό" σε νέο ατμιστή, υπάρχει και κάτι παρήγορο. Από το Μάρτιο που όλα τα
υγρά θα βγαίνουν μόνο σε 10ml, θα μπορείς να χτυπάς ό,τι σου κινήσει το ενδιαφέρον χωρίς να έχεις μεγάλη ζημία (αν και
θα τα πληρώνεις λίγο παραπάνω). Σκέψου πως πολλοί από εμάς παλιότερα παίρναμε "αναγκαστικά" 30ml με χαζο-δοκιμές
και αν τελικά δεν μας αρέσανε είτε τα ατμίζαμε με το ζορί γιατί τα πληρώσαμε, είτε τα δωρίζαμε, είτε χειρότερα... νεροχύτης.
(ναι ΟΚ, μπορείς να τα πουλήσεις κι όλας, αλλά δεν είναι εύκολο + πρέπει να το κάνεις σύντομα πριν παραμορφωθεί η γεύση)