vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

413 επισκέπτες, 6 χρήστες
manoslykos, Buliwyf, maprix, camber, grag, Tem

Αντιστάσεις τιτανίου

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
  • Φύλο: Άντρας
  • Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα
Απ: Αντιστάσεις τιτανίου
« Απάντηση #180 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:23 »
Για ποιο λόγο αυτό Γιώργο? Ποιοι είναι δηλαδή οι κίνδυνοι από τη χρήση τιτανίου χωρίς tc? :dontknow:

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #181 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:27 »
Το τιτάνιο αντέχει πολύ λιγότερες θερμοκρασίες από το kanthal. Δοκίμασε dry burn και θα καταλάβεις. Θα λιώσει εκλύοντας διοξείδιο του τιτανίου. Ο έλεγχος θερμοκρασίας σε προφυλάσσει από τις κακοτοπιές.

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
« Απάντηση #182 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:29 »
Κατάλαβα! Εγώ δηλαδή που έχω χρησιμοποιήσει παλιότερα σε μηχανικό μοντ, έκανα πατάτα και μου άρεσε κιόλας :eyesplash:

Αποσυνδεδεμένος GiorgosRab

• 713
  • Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα
« Απάντηση #183 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:33 »
 Γιώργη για τον ίδιο λόγο που δεν χρησιμοποιούμε νικέλιο. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι τί θερμοκρασίες αναπτύσσει το σύρμα και τί ουσίες μπορεί να εκλύονται απο κάποιες θερμοκρασίες και πάνω. Ειδικός δεν είμαι ούτε έχω ψάξει το θέμα ενδελεχώς για να είμαι ειλικρινείς πάντως. Εγώ δεν θα το έκανα και γι'αυτό το λόγο δεν το συνιστώ..

*με πρόλαβε ο camber  :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #184 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:35 »
Εγώ πάντως με το τιτάνιο έχω μπερδευτεί τελείως. Κάπου έχω δει Τιτάνιο grade1 για χρήση χωρίς TC και Τιτάνιο grade2 για χρήση με TC. Nομίζω στο e-smokeguru. Τελικά τι ισχύει?

Αποσυνδεδεμένος Ribot

• 4118
« Απάντηση #185 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:38 »
Καταλαβαίνω τι λέτε αλλά νόμιζα ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ νικελίου-τιτανίου, με την έννοια ότι το τιτάνιο σου δίνει ωμική αντίσταση που μπορείς να πάρεις κι από κάνθαλ ως ένα  βαθμό.
Δεν ξέρω, τελευταία έχω ψιλοεγκαταλείψει και τα νικέλια και τα τιτάνια, με προβληματίζουν πολύ σοβαρά :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος VOLTEROS

• **
  • 177
« Απάντηση #186 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:39 »
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας  :thumpup:

Συνδεδεμένος Tem

• 9656
« Απάντηση #187 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:40 »
Εγώ πάντως με το τιτάνιο έχω μπερδευτεί τελείως. Κάπου έχω δει Τιτάνιο grade1 για χρήση χωρίς TC και Τιτάνιο grade2 για χρήση με TC. Nομίζω στο e-smokeguru. Τελικά τι ισχύει?

Μόνο το Grade 1 ενδείκνυται για έλεγχο θερμοκρασίας, σύμφωνα με το  e-smokeguru
http://www.esmokeguru.com/el/zubehoer-de-el/titanium-wire-de-el/

Αποσυνδεδεμένος mankar72

• 1240
« Απάντηση #188 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:44 »
Σωστά τα έγραψα ανάποδα. Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι υπάρχει και σύρμα Τιτανίου που προτείνεται και για χρήση χωρίς TC λειτουργία.

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #189 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 20:59 »
Μια διευκρίνηση. Δεν υπάρχει σύρμα τιτανίου που "προτείνεται" για χρήση χωρίς TC. Το e-smoke guru έχει δικό του σύρμα τιτανίου με κάποιες προσμίξεις που σύμφωνα με το esg το κάνουν ασφαλές για άτμισμα σε VW. Προτεινόμενο λοιπόν είναι από το e-smoke guru.

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα για αυτό όπως φυσικά δεν υπάρχει και για το kanthal. Διαλέγεις και χρησιμοποιείς σύρματα με ιδία ευθύνη.

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #190 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 21:34 »
και εγω απο e smoke πηρα για ελεγχω και χωρις τιτανιο,με ελεγχο δεν παιζει καθολου καλα..χωρις παιζει κομπλε παει για πεταμα δηλαδη...? :( :wall:

Αποσυνδεδεμένος EΡΕΒΟΣ

• **
  • 488
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 22:07 »
Oξειδιο του τιτανιου απο οσα καταλαβα εκλυεται οταν πυρωθει το συρμα,το αυτο ισχυει και για οτι εκλυεται απο το νικελιο.
Εξαλλου και τα κανθαλ εχουν νομιζω μικρα ποσοστα και απο νικελιο
το θεμα ειναι να μην πυρωνονται
απο την στιγμη που ζεσταινονται και ατμοποιουν το υγρο χωρις να πυρωνουν δεν πρεπει να φτανουν την θερμοκρασια για εκλυση ''υποπτων'' αεριων.
Εγω αυτα καταλαβα,αν εχω λαθος παρακαλω διορθωστε με
ετσι παντως που παμε και μεχρι να βγει η ερευνα του γιατρου ολα ειναι υποπτα και ολα απαγορευμενα με οσα γραφονται

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #192 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 22:15 »
δηλαδη να καταλαβω παιδεια οταν βαζω τον ατμο στημενο χωρις βαμβακι δεν πρεπει να παταω fire button χωρις να εχω περασει βρεγμενο βαμβακι ετσι δεν ειναι?αλλα ακομα και να πυρωθει αν το αφησουμε να πιασει θερμοκρασια δωματιου και επειτα περασουμε βαμβακα με υγρο δεν εχει θεμα?μονο που δεν υπαρχει επιστημονικη εξηγη οταν ατμιζουμε τι ουσιες εκλυονται απο το συρμα..?αλλα αυτο μπορει να ισχυει ειτε εχουμε ελεγχο ειτε οχι καθως η τιμη της θερμοκρασιας που εχει η αντισταση δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι επιβλαβης η οχι αχετως τους βαθμους που εχουμε ορισει η κανω λαθος?

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

• 1374
« Απάντηση #193 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 22:35 »
Απλά να πω εδώ για να το μάθουν όσοι δεν το γνωρίζουν ότι φωτιά από τιτάνιο δεν σβήνει πάρα μόνο με ειδικό πυροσβεστήρα.

Αν πρέπει να το κάνει κάποιος dry burn, ας το κάνει σε χαμηλό φωτισμό και σε πολύ χαμηλά βατ (κάτω από 10) για να δει πως ανάβει.

Συνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 15, 2015, 22:50 »
teo77 αν μιλάμε για τιτάνιο οι περισσότεροι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να το πυρώσεις. Δεν ξέρεις αν αλλάζει η δομή του μετάλλου και τι ενώσεις έχουν δημιουργηθεί πάνω στο σύρμα με το dry burn.
Αν μιλάμε για kanthal οι απόψεις διίστανται. Άλλοι ισχυρίζονται τα ίδια και άλλοι ότι με το dry burn καίγονται οι βρωμιές που υπήρχαν κατά την επεξεργασία.

Άκρη δεν βγαίνει αν δεν γίνει κάποια μελέτη για τη συμπεριφορά των μετάλλων. Μέχρι τότε ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359854 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114236 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450053 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110707 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374761 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328142 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99922 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F