vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

785 επισκέπτες, 5 χρήστες
Milarepa, zamploutos, Methodios, manoslykos, camber

Εξελίξεις (Ελλάδα): Πώληση ειδών ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αλυσίδα σουπερμάρκετ;

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
  • Φύλο: Άντρας
  • Παταειιιιι... και ατμιζει!!
Θα ήθελα να μεταφέρω κάτι, που είμαι σε θέση να γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα και διαδραματιζεται τις τελευταίες μέρες.Το μεταφέρω γιατί πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος της ατμιστικης κοινότητας.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται συζητήσεις μεταξύ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, και μεγάλης εταιρείας στο χώρο του ατμίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο, για συνεργασία και πώληση προϊόντων της δεύτερης, εντός των χώρων των υποκαταστημάτων της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Το όφελος πιστεύω πολλαπλό και για μας τους απλούς ατμιστές καθώς εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία θα γνωρίσει μεγαλύτερη μάζα της κοινωνίας το αγαπημένο μας χόμπι... Θα ενημερωθεί και με κάποιο τρόπο θεωρώ θα κάνει πιο οικείο το άτμισμα ακόμη και σε αυτούς που είναι απολύτως δύσπιστοι με την αγαπημένη μας συνήθεια.

Σκεπτόμενος και λίγο πιο πονηρά μπορώ να πω ότι αφού δεν έχει πρόβλημα και μάλλον το τολμάει αυτή η διεθνής κύρους αλυσίδα, να υπάρχει κατάστημα ατμίσματος στους χώρους της, και από μεριάς πολιτείας τα πράγματα για εμάς μπορούν να είναι ελπιδοφόρα.

Αλλαγή τίτλου

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 14:35 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος globalzero

• 685
Απ: Καλές εξελίξεις για το άτμισμα στη χώρα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 08:53 »
Δε λέω καλό είναι να γνωρίσει ο κόσμος το χόμπι μας ,αλλά από την άλλη εάν μπορώ να παίρνω τα υλικά μου από μικρότερα μαγαζιά ή αλυσίδες χίλιες φορές το προτιμώ παρά να τα δίνω στα ανώνυμα σουπερ. Στο τέλος θα γίνουμε όλοι υπάλληλοι σε πολυεθνικές και μεγάλες πανελλήνιες εταιρίες με μισθούς πείνας και ανελαστικά ωράρια.

Εγώ γενικά έχω μείνει έκπληκτος από τη πλειοψηφία των καταστημάτων ατμίσματος,δωράκια,ανταλλαγές εύκολες,εξυπηρέτηση και καφεδάκι όποτε πηγαίνω στα δοκιμαστήρια τους  :))

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 10:32 »
Από τη μία αυτό είναι πολύ καλό, από την άλλη μου γεννά κάποιες απορίες.

Είναι καλό γιατί όντως είναι σαν να αναγνωρίζεται ότι το ητ και τα παρελκόμενά του είναι καταναλωτικά αγαθά.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

α) Θα πωλείται στο ράφι, ή σε ειδικό χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό?

Αν ισχύσει το πρώτο, τότε μια τέτοια κίνηση θα βολέψει μόνο ατμιστές, ήδη εξοικειωμένους με τις διαδικασίες. Αν ισχύσει το δεύτερο, δεν είναι καλό για τα τοπικά μικρά και εξειδικευμένα καταστήματα τα οποία κατά κανόνα έχουν κάνει το παν και όλη τη βρωμοδουλειά για την εξάπλωση του ητ, προφανώς για να σιγουρέψουν το εισόδημά τους, αλλά παράλληλα εξυπηρετώντας το άτμισμα γενικά.

β) Σε μια χώρα όπου οι Νόμοι συνεχώς δεν εφαρμόζονται, τι γίνεται με τους ανήλικους?

Όταν ο ανήλικος μπορεί να πάει και σήμερα και να αγοράσει τσιγάρα και αλκοόλ, τι θα γίνει με το ητ του οποίου τα υγρά με νικοτίνη έχουν πιο άμεσους κινδύνους στην υγρή μορφή τους? Όσον αφορά τα τοπικά καταστήματα που υπάρχουν σήμερα, εναπόκειται στη συνείδηση του κάθε επαγγελματία. Θέλω να πιστεύω ότι οι σοβαροί επαγγελματίες του χώρου το τηρούν αυτό. Αν διατεθεί σε Σ/Μ, τι θα γίνει σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις (ράφι - ειδικός χώρος)?

Αποσυνδεδεμένος vamaxin

• 1203
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 10:44 »
Ποιά εταιρεία ητ είναι?

Αποσυνδεδεμένος psvag

• **
  • 273
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 10:52 »
Μου είπαν, κάπου το άκουσα  και είμαι σίγουρος για αυτό, το τάδε και το δείνα...
Γνωρίζουμε όλοι, ότι δεν υπάρχει καν νομοθετικό πλαίσιο σχετικό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο...
Το θεωρώ αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο, πριν οριστούν οι κανόνες του "παιχνιδιού" που ακούει στο όνομα Ηλεκτρονικό τσιγάρο & άτμισμα.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τις εύστοχες παρατηρήσεις  του Cruiser79.

Αποσυνδεδεμένος vamaxin

• 1203
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:14 »
Θα ειναι αραγε μαγαζιά φραντσαιζ, η , θα λειτουργούν με υπαλήλους της εταιρίας?
Θα αρχίσουν και οι προσφορές με 6 άτοκες δόσεις,κ.λ.π

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
  • Τα λιγα χρηματα θελουν κοπο,τα πολλα τροπο!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:14 »
Διεθνη κυρους αλυσιδα στην ΕΛΛΑΔΑ εγω ξερω μονο τα LIDL.
Αν ειναι αυτη και εαν τα εμπορευματα που θα φερει θα ειναι σαν αυτα που πουλαει(δεκαδες μηνησεις απο Ε.Ο.Φ. ΤΟΤΕ θα υπαρξει προβλημα.
Ιδωμεν.
Πετρος  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος Alfabravo

• **
  • 344
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:21 »
... γίνονται συζητήσεις μεταξύ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, και μεγάλης εταιρείας στο χώρο του ατμίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο...

Πέτρο, η διεθνής εταιρεία που λέει ο lowbap είναι στο χώρο του Η.Τ. Δεν λέει για διεθνή εταιρεία Super Market. 

Αποσυνδεδεμένος alkaz77

• **
  • 262
  • «Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες».
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:24 »
Δηλαδή το σουπερ μαρκετ δια διαθέτει και υπάλληλο για να αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται για να καθήσει να εξηγήσει στον αγοραστή/υποψήφιο νέο ατμιστή όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει πρωτού κάνει την αγορά?\

Να το δω και να μη το πιστέψω, ειδάλλως μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ατμιστική κονότητα,
καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι πακέτο τσιγάρα , το άνοιξες το κάπνισες.

Αποσυνδεδεμένος TSARLY

• 1067
  • Τα λιγα χρηματα θελουν κοπο,τα πολλα τροπο!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:42 »
Σκεπτόμενος και λίγο πιο πονηρά μπορώ να πω ότι αφού δεν έχει πρόβλημα και μάλλον το τολμάει αυτή η διεθνής κύρους αλυσίδα, να υπάρχει κατάστημα ατμίσματος στους χώρους της, και από μεριάς πολιτείας τα πράγματα για εμάς μπορούν να είναι ελπιδοφόρα.
ΑυτΑ εγραψε ο lowbap.

ΑΠΟ ΑΥΤΟ τι καταλαβες?
Εγω ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Πετρος   :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 11:53 »
Το να πωλούνται σαν τα τσιγάρα (που ήδη υπάρχει αλυσίδα που το κάνει), τα ποτά και τις χλωρίνες (που το κάνουν όλα) δε νομίζω να απαιτεί ειδική νομοθεσία. Δε πωλούνται σε ανήλικους, ή έχουν ειδική σήμανση τοξικότητας. Αμφιβάλλω αν επιτρέπει η διαδικασία ενός σούπερ μάρκετ εξειδικευμένο προσωπικό. Στη χειρότερη να τα έχουν στα κλειδωμένα ντουλαπάκια όπως έχουν και τα ξυραφάκια, το θες, πάρ'το, μέχρι εκεί. Θυμάμαι το είχε κάνει ένα περίπτερο στη γειτονιά μου (μαζί με τα άλλα είχε υγρά και ego μπαταρίες και ατμοποιητές τότε) αλλά πήγε άπατο, προτιμούσε τον χώρο για κάτι πιο πολυπούλητο. Σε ένα σούπερ που ο χώρος μπορέι να διατεθεί, ακόμα κι αν βολέψει τους ήδη ατμιστές, θα μπει (ακόμα περισσότερο) και στη καθημερινότητα των μη ατμιστών, όπως είναι το να πωλούνται τσιγάρα και να τα βλέπουν οι μη καπνιστές, ποτά και να τα βλέπουν κι αυτοί που δεν πίνουν, ή προφυλακτικά όπου τα βλέπουν κι αυτοί που  :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος joyeman

• 1208
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 12:04 »
  • Δημητριακά για τα παιδιά
  • Βάση 50/50
  • Πάνες Νο5
  • Halo Tribecca
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 2 μέτρα kanthal 20άρι
  • 15 φέτες Milner

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
  • Παταειιιιι... και ατμιζει!!
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 13:00 »
Επανέρχομαι στο θέμα, για το οποίο δεν έχω νεότερα, αλλά για να εξηγήσω μερικά πράγματα για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση μου να μοιραστώ την πληροφορία..

Πρώτων επειδή ερωτήθηκα από φίλο ποια είναι η εταιρεία ατμισης αλλά και επειδή βλέπω ότι γίνονται υποθέσεις για το ποιο είναι το σουπερμάρκετ. Θεωρώ ότι δεν θα πράξω σωστά να πω τα ονόματα τους μιας και βρίσκονται σε εμπορικές διαπραγματευσεις και θα ήταν λίγο unfair από μέρους μου ενώ δεν εχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία, ως προς τον ανταγωνισμό τους.Επίσης για την ώρα δε το θεωρώ σημαντικό καν.Αλλού ας εστιάσουμε.

Αυτό που μου κάνει μια απορία και ομολογώ ότι δε το είχα σκεφτεί εχθές,όμως ομολογώ ότι δε το γνωρίζω,είναι αν τελικά θα είναι στα ράφια η πώληση, καθώς να πω εδώ ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας ατμισης εμφανίστηκαν στη συνάντηση με 10ml μπουκαλάκια υγρού της, ή ακόμη αν προωθούν μια λύση πώλησης του ακόμη και σε ξεχωριστό χώρο εκτός ορίων της κυρίας αγοράς τροφίμων καθώς η εν λόγο αλυσίδα s/m διαθέτει σε όλα της τα καταστήματα εμπορικούς χώρους.

Κάτι άλλο που πρέπει να πω και πέρασε από το μυαλό μου χθες που το καλοσκεφτηκα είναι ότι η επιχείρηση αυτή διατηρεί και φαρμακεία εντός των χώρων της, απλώς το αναφέρω, όπως και επίσης μπορεί απλώς να μιλάνε για προωθητικές ενέργειες εντός των χώρων της.Δυστυχώς είναι λεπτομέρειες που για την ώρα δε γνωρίζω.

Νομίζω όμως και για αυτό άνοιξα το θέμα ότι η εξέλιξη,εκτός από τη πιθανότητα η εταιρεία ατμισης να σκοπεύει να πουλήσει στο φαρμακείο τα υγρά της, σε όλες τις υπόλοιπες εκδοχές θα είναι θετική εξέλιξη για τη κοινότητα μας.

Εξηγούμαι και συμφωνώ με φίλο ότι δε στηρίζουμε μεγάλες αλυσίδες και μονοπώλια όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι χιλιάδες κόσμος μπαίνει σε αυτά τα καταστήματα και το άτμισμα θα γίνει ακόμη πιο γνωστό. Επίσης μια τέτοια εταιρεία σούπερ μάρκετ,αν ήταν να μπουν στη χώρα μας ασφυκτικοί περιοριστικοί νόμοι ως προς τη πώληση και χρήση του η.τ,δε θα έμπαινε στο κόπο να δώσει άδεια πώλησης προϊόντων του στα καταστήματα της.Αυτό θεωρώ τη πιο θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 13:05 από lowbap »

Αποσυνδεδεμένος spkok

• **
  • 448
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 13:22 »
Άσχετα με το αν ο καθένας θα προτιμούσε supermarket, περίπτερο, εξειδικευμένο μαγαζί ή ...κομμωτήριο για να αγοράσει τα είδη ΗΤ, είναι θετικό σε κάθε περίπτωση να αυξάνονται τα σημεία πώλησης του ΗΤ.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν είναι αξιόπιστο και "τραβήξει" πελατεία θα επιβιώσει, οπότε καλό του και καλό μας. Αν πάλι όχι, απλά θα βγάλει μετά από κάποιο καιρό τα προϊόντα από τα ράφια του. Δεν καταλαβαίνω την διάθεση κάποιων να βλέπουν παντού κακές μάγισσες.

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2014, 13:24 »
Ελπίζω να μην ισχύσει το παρακάτω σενάριο:
Τα σούπερ μάρκετ θα διαθέτουν και φαρμακείο (γίνεται στο εξωτερικό).
Τα ΗΤ πωλούνται στο χώρο του φαρμακείου, όπου υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει φαρμακοποιός. Αυτός θα είναι και ο "ειδικός" που θα δίνει συμβουλές.
Το ΗΤ υπάγεται στα φαρμακευτικά είδη...

Ή αυτό:
"Ξεπούλημα τώρα. Με την κάρτα milkofthebird.club αγοράζετε τώρα τα atmo-lee 5 € το λίτρο. Άρωμα άγριο ραδίκι και γεμιστός δράκος."

Αν είναι το ΗΤ να "μπει" στα σούπερ μάρκετ, ελπίζω να μείνουν τα είδη ΗΤ αυτόνομα και να προσληφθεί και το ανάλογο προσωπικό.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 969 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114120 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359697 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449958 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110612 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374665 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327960 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1044 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6403 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15260 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29307 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99855 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F