Παναγιώτη δεν πρέπει να γενικεύουμε και να συνδέουμε το ρεύμα φόρτισης με τα mAh της μπαταρίας.
Όπως στην αποφόρτιση, έτσι και στη φόρτιση ισχύουν εντελώς διαφορετικά νούμερα ανάλογα με τη χημική σύσταση της μπαταρίας και όχι ανάλογα με τα mAh.
H Sony VTC5 για παράδειγμα είναι 2600mAh αλλά έχει συνεχή αποφόρτιση 30Α σε σχέση με την Panasonic 18650B που έχει 3400mAh αλλά δίνει μόνο 6.2A.
Για τη φόρτισή τους ισχύουν αντίστοιχα νούμερα καθώς η προτεινόμενη φόρτιση για τη Sony είναι τα 2.5Α ενώ για την Panasonic τα 1.6A. Όταν τις φορτίζουμε δεν πρέπει να τις βάζουμε στο ίδιο καζάνι (στο ίδιο ρεύμα) εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου ο χρόνος φόρτισης. Και σίγουρα ΔΕΝ είναι καλύτερο να τις φορτίζουμε με 200,300,500mA αντί των προτεινόμενων από τον κατασκευαστή.
Τα ίδια ισχύουν και για τις μικρές 18350. Ότι προτείνει ο κατασκευαστής είναι ο ασφαλέστερος και γρηγορότερος τρόπος φόρτισης. Αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία για τις μπαταρίες μας δεν έπρεπε να τις αγοράσουμε εξ αρχής. Αν βρεθούμε στα χέρια μας με άγνωστες μπαταρίες, υπάρχει ένας άτυπος κανόνας να μη τις φορτίζουμε πάνω από 1C της χωρητικότητας τους. Τέτοιες μπαταρίες θα τις φόρτιζα στην αρχή με όσο το δυνατό χαμηλότερο ρεύμα παρακολουθώντας τη θερμοκρασία τους. Αν η θερμοκρασία παρέμενε σε φυσιολογικά επίπεδα, την επόμενη φορά θα δοκίμαζα λίγο παραπάνω ρεύμα, μέχρι το max του 1C.