Τα συγκεκριμένα υγρά μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση και επειδή το site της Liberty Flights
www.liberty-flights.co.uk το είδα να "παίζει" σε πολλά θέματα στο φόρουμ, αλλά δεν βρήκα τίποτε για τα υγρά της, λέω να κάνω την αρχή εγώ με τις εντυπώσεις μου. Όπως λέει και ο παραγωγός, παρασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Blackburn. Στο δια ταύτα:
(πρόχειρη φωτογραφία της στιγμής!)
Κλασικό 10ml μπουκαλάκι, με child proof και σφράγισμα στο καπάκι με δακτύλιο που σπάει (δε φαίνεται στη φωτογραφία, μετά το "κράκ" ο δακτύλιος μπορέι να βγει).
Γευστικά, αν και η αντίληψη των γεύσεων και το γούστο είναι υποκειμενικά, αυτό που μου "άφησαν" εμένα είναι:
Tobacco VanillaΤο αγαπημένο μου της εταιρίας. Αυτό που μου αρέσει και νομίζω ξεχωρίζει, δεν είναι το Tobacco μέρος, αλλά η βανίλια. Ούτε να γλυκίζει, ούτε να μπουκώνει, ούτε να μην υπάρχει. Πώς όταν κάνει η μαμά μας κέηκ και βάζει αυτές τις βανίλιες στα μικρά τα λευκά τα κυλινδράκια με το κόκκινο καπάκι; Αυτή η μυρωδιά. Και μαζί με το καπνικό μέρος δένει τόσο εξαιρετικά, "μια ομορφιά" που λέει και γνωστός αοιδός. Ισορροπημένο απόλυτα.
9,5/10 στο άνετο
MojitoΑπό τα ωραία που δοκίμασα επίσης, παραπέμπει στο γνωστό κοκτέηλ. Μην περιμένετε να γευτείτε ρούμια και γενικά αλκοολίλες. Αυτό που παίρνω εγώ είναι lime και μέντα. Η μέντα είναι σαν γεύση, σαν να μασάς φύλλο μέντας, αλλά χωρίς τη μενθόλη. Δεν έχει αυτή τη δροσιά της μέντας, αλλά μόνο τη γεύση. Και το lime δίδεται πιστά με αυτό το πολύ ελαφρύ πίκρισμα, όχι κάτι ενοχλητικό, όπως όταν στίβεις σφιχτό λεμόνι και μυρίζουν τα χέρια σου "λεμονόπικρα" χωρίς να τη γεύεσαι.
8/10Strawberry LimeΦράουλα και Lime, ότι ακριβώς λέει και το όνομά του, αυτό και γεύεσαι. Εξαιρετική αρωματική φράουλα, όχι "ψεύτικη", με τη γλυκάδα της να έρχεται σε αντίθεση με το Lime και να ισορροπεί κάπου στη μέση. Είναι από αυτά που αν τα ξεκινήσεις δύσκολα το παρατάς. Από τα υγρά που μου τελειώνουν πρώτα.
9/10, και λίγα είναι
Banana SplitΚανείς δεν είναι τέλειος. Κι ενώ αυτή η μπανάνα-παγωτό-κρέμα περιμένεις να είναι ότι πρέπει για τις γλυκές στιγμές, και ανοίγεις το καπάκι και το άρωμα σε κάνει να θέλεις να το πιεις αντί να το στάξεις στο dripper, στο κρας-τεστ με απογοήτευσε. Σκούρο, σχεδόν κατάμαυρο υγρό, στο χρώμα του σιροπιου σοκολάτας που βάζουμε στα παγωτά. Η μπανάνα στο άτμισμα άφαντη. Η κρέμα κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται και αυτή που είναι δε με κάλεσε κοντά της. Παγωτό; Μπα, θα έλιωσε. Κρίμα, αλλά μπορεί κάποιος άλλος να το προτιμάει έτσι. Εγώ όμως
2/10, κι αυτό για το άρωμα πριν το άτμισμα
AppleΠράσινο μήλο. Αρκετά καλό, όχι όμως από αυτά που κάνουν εντύπωση. Προσωπικά θα το ήθελα πιο γευστικό, λίγο πιο έντονο. Δεν είναι άσχημο, ελαφρύ είναι. Αν ήθελα να σβήσω με αυτό προηγούμενη γεύση από τσιγαρίσιο ή από γλυκό που άτμιζα πριν, θα μου το αργήσει. Αλλά για τις ελαφριές στιγμές που δεν θέλω να μου μένει πολύ η γεύση όταν τελειώνω, είναι ότι πρέπει.
6/10RRYY44Έχοντας δοκιμάσει (και αγαπήσει) το Tobacco Vanilla, φαντάστηκα πως θα πήρανε το Tob-Van, θα του βάλανε και λίγο καραμελίτσα, και ορίστε το RRYY44 (RY4 με πάρκινσον;). Αμ δε. Στο RRYY44 το Tobacco μέρος είναι ξηρό. Πολύ ξηρό. Εμένα με ενόχλησε. Η βανίλια άφαντη. Αντί για καραμέλα, έχει καμμένη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε, και λόγω του καπνικού μέρους που δεν ήταν του γούστου μου, αλλά και το ένοιωσα ότι λείπανε αρώματα.
1/10Strawbery KiwiΜάλιστα. Άλλο ένα "από τα καλά". Πλούσιο άρωμα, στο άτμισμα γεμίζει το στόμα και τη μύτη φρεσκοκομμένο φρούτο. Η φράουλά τους ήξερα ότι είναι καλή, από το "Strawberry Lime", και το ακτινίδιο δεν πάει πίσω. Απόλυτα ισορροπημένο, ούτε να παραγλυκίζει, ούτε να παραξυνίζει. Τα αρώματα υπέροχα, καμία σχέση με φτηνιάρικες γεύσεις της βιομηχανίας τροφίμων. Φρουτοπανδαισία
9/10Jalippo BearsΑυτό έχει άρωμα Haribo. Ναι, αυτά τα "λαστιχωτά" αρκουδάκια που παίρναμε μικροί (και μεγάλοι!). Αρκετά καλό, αν και επειδή αυτό το άρωμα δεν έχει έντονο στοιχείο όπως τα φρούτα, ίσως θα ήθελα να ήταν λίγο πιο δυνατά αρωματισμένο. Μετά από 1ml, δεν καταλάβαινα τη γεύση καθόλου. Παρ'όλ'αυτά, ποιοτικά ήταν αρκετά καλό.
6/10