Με το που τελείωσα την δοκιμή των DEA που είχα αναλάβει, πέρασα τη βόλτα μου από το
e-tsigaro Κέρκυρας,όπου όπως μου είχαν πει, είχαν πέντε δεκάμελα της
Innovation Flavours γιαδοκιμή. Αφού τα άνοιξα να πάρω μια πρώτη μυρωδιά, έφυγα έχοντας μαζί μου τα Apple, Classic Tobacco, Cuba, Tobacco Deluxe και Vanilla, με αλφαβητική σειρά. Η εταιρεία λοιπόν έχει έδρα τη Βουλγαρία. Κατασκευάζει υγρά αναπλήρωσης και πουλά αξεσουάρ όπως θήκες και lanyard καθώςκαι κάποια σετ βασικών ητ (ego& clearomiser). Τα υγρά της χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:
καπνικά με 12 γεύσεις,
φρούτα με 10 γεύσεις και
γλυκά με 8 γεύσεις. Η συσκευασία αποτελείται από ασφαλισμένο με ζελατίνη κοντόχοντρο μπουκαλάκι των 10ml, μέσα σε μοβ κουτάκι, πάνω στο οποίο απεικονίζεται κάτι που να παραπέμπει στη γεύση του υγρού. Η εταιρεία επίσης, προσφέρει υπηρεσίες ΟΕΜ, όπου μπορεί κάποιος επαγγελματίας του χώρου να διαμορφώσει το κουτάκι και να ονομάσει το υγρό όπως θέλει, ή να κάνει συνδυασμούς φτιάχνοντας νέες γεύσεις, ή γενικά να έχει το δικό του brand κατάπαραγγελία. Τα Classic Tobacco, Cuba και Tobacco Deluxe ανήκουνστα καπνικά, το μήλο στα φρούτα φυσικά και η Vanilla στα γλυκά.
0mg,Kayfun 3.1ES Clone, nano kit, 2.0Ω, Kanthal D 0.28mm MC, 3mm.
Εντελώς διάφανο το υγρό από ότι είδα μόλις το έβγαλα από το ομολογουμένως εντυπωσιακό κουτάκι το οποίο απεικονίζει ένα χωνάκι παγωτό βανίλια (προφανώς!). Πολύ ωραίο και το άρωμά του επίσης, το οποίο έχει έντονο το στοιχείο της βανίλιας αλλά σεένα γλυκό υπόβαθρο. Αυτό μου δημιούργησε δύο ανησυχίες. Η πρώτη, αφορούσε την πιθανότητα ύπαρξης βουτύρου, πράγμα το οποίο δεν ήταν αισθητό στο άρωμα, αλλά την έχω πατήσει αρκετές φορές έτσι στο παρελθόν. Η δεύτερη, αφορούσε την πιθανότητανα είναι πολύ γλυκό και μπουχτιστικό. Με αυτά στο μυαλό μου, γέμισα τον ατμοποιητή και ξεκίνησα. Η γεύση στην αρχή ήταν πραγματική αποκάλυψη. Ευχάριστα γλυκιά βανίλια, περισσότερο βανιλίνη θα έλεγα, με υφή κρέμας και αίσθηση καραμέλας, χωρίς όμως την ύπαρξη της παραμικρής νότας από αυτές τις γεύσεις. Η ρινική εισπνοή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, με την βανίλια να εναλλάσσεται με το γλυκό της κομμάτι, ενώ στη ρινική εκπνοή η όλη αίσθηση του υγρού αποκτούσε αρκετό βάθος. Το ντουμάνι πλούσιο και το χτύπημα, ανύπαρκτο, απολύτως φυσικό βέβαια για μηδενικό υγρό. Παρόλα αυτά, αφήνει μια τραχιά αίσθηση στον ουρανίσκο, τη μύτη και τη γλώσσα, πράγμα που ίσως να σημαίνει αρκετή Pg στη βάση. Άτμισα με ευχαρίστηση το τανκ μέχρι τέλους, αν και κάπου στη μέση το συνήθισα και άρχισενα μου βγάζει κάτι το ελαφρά χημικό. Σίγουρα όχι ευχάριστη εξέλιξη, αλλά δεν είναι τόσο έντονη ώστε να αφήσεις το υγρό στην άκρη. Η επίγευσή του είναι διακριτική και γλυκιά και δεν επιμένει για πολλή ώρα, πράγμα το οποίο ανάλογα τη στιγμή μπορεί να αποτελέσει κάτι θετικό ή κάτι αρνητικό για το υγρό αυτό. Γέμισα με σκέτη βάση τον ατμοποιητή, 87/13 vg με 5mg νικοτίνη. Οι πρώτες τζούρες ήταν όνειρο, καθώς η λίγη νικοτίνη και η πλειοψηφία VG έδωσε στο υγρό σώμα και πλούσια γεύση, και το χτύπημα έγινε ευχάριστα αισθητό. Μετά από μισό περίπου ml, η γεύση άρχισε να σβήνει σιγά σιγά. Ευχάριστη συνολικά η εμπειρία, αν και δεν ξέρω αν προσφέρεται για all day αυτότο υγρό. Επίσης, λόγω της μηδενικής περιεκτικότητας σε νικοτίνη, δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο κάποιες περιεκτικότητες το κάνουν δυσάρεστο, αφήνοντας χαρακτηριστικό κάψιμο στη γλώσσα. Να πω την αλήθεια, δεν της το χα της εταιρείας. Νομίζω ότι δίκαια θα πάρει ένα 84/100.
0mg, Kayfun 3.1ES Clone, nano kit, 2.0Ω, Kanthal D 0.28mm MC, 3mm.
Το επόμενο υγρό της εταιρείας, χαρακτηρίζεται από ένα καταπράσινο μήλο στο κουτάκι. Άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη. Εξαιρετικό άρωμα πράσινου μήλου, με όλες τις χαρακτηριστικές νότες να είναι παρούσες. Ελάχιστα γλυκιά μυρωδιά, οξύτητα και γενικά αν το μυρίσει κανείς με κλειστά μάτια θα του φέρει στο νου εκείνη τη στιγμή που έχει τραβήξει την πρώτη δαγκωνιά σε ένα πράσινο τραγανό μήλο και έχει μοσχομυρίσει το δωμάτιο. Έχω φάει αρκετές φόλες από παρόμοια υγρά οπότε με επιφύλαξη γέμισα τον ατμοποιητή. Η γεύση στην αρχή είναι αρκετά γλυκιά, όμως στη διάρκεια της τζούρας εξελίσσεται. Σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην ένταση του αρώματος που έχει το υγρό στο μπουκαλάκι, αλλά η γεύση είναι αρκετά καθαρή, και περισσότερο μοιάζει με χυμό μήλου παρά με μήλο ατόφιο. Στη ρινική εισπνοή το άρωμα είναι κάπως ενοχλητικό, με μία απροσδιόριστη μυρωδιά να προπορεύεται και μετά να ακολουθεί το μήλο, το οποίο εμφανίζεται και εξαφανίζεται αστραπιαία. Στη ρινική εκπνοή όμως, η αίσθηση είναι εξαιρετική. Το ντουμάνι είναι πλούσιο και το χτύπημα απλά λείπει. Πέρα από μια απαλή ξηρότητα που μένει μετά τη τζούρα, δεν μένει καμία υπόνοια χτυπήματος. Αυτή η ξηρότητα μάλιστα, νομίζω ότι βοηθάει να προσομοιαστεί η αίσθηση του δαγκώματος της φλούδας του μήλου. Μεγάλο μείον κατά τη γνώμη μου, είναι η οξύτητα η οποία γίνεται ελάχιστα αισθητή στη γλώσσα κατά τη διάρκειατης τζούρας, ενώ η επίγευση είναι επίμονη και ευχάριστη, με διακριτική γλυκάδα, μήλο και οξύτητα να εναλλάσσονται με τυχαία σειρά μεταξύ τους, αφήνοντας στον ουρανίσκο μια πολύ ευχάριστη αίσθηση. Άτμισα το τανκ μέχρι τέλους με ευχαρίστηση, χωρίς να με κουράσει, να με μπουχτίσει ή με οποιονδήποτε τρόπο να με δυσαρεστήσει. Εγώ σίγουρα δεν θα μπορούσα να το ατμίσω όλη μέρα, καθώς νομίζω πως το μήλο δεν συνδυάζεται καλά με καφέ ή έντονα ποτά. Αντιθέτως,κάποιος ο οποίος πίνει τσάι και λευκά δροσιστικά ποτά νομίζω πως θα κάνει καλό πάντρεμα. Νομίζω ακόμα πως ίσως έκανε καλό συνδυασμό με παγωμένα λευκά κρασιά και μπύρα τύπου Corona. Αφού άδειασε το τανκ, γέμισα με σκέτη βάση. Στις πρώτες τζούρες, το υγρό ανέβηκε δυο επίπεδα, καθώς το ελαφρύ χτύπημα της 5ρας ήρθε και έδεσε, ενώ ηέξτρα Vg του έδωσε πολύ γεμάτη αίσθηση. Μετά από σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, η γεύση άρχισε να σβήνει και στο τέλος του τανκ, έμεινε μια ευχάριστη, φρουτένια, διακριτικά γλυκιά και αρωματισμένη βάση. Θα περίμενε κανείς να δει υψηλή βαθμολογία ύστερα από τα παραπάνω. Παρόλα αυτά, παραμένω συγκρατημένος καθώς νομίζω ότι με μικροδιορθώσεις το υγρό μπορεί να ανελιχθεί σε κορυφαίες θέσεις στις προτιμήσεις των ατμιστών. Παραμένει όμως ένα από τα καλύτερα μήλα που έχω ατμίσει. 85/100
0mg, Kayfun 3.1ES Clone, nano kit, 2.0Ω, Kanthal D 0.28mm MC, 3mm.
Ανοιχτό κίτρινο το χρώμα αυτού του υγρού, το οποίο μας έρχεται στο κλασσικό μοβ κουτάκι, αυτή τη φορά με πράσινο φύλλο στο μπροστινό μέρος. Άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη μόνο για να ανακαλύψω ότι εκτός από μια γλυκάδα δεν υπήρχε κάτι άλλο να διακρίνω στη μυρωδιά του. Γέμισα τον ατμοποιητή μου και ξεκίνησα τη δοκιμή μου. Μια απαλή και διακριτική, σχεδόν ανύπαρκτη καπνική γεύση, συνοδευόμενη από λίγη βανίλια και ίσως μέλι γέμισε το στόμα μου. Αρκετά ευχάριστη αυτή η αρχική εντύπωση αλλά δεν έμελλε να κρατήσει. Όσο το άτμιζα και το συνήθιζα, τόσο χειρότερο γινόταν. Η γλύκα ανέβαινε κατά πολύ σε ένταση με αποτέλεσμα να πνίγει τα πάντα, ενώ το καπνικό κομμάτι του υγρού, κατάντησε από ευχάριστο και μελένιο, να είναι κάτι διακοσμητικό και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Μάλιστα, όσο προχωρούσε η δοκιμή, νομίζω ότι αναγνώρισα αρκετές χημικές νότες οι οποίες δεν έπρεπε να είναι εκεί. Άτμισα το τανκ μέχρι τέλους, ομολογώ με όχι και τόση ευχαρίστηση αφού όσο το συνήθιζα τόσο πιο πολύ γλυκό γινόταν. Στη ρινική εισπνοή η μυρωδιά ήταν γλυκιά και άσχημη ενώ στη ρινική εκπνοή ήταν εντελώς ουδέτερη. Το χτύπημα φυσικά ανύπαρκτο ενώ το ντουμάνι πλούσιο. Η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάζεις για κλασσικό ταμπάκο στην ονομασία του υγρού, περιμένεις ένα ξερό καπνικό το οποίο ίσως και να μπορέσει να αποτελέσει εισαγωγικό κόμβο για κάποιον νέο στο άτμισμα. Δυστυχώς το μόνο το οποίο μπορώ να πω γι αυτό το υγρό, είναι ότι στην ουσία είναι μια παραλλαγή της βανίλιας την οποία και άτμισα πρώτη πρώτη. Με όλα αυτά στο μυαλό, νομίζω ότικαι το 54/100 που θα του δώσω τελικά, είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο.
0 mg,Erlkonigin Clone, 1.9Ω,Kanthal A1 0.25mm, MC2mm.
Ελάχιστα πιο σκούρο το χρώμα αυτού του υγρού, το οποίο μας έρχεται σε ένα κουτάκι ίδιο με το προηγούμενο με την μικρή διαφοροποίηση του πιο σκούρου υπόβαθρου. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεστε εσείς την έννοια ενός Deluxe Tobacco, αλλά εγώ τουλάχιστον περιμένω κάτι ευχάριστα καπνικό με μαλακή γεύση αλλά χωρίς να κάνει υποχωρήσεις στην ένταση και τον χαρακτήρα. Ίσως ζητάω πολλά από μια εταιρεία η οποία είναι σχετικά νέα στο χώρο, αλλά στο φινάλε, ποια εταιρεία δεν είναι σχετικά καινούρια? Έφερα λοιπόν το μπουκαλάκι στη μύτη και διαπίστωσα και πάλι την έλλειψη αρώματος. Έβαλα υγρό στον ατμοποιητή μου και ξεκίνησα. Ελάχιστη, αλλά με άσχημο τρόπο έντονη καπνική γεύση, με μαύρη σοκολάτα κακής ποιότητας και μάλιστα σε υπερβολική ποσότητα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του υγρού. Επέμεινα όμως και του έδωσα και δεύτερη ευκαιρία, μάταια όμως, καθώς το υγρό δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Άφησα λίγο ατμό να περάσει στη μύτη και εκεί η οξύτητα της σοκολάτας ήταν έντονη αλλά με άσχημο τρόπο καθώς έδινε την αίσθηση από καπνά με κάτι χαλασμένο. Στη ρινική εκπνοή η αίσθηση ήταν τελείως ουδέτερη, με έντονα και πάλι τα σημάδια της κάκιστης σοκολάτας. Το ντουμάνι πλούσιο και το χτύπημα φυσικά εντελώς ανύπαρκτο, αλλά παρόλη την μπερδεμένη και σχετικά άσχημη γεύση, η αίσθηση του ατμού είναι κάπως ευχάριστη. Αλλά μόνο η αίσθηση καθώς η γεύση, όχι και τόσο. Δεν μπόρεσα να το ατμίσω μέχρι τέλους, και με απογοήτευση έστρεψα τις ελπίδες μου στο Cuba και άδειασα τον ατμοποιητή, δίνοντας ένα 44/100.
0 mg,Erlkonigin Clone, 1.5Ω,Kanthal A1 0.25mm, MC2mm.
Τελευταίο από τα υγρά που μου παραχωρήθηκαν για δοκιμή, και έπιασα στα χέρια μου το μοβ κουτάκι που απεικονίζει ένα ποτήρι «Ron y Cola» και τη σημαία της Κούβας. Παράξενο, καθώς η εταιρεία το κατατάσσει στα καπνικά της. Εντελώς διάφανο το υγρό, γεγονός το οποίο ανέβασε την καχυποψία μου. Άνοιξα το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη. Με κόπο κατάφερα να αναγνωρίσω μια ζαχαρένια μυρωδιά και απολύτως τίποτα άλλο. Η ελπίδα μου γεμίζοντας τον ατμοποιητή, ήταν να συναντήσω ένα βαρύ πουρένιο υγρό, με δυνατή αλλά γλυκιά γεύση ρούμι. Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου, αλλά μου δημιούργησε και απορίες. Το υγρό είχε μια γεύση γλυκιά, που παρέπεμπε σε γλυκό με ψητή ζύμη, ενώ έδινε την εντύπωση ότι είχε και κανέλα, μόνο εντύπωση όμως, αφού στην πραγματικότητα μάλλον άρωμα κόλα ήταν. Ή τουλάχιστον θα ήθελε να είναι. Για τηνακρίβεια, το υγρό μου έδωσε την αίσθηση ότι ήθελε να προσομοιάσει κάτι σαν Danish, με όλα τα στοιχεία να είναι εντελώς υποτονικά. Συνέχισα να το ατμίζω με την ελπίδα να μπορέσω να αναγνωρίσω κανένα στοιχείο ακόμα αφού το συνηθίσω αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που έχει να δώσει αυτό το υγρό, είναι μια έντονη γλυκάδα και ένα αίσθημα ζύμης και κανέλας. Αλλά μουσαντένιας κανέλας, Τα ίδια αισθήματα μου προξένησε και η ρινική εισπνοή αλλά και η εκπνοή, με το ντουμάνι να είναι άφθονο και το χτύπημα κάπως υπαρκτό, παρότι πρόκειται για μηδενικό υγρό. Δεν μπόρεσα με τίποτα να καταλάβω ούτε τι σχέση έχει το υγρό με την Κούβα, ούτε τι δουλειά έχει στα καπνικά της εταιρείας. Περισσότερο θα του ταίριαζε νομίζω η ονομασία Serbet παρά οτιδήποτε άλλο. Τελικά, κατέληξα στο ότι πρόκειται για κάτι εντελώς απροσδιόριστο, το οποίο όμως οι λάτρεις της γλυκάδας μπορεί και να λατρέψουν. 40/100 με αρκετή επιείκεια.
Ξεκίνησε καλά και δυναμικά αυτή η δοκιμή αλλά δεν τελείωσε και έτσι. Πληροφορίες για την σύσταση των υγρών δεν βρήκα, αλλά τείνω στην πλειοψηφία της Vg. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα εγώ. Πρόκειται για άλλη μια entry level εταιρεία, την οποία προσωπικά δεν πρόκειται να προτιμήσω. Παρόλα αυτά, σε έναν νέο ατμιστή θα σύστηνα με ευχαρίστηση μια δοκιμή της βανίλιας και του μήλου, σαν επιλογές «παιχνιδιού» ώστε να έχει γεύσεις να αλλάζει. Σε κάποιον ο οποίος έχει κάψει αρκετά ml στην ατμιστική του καριέρα, πάλι με επιφύλαξη θα πρότεινα μόνο το μήλο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, καθώς η εταιρεία βγάζει αρκετά υγρά και μόνο από τα πέντε που δοκίμασα εγώ δεν νομίζω ότι μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα. Μπορώ όμως ναπω ότι δεν ενθουσιάστηκα. Εκτός από το μήλο, το οποίο όποτε έχω όρεξη για φρουτάκι, θα μπορούσε να βοηθήσει επαρκώς. Και πάλι ευχαριστώ το Θάνο και την Ελευθερία από το
e-tsigaro Κέρκυρας που μου τα εμπιστεύτηκαν.
Όλες τις δοκιμές μου, μπορείτε να τις βρείτε στο
http://cruiser79.blogspot.gr/