Παιδια καλησπερα!
Συνεχιζω με μερικες ακομα πολυ αφελεις ερωτησεις λογω ασχετιλας...
Οπως γραφω και παραπανω πηρα πριν μερικες μερες το pico + melo 3 και ξεκινησα με μια triton 1.8 ohm και tribeca στα 4.7v (12w).
Επειδη λοιπον ηθελα να δοκιμασω το odin 101 σημερα αλλαξα την αντισταση και εβαλα την 0.5 ohm που ειχε μεσα ο melo 3. Εσταξα υγρο σε τρυπες και βαμβακι, ρουφηξα χωρις λειτουργια και ξεκινησα απο 2.7v (10w) σταδιακα μεχρι 3.7v (30w). Στην αρχη δε γινοταν ατμοποιηση καν και βλεπω να γινεται απο 3v (20w) και πανω. Οποτε οι αποριες μου ειναι οι εξης:
1) Ειναι σωστο (ασφαλες για την υγεια εννοω) να ατμιζω σταθερα σε 3.7v (30w)? Εως που ειναι ΟΚ για μακροχρονια χρηση?
2) Ενω με την 1.8 triton αντισταση ακουγα τσιτσιρισμα οταν πατουσα, τωρα δεν υπαρχει καθολου αυτο. Ομως τωρα ειναι σα να εχω ενα τρυπιο πραγμα (εχω σφιξει καλα τα βιδωματα) και ακομα κι οταν εχω κλειστο εντελως τον αερα ακουγεται εντονα το ρουφηγμα, σα να ρουφαω απο κατι τρυπιο. Ατμος βγαινει πλουσιος, αλλα απορω, ετσι θα ακουγεται αυτο το πραγμα?
3) Οταν ειμαι σε 3.7v (30w) και κανω 1-2 τζουρες των 4 ασπουμε δευτερολεπτων ο ατμοποιητης ζεματαει. Γινεται πολυ ζεστος. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Με δυο τζουρες απο κρυος να καιει? Παιζει να εχω κανει καποια χαζομαρα?
4) Οταν η τζουρα κραταει 2-3 δευτερα (πνευμονικη με καθολου ή πολυ αερα) βγαινει ελαχιστος ατμος. Σα να μη δουλευει. Αν την αυξησω στα 3-5 δευτερολεπτα βγαινει ντουμανι. Σα να θελει 2-3 δευτερα η αντισταση για να παρει μπροστα. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Δεν υπαρχει τροπος να κανω μικρες τζουρες 1-2 δευτερολεπτων με πυκνο αλλα λιγοτερο σε ποσοτητα ατμο? Αν παταω 2-3 δευτερα το κουμπι για να ζεσταθει η αντισταση και ρουφαω μονο απο τοτε και για 1-2 δευτερα ειναι νορμαλ αυτο ή κανω κακο στην αντισταση?
5) Λυνοντας τον ατμοποιητη για να αλλαξω στην 0.5 ohm ειδα οτι ουσιαστικα αυτο που λεμε ατμοποιητης ειναι τα εξης 3 μερη: το κατω μεταλικο κομματι που απλα βιδωνει στην πλακετα τον ατμοποιητη, το πανω κομματι που απλα ειναι το γυαλινο δοχειο του υγρου με το επιστομιο... και το μεσαιο κομματι που ουσιαστικα ειναι η "αντισταση" που αλλαξα. Και ρωταω.... ο "ατμοποιητης" ποιος ειναι απο ολα αυτα? Αυτο που αλλαξα ειναι? Αυτο δεν ειναι η αντισταση ? Αυτο φαινεται να κανει ολη τη δουλεια αλλα γιατι κανει περιπου 5 ευρω μονο? Τα υπολοιπα 25 ειναι η αξια της βασης και του tanker? Μηπως δεν πρεπει να αλλαζω ολο αυτο το μεσαιο κομματι αλλα μονο το συρματακι που εχει μεσα?
6) Η triton 1.8 που ειχα μεσα μου φαινεται σαν καινουρια. Την πεταω τωρα αυτην ή μπορω να την κρατησω για να ξανακανω tribeca με τσιγαρισιες... και για ποσο καιρο θα αντεξει στην αδρανεια? Σκουριαζει μηπως επειδη την ειχα χρησιμοποιησει για 4 μερες?
Συγνωμη για το μακρυναρι!!
1)Δεν έχει επισημανθεί κατι ιδιαίτερο ανάλογα με τα Watt(ή volt). Κάποια έρευνα είχε μιλήσει για όριο τα 5v, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ανάλογα το σύρμα στα 5v θα πάρεις διαφορετικά αποτελέσματα, σε άλλα δεν θα μπορεσεις να ατμίσεις (πολύ υψηλή θερμοκρασία) και σε άλλα ίσα που άρχισε να ατμοποιεί καλά.. Σε γενικές γραμμές άτμιζε με τέτοιο τρόπου που σε ευχαριστεί και δεν νιώθεις κάποια δυσφορία την ώρα που το κάνεις.
2)4)Αρχικά οι 0.5 είναι για πνευμονικές βαθιές τζούρες. Έχουν νομίζω μεγαλύτερη τρύπα εισαγωγής αέρα(απο την 1.
και απαιτούν περισσότερα Watt για να δουλέψουν σωστά. Σκέψου οτι η αντίσταση λειτουργεί σαν την τριβή. Πάρε το δάχτυλό σου και σείρε το με δύναμη πάνω στο γραφείο, τώρα κάνε το ίδιο χαλαρά. Στην πρώτη περίπτωση θα νιώσεις μια καποια θερμότητα , στην δεύτερη όχι. Έτσι και με η αντίσταση, όσο μεγαλύτερη αντίσταση τόσο πιο δύσκολα περνάει το ρεύμα απο μέσα, άρα έχεις και μεγαλύτερη εκπομπή θερμότητας(άρα χρειάζεσαι λιγότερα Watt για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα).
3)Είναι φυσικό, συμβαίνει συχνά σε subohm και ιδίως με kanthal/clapton κτλ σύρματα.
5)Ατμοποιητής είναι όλο μαζί, το κάτω μέρος που βιδώνει λέγεται βάση. Οι ατμοποιητές κρατάνε αρκετό καιρό και προφανώς το κόστος τους είναι μεγαλύτερο απο των αντιστάσεων. Η κεφαλή περιέχει την αντίσταση μέσα και στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο απο κάποιο σύρμα σε επαφή με βαμβάκι. Μπορείς να ασχοληθείς και ο ίδιος κάποια στιγμή με την κατασκευή αντιστάσεων , πράγμα απλό , εύκολο και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ! Δεν ξέρω ωστόσο με αυτόν τον ατμοποιητή αν μπορείς να το κάνεις... Σίγουρα δεν θα είναι απο τους πιο εύκολους. Για τέτοιο σκοπό παίρνουμε επισκευάσημους ατμοποιητές.
6)Δοκίμασε και αν δεν μπορείς να ατμίσεις κανονικά τότε πέτα την.
P.S.μέχρι να το γράψω σου απάντησαν αλλα λυπήθηκα το μακρινάρι μου