Φίλη Nia,
Ούτε γιατρός είμαι, ούτε παιδιά έχω. Όμως:
Για το άτμισμα, γνωρίζουμε ότι είναι απείρως ασφαλέστερο σε σχέση με το κάπνισμα. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου όμως κάποια μελέτη η οποία να ερευνά τις επιπτώσεις του ατμίσματος σε σένα και στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και αργότερα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Βάσει κοινής λογικής, θεωρώ ότι η νικοτίνη, όπως και αν την λαμβάνεις, και συσπάσεις θα προκαλέσει, και θα περάσει και στο έμβρυο, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μακάρι να υπήρχε και ένας γυναικολόγος ανάμεσά μας να σε κατευθύνει εμπεριστατωμένα. Όσο για τη σωστή λειτουργία του εντέρου, η νικοτίνη είναι απλά δικαιολογία. Υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν σε αυτή με πολύ πιο φυσικό τρόπο. Η νικοτίνη, δεν βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Έχει απλά ως σύμπτωμα τη δημιουργία συσπάσεων και άρα την αυταπάτη τη σωστής λειτουργίας.
Δεν θα σου πω "άτμισε", "μην ατμίσεις" ή "άτμισε μόνο υγρά χωρίς νικοτίνη". Δεν έχω το γνωστικό υπόβαθρο να το κάνω. Αυτή είναι μια ευθύνη την οποία μόνο ο γιατρός σου μπορεί να αναλάβει.