Υπάρχει μία θεωρία πως οι ατμίζοντες υψηλών Watt ψήνουν το υγρό. Θα πω, με βεβαιότητα, πως αυτό θα ήταν εφικτό και στα λίγα Watt αν έκανες διαφορετικά τα στησίματά σου, και δεν είναι κάτι το απαραίτητο στα υψηλά. Γύρνα 3 χρόνια πίσω, βάλε έναν ego c σε ένα Vamo με 12 Watt και θα καταλάβεις.
Για αρχή λοιπόν, όντας στα 30Watt εδώ και κάποιους μήνες, να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα. Πρώτον, ο λόγος που κόλλησα με το άτμισμα είναι πως από το τσιγάρο ακόμα, ήμουν κυνηγός της γεύσης, δε θα τη θυσίαζα για να αλλάξω γούστα. Δεύτερον, επίσης είμαι λάτρης του δροσερού ατμού, σε μεγάλο βαθμό γιατί αναδύει τη γεύση, και το χτύπημα (που ανεβάζει ο ζεστός) δε με πολυαπασχολεί.
Κάθε αντίσταση λοιπόν έχει τις ανάγκες τις. Σου λέει κάποιος πως ατμίζει στα 30, έχεις (γιατί για χόπμι αγόρασες) ή δοκιμάζεις από φίλο ένα DNA 30 και δοκιμάζεις τον ατμοποιητή σου. Καυτό πράγμα, δε νιώθεις τίποτα παρά ζέστη. Ωραία τα ντουμάνια, αλλά... Ε, δεν είναι πάντα έτσι!
Ξέρω ότι πολλοί ξέρουν πως τα Watt μόνα τους δε λένε τίποτα, αλλά συχνά το ξεχνάνε.
1)Θυμάστε όταν πρωτοβγήκε το Darwin λοιπόν, που είχαν βγει κάποιοι reviewers και λέγανε πως έχει πολύ δύναμη για τα πάντα, με εξαίρεση τα dual coil cartomizer; Αυτό φυσικά οφειλόταν κατά βάση στο dual coil.
2) Σε kayfun κλώνο που έχω, ότι στήσιμο και να κάνω (για παράδειγμα τα parallel που ουσιαστικά έιναι διπλή αντίσταση σε μία) δεν μπορώ να τον ανεβάσω πάνω από 20 Watt, κι αυτά με το ζόρι. Αλλά (πέραν του ότι ήδη εκεί παραψήνεται το υγρό) δε με καλύπτει στο στόμα το ντουμάνι (και άλλα, θα καταλήξω).
3) Θα πεις τώρα, γιατί δεν κάνεις λοιπόν τα "άλλα" στησίματα, να ατμίζεις με λιγότερα Watt. Αυτήν την ερώτηση μου την είχε κάνει ένας μη ατμιστής φίλος μου, που του έλεγα ότι τον τάδε τον χρησιμοποιώ σε 10 και τον τάδε σε 30 Watt. Μα δεν είναι το ίδιο άτμισμα! Μου αρέσουν και οι μελιτζάνες, μου αρέσει και το τσιγαρισμένο λουκάνικο. Μπορεί το ένα να είναι πιο υγειηνό, αλλά δε σημαίνει πως θα τρώμε μόνο ... λουκάνικο!
Τέλος, όντας κυνηγός γεύσης, όταν ατμίζεις σε διπλά πηνίο χοντρών συρμάτων, και βγάζεις ντουμάνια, μειώνεις την αναλογία νικοτίνης, ώστε να εξατμίζεις (τελικώς, και στο περίπου) την ίδια ποσότητα. Άρωμα όμως, εξατμίζεις περισσότερο. Ναι, παίρνω σαφέστατα και χωρίς καμία αμφιβολία περισσότερη γεύση από 30 Watt με διπλό, παρά με 15 με μονό.
Το γιατί οι κατασκευαστές τα φτιάχνουν, γιατί υπάρχει η αγορά. Αν θεωρώ τα 100 υπερβολή; Ναι, αλλά με την σημαντική επιφύλαξη πως δεν τα έχω δοκιμάσει. Αν δεν τα αγοράσει κανείς και όλοι πάνε σε κάτι άλλο, θα φτιάξουν το κάτι άλλο. Οι ατμιστές δηιουργούν την αγορά. Θα το έπαιρνα εγώ; Ναι, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να μείνεις χαμηλά, όπως και να ανέβεις ψηλά σε Watt. Όσο για τις MacLaren, δηλαδή ξέρει κανείς τι είναι το θηρίο Lava που ατμίζεις, για να εντπωσιαστεί περισσότερο από το boxάκι των 200Watt; Για την πάρτυ σου τα παίρνεις όλα..